АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Атестація виробництва

Читайте также:
  1. Аналіз обсягів виробництва продукції
  2. Аналіз обсягів виробництва та асортименту продукції
  3. Аналіз обсягу виробництва та реалізації основних видів продукції
  4. Аналіз організації виробництва і ефективної діяльності на підприємстві .
  5. Аналітичний контроль виробництва
  6. Аналітичний контроль виробництва
  7. Асортимент та обсяг виробництва кондитерських виробів по ВАТ «Іванківського хлібозаводу», 2010 рік, кг
  8. Атестація робочих місць за умовами праці
  9. Аудит витрат виробництва (обігу) і валових витрат
  10. Беззбитковий обсяг виробництва і реалізації продукції
  11. Взаємозв'язок сукупного попиту та сукупної пропозиції. Рівноважний обсяг виробництва.

Атестація виробництва проводиться з метою оцінки технічних можливостей підприємства-виробника забезпечити стабільний випуск продукції, що сертифікувалася. Порядок атестації регламентований ДСТУ 3414-96. Атестація проводиться за ініціативою підприємства за другою моделлю сертифікації продукції.

Атестація виробництва здійснюється за такими основними етапами: подання заявки, попередня оцінка, затвердження програми та методики атестації, перевірка виробництва й атестація його технічних можливостей, технічний нагляд за виробництвом, що атестувалося.

Заявка складається за встановленою формою, до неї додається комплект документів, а також інструкція з атестації технічних можливостей (ІАТМ). Вона складається на виробництво одного конкретного виду продукції або на виробництво конструктивно подібних за технологією виробів. Інструкція з атестації технічних можливостей містить відомості про процеси, устаткування та обладнання, що використовуються при виготовленні продукції. її центральною ланкою є блок-схема процесу виробництва.

Блок-схема виробництва має включати перелік та стислий опис усіх операцій виготовлення продукції від надходження матеріалів, комплектуючих виробів на підприємство до відвантаження готової продукції. Зазвичай, блок-схема розподіляється на частини за окремими виробництвами або за спеціалізованими цехами.

На блок-схемі визначені головні етапи технологічного процесу, вказуються ланцюги зворотного зв'язку для інформації, яка дасть змогу приймати оперативні рішення про проведення коригуючих впливів на попередні операції з метою отримання задовільного результату в головних етапах технологічного процесу. Атестація технічних можливостей виробництва здійснюється за головними етапами технологічного процесу.

ІАТМ включає програму та методику випробувань для атестації технічних можливостей виробництва та їх параметри:

— межі зміни показника (номінальні та граничні значення);

— характеристику процесу виготовлення (умови, при дотриманні яких забезпечується бездефектний випуск або випуск з установленим граничним рівнем дефектності продукції за певним показником);

— характеристику контролю (суцільний, вибірковий), застосування якого забезпечить допустиме відхилення показника;

— відмітку про атестацію технічних можливостей виробництва.

Попередня оцінка виконується комісією органу з сертифікації, до складу якої має входити хоча б один аудитор системи УкрСЕПРО. За результатами попереднього оцінювання складається висновок, у якому встановлюється готовність підприємства до атестації виробництва та доцільність проведення наступних етапів робіт. Програма та методика атестації коригуються та затверджуються. Перевірка виробництва та атестація його технічних можливостей ставить основним завданням перевірку відповідності інформації, наведеної у вихідних матеріалах, фактичному стану безпосередньо на підприємстві та проведення необхідних випробувань для атестації технічних можливостей виробництва.

У перевірці беруть участь члени комісії, фахівці та керівники підприємства. Перевірка виконується відповідно до затвердженої програми та методики атестації. За результатами перевірки складається звіт, що містить відомості про відповідність або невідповідність виробництва, заявлені раніше, його технічні можливості. За позитивними результатами перевірки орган з сертифікації видає підприємству атестат виробництва та укладає ліцензійну угоду.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)