АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Бойовий порядок мотопіхотного відділення у наступі

Читайте также:
  1. I. Порядок наследования восходящих
  2. I. Призвание к наследованию (основания и порядок)
  3. II. Порядок наследования нисходящих, в частности
  4. II. Порядок подачи и рассмотрения заявлений на оказание материальной помощи
  5. II. ПОРЯДОК ПРИЕМА И УВОЛЬНЕНИЯ РАБОТНИКОВ
  6. II. Порядок проведения конкурса
  7. III. Наследование казны. Особый порядок наследования
  8. III. Порядок наследования в боковых линиях в частности
  9. III. Порядок формирования информационной базы «Золотой фонд студентов».
  10. IV. Организация и порядок проведения фестиваля
  11. VII. Порядок здійснення тимчасового вилучення посвідчення водія
  12. А) традиційний порядок укладання господарських договорів.

МОТОПІХОТНЕ ВІДДІЛЕННЯ ПРОВІДНІХ ДЕРЖАВ СВІТУ В БОЮ

Організація, озброєння і бойова техніка мотопіхотного відділення армій провідних держав світу

Організація, озброєння

У мотопіхотне відділення БМП М2 «Бредлі» входить 9 чоловік: командир відділення (М16), його помічник (М16), навідник (М16), механік-водій (М16), оператор ПТКР "Дракон" (Дракон, М16), кулеметник (М 249), 2 автоматника (М16), стрілок-гранатометник (М 203, М16). На озброєнні: 2 - 40 мм протитанкові гранатомета М203, 1 ПУ ПТКР "Дракон".

У мотопіхотне відділення БТР М113 входить 11 чоловік: командир відділення (М16), його помічник (М16), командир маневрової групи (М16), оператор ПТКР "Дракон" (Дракон, М16), кулеметник (М 60), помічник кулеметника (М16), стрілок-гранатометник (М 203, М16), стрілок-гранатометник (М 203, М16), автоматник (М16), автоматник (М16), механік-водій (М16).

1.1.2 Бойова техніка мотопіхотного відділення армій провідних держав світу

На озброєнні Сухопутних військ США знаходяться БМП М2 "Бредлі": лобова броня машини не пробивається 25 мм снарядами, а борт і корму - великокаліберними кулями. У броньованій башті, де знаходяться командир і навідник, встановлена 25 мм гармата, з якою спарений 7.65 мм кулемет.

На озброєнні бундесверу знаходиться БМП "Мардер". Корпус машини зварений із сталевих броньових листів. Вважається, що лобова броня забезпечує захист від 20 мм снарядів. На обертовій двомісній башті встановлений лафет з 20 мм гарматою і спареним з нею 7.62 мм кулеметом. Другий кулемет такого ж калібру розташований у кормі.

Також треба згадати американський бронетранспортер, що плаває, М113. Корпус БТР виготовлений з алюмінієвого сплаву і захищає особовий склад від куль і осколків артилерійських снарядів. Для посадки і висадження десанту в кормі мається що відкидається аппарель. На командирській башточці змонтований 12.7 мм кулемет.

Наступ, мета наступу, ті умови переходу до наступпу

Наступ

Наступ в арміях ймовірного противника вважається основним видом бойових дій. Це ураження противника ядерною та хімічною зброєю, вогнем артилерії, танків і БМП, ударами тактичної авіації, а також просування підрозділів в глибину розміщення противника в цілях знищення і захоплення займаємої ним території, оборонних рубежів та інших об’єктів.

За думкою військових спеціалістів НАТО, для досягнення успіху в наступі необхідно створити 3-4 кратну перевагу. Бойові можливості підрозділів можуть бути посилені за рахунок раптовості дій, скритності, підвищенні швидкості просування та тактичної хитрості.

Мета наступу

Захопленню важливих об'єктів і районів місцевості, дезорганізація систем управління військами і тому подібне

Умови переходу до наступу

Завершити знищення вогневих засобів і живої сили супротивника, порушити систему його тилового забезпечення, захопити ключові ділянки місцевості.

Бойове завдання та бойовий порядок мотопіхотного відділення у наступі

Бойове завдання

Знищення вогневих засобів і живої сили супротивника, пригнічення протитанкових засобів супротивника

бойовий порядок мотопіхотного відділення у наступі

Мотопіхотна (танкова) рота армії США в наступі діє в складі мотопіхотного (танкового) батальйону, де вона може знаходитись в першому чи в другому ешелоні (резерві). В армії США на основі мотопіхотної (танкової роти, як правило, створюються ротні тактичні групи в цілях найбільш ефективного використання бойових можливостей мотопіхотних і танкових рот.

1.4 Дії мотопіхотного відділення при переході та веденні наступу

Відділення, як правило, діє на фронті до 100 м.

В залежності від характеру завдань, що виконуються, відділення в наступі поділяється на маневрену та вогневу групи.

Завдання маневреної групи - зблизитися з противником і знищити його або примусити здатися у полон.

Вогнева група призначається для надання підтримки маневреній групі веденням вогню по завчасно знайденим і знов виявленим вогневим засобам.

Рубіж атаки звичайно призначається на віддаленні 100-150 м від об’єкту атаки.

Мотопіхотне відділення може наступати попереду танків або за ними, дотримуючись дистанції 200-300 м.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)