АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Історія, структура та працівники ТРК «Вежа»

Читайте также:
  1. A. Працівники бригад постійної готовності другої черги
  2. A. Працівники бригад постійної готовності першої черги
  3. II. СТРУКТУРА отчетА по Практике по профилю специальности
  4. III. СТРУКТУРА КУРСА
  5. III. Структура курсовой и ВКР
  6. IV Структура и стратегия фирмы, внутриотраслевая конкуренция
  7. LDPC коды: структура
  8. V. ИНФРАСТРУКТУРА
  9. А.П. Цыганков. Современные политические режимы: структура, типология, динамика. (учебное пособие) Москва. Интерпракс, 1995.
  10. Адміністративно-господарська структура лісгоспу
  11. АК. Структура белков, физико-химические свойства (192 вопроса)
  12. Анкета – структура, основные критерии построения анкеты

 

Телерадіокомпанія «Вежа» – сучасна медіа-компанія, що включає в себе FM (в Івано-Франківську на частоті 107 МГц) та інтернет-радіостанцію, кабельне телебачення (в Івано-Франківську в мережах «Діскавері» та «Ланет Нетворк»), інтернет-телебачення, веб-ресурс www.vezha.org, з підтримкою в популярних соціальних мережах, службу новин, рекламну агенцію.

Телеканал «Вежа» є муніципальним і зорієнтований на висвітлення подій у м. Івано-Франківськ. Транслюється у кабельних мережах міста.

Музичний формат радіо - мікс Soft Contemporary Hit, Classic Rock Hits та Ukrainian Modern підібраний для української інтелегентної аудиторії. Актуальна музична база формується з кращих зразків світової та української культури і виключає низькопробну популярну музику. Формат є унікальним і не представлений іншими радіостанціями, що забезпечує стабільну та якісну цільову аудиторію. Радіус дії передавача радіо «Вежа» 107,0 FM – 40-80 км від центру Івано-Франківська в залежності від рельєфу місцевості. Радіо 107,0 FM охоплює трансляцією такі районні центри: Галич, Калуш, Тлумач, Коломия, Богородчани, Надвірна, Рожнятів.

Сайт vezha.org є одним з найбільш-відвідуваних новинних ресурсів Івано-Франківська. Окрім висвітлення актуальних новин, на сайті розміщуються теле- та радіопередачі, що підвищує відвідуваність сайту. Також тут можна прослухати аудіо-подкасти новин та авторські програми, переглянути найсвіжіші сюжети з випусків новин.

Публічна діяльність ТРК почалась в День працівників радіо, телебачення та зв'язку 16 листопада 1999 з включення FM радіостанції "Вежа". До першого радійного колективу входило приблизно 15 людей. В ефірі звучали місцеві новини, авторські програми та музика. З початку діяльності воно було орієнтованим на освіченого та дорослого слухача. Першим у радіоефір вийшов А. Гармаш.

19 травня 2000 р. ТРК розділена на радіо і телебачення. Генеральним директор був І.Вовк, а директором радіо залишався Л. Стринаглюк. Вже у грудні 2001 р. в Івано-Франківську вийшло в ефір телебачення "Вежа". Першою телеведучою стала І. Вовк, редактором новин – І. Пасічняк, кореспондентом, нині знаний письменник і журналіст, - О. Криштопа, головний режисер – В. Романюк, телеоператор – В. Вовк, журналіст – Я. Угринюк.

Головний редактор з 2000 року і до тепер - Михайло Маланюк. За 16 років існування, через журналістську «школу» «Вежі» пройшло більш як 200 людей. Нині багато з них є незамінними працівниками великих українських та міжнародних медіа-компаній.

 

Структура: головний редактор – Михайло Маланюк, директор компанії - Олена Третяк,

 

Я, Княгніцька Марта Андріївна, студентка гуманітарного факультету, спеціальності «Журналістика» проходила практику у Івано-Франківському міському комунальному підприємстві телерадіокомпанії «Вежа» з 12.12.2014 – 02.12.2015.

Перед проходженням практики переглянула інформацію про цей ЗМІ: подивилась декілька сюжетів, промоніторила сайт, слухала радіо. Також дізналась всю можливу інформацію про журналістів, які там працюють.

З першого дня я зрозуміла, що редакційне життя потребує максимальної віддачі не тільки у визначені робочі години з понеділка по п’ятницю. Події трапляються завжди, в незалежності від того вихідний день чи робочий.

Практику проходила в інформаційному відділі – вулику телерадіокомпанії. Журналіст у цьому структурному підрозділі універсальний і підпадає під усі визначення «універсальності» Рендала. Тут відсутній поділ журналістів на «телевізійників» та «радійників», а вся робота побудована як один цілісний механізм. Подія → зйомки, збір різних точок зору → оперативне написання новинного повідомлення на радіо → написання телевізійного репортажу.

Новини на радіо виходять в прямому ефірі о 8:00, 9:00, 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00. Їх шеф-редактор Оксана Дудій. Частота виходу новин вимагає від журналіста оперативності та, за редакційними правилами, креативності. Інформація, для того, щоб потрапити в новинний випуск, повинна відповідати таким критеріям:

- достовірність (повірка інформації, посилання на достовірні джерела);

- зрозумілість (мова тексту не обтяжена термінами, малозрозумілими словами, речення короткі);

- креативність (інформація повинна подаватися цікаво).

Вразило те, як автори матеріалів ставляться до фактажу. Кожне твердження вони детально провіряють, щоб уникнути фактоїду та викривлення інформації. Тексти репортажів перед начиткою направляються до головного редактора. Після правок вони готові до запису. За матеріал відповідальний журналіст, тому він повинен слідкувати за всіма процесами виготовлення сюжету, наприклад, за монтажем. Якщо виникають непорозуміння (оператор не правильно підписав прізвище учасника події) відповідальність з це буде нести журналіст.

У перший же день роботи мене ознайомили із правилами написання матеріалів та програмою «Фабрика новин».

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)