АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розкрийте сутність основних елементів поняття біржі

Читайте также:
  1. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  2. Адміністративно-правова наука: поняття, предмет, зміст та система.
  3. Адміністративно-правовий статус громадян: поняття, ознаки, елементи та види.
  4. Адміністративно-правові норми: поняття, ознаки, види та особливості структури.
  5. Акціонерне товариство: поняття і види.
  6. Аналіз ефективності використання основних фондів
  7. Аналіз ефективності використання основних фондів на підприємстві
  8. Аналіз забезпеченості, інтенсивності і ефективності використання основних засобів підприємства
  9. Аналіз обсягу виробництва та реалізації основних видів продукції
  10. Аналіз основних засобів
  11. Аналіз основних техніко-економічних показників діяльності підприємства
  12. Аналіз стану та ефективності використання основних засобів ставить на

Основними елементами інфраструктури, яка сприяє організаційному оформленню ринкових відносин, є біржі, системи оптової і роздрібної торгівлі, ярмарки, аукціони, торговельні доми і т.д.

Серед названих елементів значне місце належить біржам. біржа - це регулярно функціонуюча організаційна форма оптового ринку цінностей. Такими цінностями виступають:товари масового попиту,акції,векселі,валюта, нерухоме майно,робоча сила.

Торгові доми

Торговий дім - це спеціалізована фірма, яка торгує одним товаром або групою однорідних товарів за дорученням клієнтів або за свій рахунок. Відміна від товарної біржі в тому, що на біржі торгують самі учасники або за їх дорученням брокери. Тут торгову діяльність здійснює сама фірма.

Аукціони

. Аукціон - це різновидність періодичних відкритих публічних торгів, де продаються товари відповідної номенклатури: предмети мистецтва, антикваріат, хутро - тобто товари, які відрізняються індивідуальними властивостями і не можуть взаємозамінятися. У нас, в умовах загального дефіциту, практично всі товари продаються на аукціонах.

Підприємства роздрібної та оптової торгівлі

. Роздрібна торгівля - це будь-яка діяльність по продажу товарів чи послуг безпосередньо кінцевим споживачам для їх особистого споживання.

Оптова торгівля включає в себе будь-яку діяльність по продажу товарів тим, хто купує їх з метою перепродажу або виробничого використання

Аудиторські фірми (контори)

Аудит - це комплексна ревізія фінансово-господарської діяльності підприємницької фірми кваліфікованими спеціалістами /аудиторами/, яка дозволяє оцінити можливості фірми у сфері бізнесу

Холдинги

Холдинг (від англ. холдинг - володіючий). Холдингова компанія - компанія яка володіє контрольними пакетами акцій інших компаній. Це дає їй право контролю і можливість управляти їх діяльністю.

Інвестиційні фонди

Інвестиційні [22] фонди призначені для здійснення поза-банківського фінансування довгострокових капіталовкладень у народне господарство.

Страхові фірми

Страхові фірми - це акціонерні, приватні і державні організації, які страхують населення, майно, комерційні операції, практично все, що пов’язано з людською діяльністю.

 

Схарактеризуйте основні етапи еволюції біржі.

1.Етап.1531р.Зародження перших товарних бірж на яких укладаються угоди на реальний товар з негайною поставкою.

2Етап.1730р.Початок укладання на товарних біржах угод на реальний товар з поставкою в майбутньому періоді.

3Етап1865р.Виникнення на товарних біржах ф’ючерсних контрактів і початок укладання угод на термін.

4Етап.1920р.Розробка механізму страхування цінового ризику і початок здійснення на товарних біржах операцій хеджування.

5Етап.1980р.Виникнення на товарних біржах опціонних контрактів і початок торгівлі опціонами на реальний товар і ф’ючерсними контрактами.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)