АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Підстави, вимоги і порядок проведення робіт різних видів сертифікації

Читайте также:
  1. B. Проведення ревізії ротової порожнини за допомогою ручного відсмоктувача
  2. I. Порядок наследования восходящих
  3. I. Призвание к наследованию (основания и порядок)
  4. II. Порядок наследования нисходящих, в частности
  5. II. Порядок подачи и рассмотрения заявлений на оказание материальной помощи
  6. II. ПОРЯДОК ПРИЕМА И УВОЛЬНЕНИЯ РАБОТНИКОВ
  7. II. Порядок проведения конкурса
  8. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  9. III. Наследование казны. Особый порядок наследования
  10. III. Порядок наследования в боковых линиях в частности
  11. III. Порядок формирования информационной базы «Золотой фонд студентов».
  12. IV. Организация и порядок проведения фестиваля

Сертифікація в Системі передбачає підтвердження третьою стороною показників, характеристик і властивостей продукції, процесів і послуг на підставі випробувань, атестації виробництва та сертифікації систем якості. Право на проведення робіт із сертифікації продукції, послуг надається виключно лабораторіям (центрам) будь-якої форми власності та аудиторам, що акредитовані в Системі та занесені до її Реєстру.

Система встановлює відповідальність:

— виробника — за невідповідність сертифікованої продукції, послуг вимогам нормативних документів і порушення правил Системи;

— продавця чи постачальника — за відсутність сертифікатів або знаків відповідності на продукцію, що реалізується;

— випробувальної лабораторії (центру) — за достовірність та об'єктивність результатів випробувань сертифікованої продукції чи послуг.

Знак відповідності, технічні вимоги до нього, порядок та правила його застосування встановлені ДСТУ 2296-93.

Основою інформаційного забезпечення Системи є її Реєстр, який ведеться згідно з вимогами ДСТУ 3415-95 і публікується в інформаційних виданнях Держспоживстандарту України.

Для реалізації на території України продукції та послуг, що підлягають обов'язковій сертифікації, виробники, постачальники і продавці зобов'язані мати сертифікат відповідності на цю продукцію чи послуги.

Сертифікації підлягає продукція, яка:

— вироблена в Україні;

— увозиться в Україну і позначена виробником як відповідна діючим в Україні нормативним документам;

— ввозиться в Україну і не позначена виробником як відповідна діючим в Україні нормативним документам, але може бути ідентифікована як така, що має відповідати чинному в Україні нормативному документу на аналогічну продукцію;

— увозиться в Україну і не позначена виробником як відповідна діючим в Україні нормативним документам і яка не може бути ідентифікована як така, що має відповідати чинному в Україні нормативному документу.

Обов'язкова сертифікація проводиться винятково в Державній системі сертифікації, що створює Державний комітет України з питань технічного регулювання та політики споживачів. Національний орган України з сертифікації. Він же проводить і координує роботу із забезпечення функціонування Системи.

Обов'язкова сертифікація включає перевірку та випробування продукції чи послуг для визначення їхніх характеристик і подальший державний технічний нагляд за сертифікованою продукцією або послугами.

Загальні вимоги до порядку проведення сертифікації продукції (послуг) в Українській державній системі сертифікації, а також до технічного нагляду за сертифікованою продукцією встановлені ДСТУ 3413-96.

Вимоги правил є обов'язковими для підприємств, установ, організацій і громадян-суб'єктів підприємницької діяльності, у тому числі іноземних, незалежно від форм власності.

Порядок одержання сертифіката відповідності продукції (товарів, послуг) складається з таких етапів:

— подання і розгляд заявки на проведення сертифікації продукції чи послуг (дод. Б);

— аналіз поданої документації;

— ухвалення рішення за заявкою на проведення сертифікації продукції (послуг) з указівкою схеми (моделі) сертифікації;

— обстеження виробництва, атестація виробництва продукції, що сертифікується, послуг, сертифікація системи якості чи аналіз функціонування сертифікованої системи якості, якщо це передбачено схемою сертифікації (дод. В);

— відбір, ідентифікація зразків продукції чи послуг і їх випробування;

— аналіз отриманих результатів і ухвалення рішення про можливість видачі сертифіката відповідності та ліцензії (дод. Д, Е, Ж, 3);

— видача сертифіката відповідності, надання ліцензії і занесення сертифікованої продукції чи послуг до Реєстру державної системи сертифікації;

— технічний нагляд за сертифікованою продукцією при її виробництві;

— інформування про результати робіт із сертифікації продукції чи послуг.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)