АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Сутність та види трендів

Читайте также:
  1. Артефакт: поняття і сутність. Коллекція документів як артефакт.
  2. Банківська система та грошовий мультиплікатор: елементи розподілу депозитних грошей, сутність та кільк-на визначеність грош. мульт-ра.
  3. Банківська система; депозитний та грошовий мультипликатори: елементи розподілу депозитних грошей, сутність та кількісна визначеність депозитного та грошового мультиплікатора.
  4. Банківська система; депозитний та грошовий мультипликатори: елементи розподілу депозитних грошей, сутність та кількісна визначеність депозитного та грошового мультиплікатора.
  5. Безробіття, його сутність і види. Закон Оукена.
  6. Валовий внутрішній продукт: сутність, зміст його елементів за виробничим методом.
  7. Валютний курс: сутність та типологія.
  8. Валютний курс: сутність, режими курсоутворення, паритет купівельної спроможності та зв’язок з платіжним балансом.
  9. Валютний курс: сутність, режими курсоутворення, парітет купів.спроможності та зв’язок з платіжним балансом.
  10. Валютний курс: сутність, режими курсоутворення, парітет купівельної спроможності та зв’язок з платіжним балансом.
  11. Виборчі системи: сутність І типологія
  12. Видатки бюджету, їх сутність, склад і класифікація

Тренд (від англ. Trendтенденція) — загальна тенденція при різнонаправленому русі, визначена загальною спрямованістю змін показників часового ряду. Графіки можуть описуватись різними рівняннями - лінійними, логарифмічними, степеневими і т.д.. Фактичний тип графіка встановлюють за графічним зображенням даних часового ряду, шляхом усереднення показників часового ряду, на основі статистичної перевірки гіпотези про сталість параметрів графіка.

Зростаючий, або «бичачий», тренд (uptrend, upward, bullish trend) характеризується тим, що нижні ціни коливань ринку підвищуються. Лінія, що обмежує такий тренд знизу і проходить через мінімальні значення, називається лінією тренду.

При зростаючому тренді нам важливо мати границю саме знизу, оскільки в цьому випадку ми робимо ставки на підвищення ціни. Нас не цікавить обмеження останньої зверху — чим вище вона піде, тем краще для нас. Але перетинання лінії тренду, яка обмежує ціни знизу, може сигналізувати про те, що загальний тренд на підйом ціни або слабшає, або взагалі міняє напрямок. Лінія тренда, що обмежує ціни знизу, називається лінією підтримки (support line).

Убуваючий, або «ведмежий», тренд (downtrend, downward, bearish trend) виникає тоді, коли максимальні ціни коливань ринку знижуються.

При убуваючому тренді нас цікавить лінія тренда, яка обмежує ціни зверху і називається лінією опору (resistance line). При існуванні «ведмежого» ринку ми ставимо на зниження ціни, тому для нас важливо тільки обмеження цін зверху, тому що чим нижче опуститься ціна, тем краще для нас. Перетинання або пробиття лінії опору попереджає нас про можливість ослаблення тренда або навіть його зміні.

Третій тип тренду — це відсутність тренда, тому що ціни коливаються в горизонтальному діапазоні (sideways, flat market, trеndless).

Для нього теж існують лінії підтримки та опору, але відсутній явно виражений рух цін нагору або вниз. При цьому чому довше триває цей період консолідації, тем імовірніше прорив однієї зі сторін діапазону та утворення нового тренду. Рух ціни після прориву горизонтального діапазону звичайно дуже сильний і швидкий, причому він тим могутніший, чим довше тривав період консолідації.

58. Опишіть засоби технічного аналізу.

Серед засобів технічного аналізу можна виділити чотири категорії:

1. Зразки графіків цін.

2. Метод дотримання тренду.

3. Аналіз характеру ринку.

4. Структурні теорії.

Перший метод технічного аналізу ґрунтується на побудові різних графіків зміни цін і курсів, обсягів торгів та виявленні так званих “фігур”, які у цих графіках можна помітити. Техніки використовують відповідне програмне забезпечення, яке сьогодні настільки поширене, що включається до стандартних комп’ютерних програм. Найбільш вживаними у практиці технічного аналізу є стовпчикові діаграми, лінійні графіки, графіки “хрестиків та нуликів”, графіки відрізків (барів), “японські свічки”.

Лінійні графіки звичайно показують час на осі ОХ і ціну на осі ОY. Ціна подається вертикальною лінією, яка може відображати певний період (день, тиждень, місяць або якийсь інший термін).

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)