АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Теми рефератів

Читайте также:
  1. Змістовний модуль №1. Загальні положення господарського права.
  2. Знань студентів з дисципліни
  3. Методичні поради
  4. Методичні рекомендації щодо підготовки до семінарських занять
  5. ОПИС НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  6. Підготовка до написання реферату та повідомлення
  7. Пояснювальна записка
  8. Правила роботи, оформлення та форми контролю за виконанням індивідуальною науково-дослідницькою роботою
  9. РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО НАПИСАННЯ РЕФЕРАТІВ
  10. Сутність соціології сім’ї та понять «шлюб» і «сім’я»
  11. Тематика рефератів

ВИМОГИ ДО НАПИСАННЯ РЕФЕРАТУ

Студент повинен надрукувати реферат або написати його від руки охайно, чітким почерком, дотримуючись всіх вищенаведених вимог. Текст друкується через 1,5 інтервалу шрифтом 14 пт. На аркуші формату А4 повинні бути залишені поля: з лівого боку - 25мм, з правого боку - 15 мм, зверху і знизу - 20 мм. Обсяг роботи не повинен бути більше 15-18 сторінок (стосується друкованого варіанту). Сторінки повинні бути пронумеровані (першою сторінкою вважається наступна після титульного аркушу).

Перший етап написання реферату полягає у виборі теми.

Тему роботи студент вибирає самостійно відповідно до останньої цифри свого номеру у журналі академічної групи. Якщо номер за списком 1 то тема реферата також 1, якщо номер 11 то тема реферата 1.

1-1

2-2

3-3,,,,,,,,,

14-4

15-5

23-3……..

Початок роботи над підготовкою реферату полягає у ознайомлені студента з матеріалами, які є за вибраною темою в чинних нормативно-законодавчих актах, підручниках, власному конспекті, конспекті лекцій, що підготовлений викладачем, консультаціях з викладачем. Після загального ознайомлення з проблемою, складається план роботи. Треба мати на увазі, що всі питання плану повинні становити одне ціле, систему, в якій кожний наступний пункт був би розвитком і доповненням попереднього. Вважається невірним, якщо один параграф плану відповідає головному, суттєвому питанню теми, а інші – несуттєві, другорозрядні. Формулювання питань плану не повинно дублювати назву теми реферату.

Наступний етап полягає у складанні списку першоджерел. Для складання бібліографії необхідно використовувати систематичні та предметні (тематичні) каталоги бібліотек, огляди змісту періодичних видань за останні декілька років, що, як правило, публікуються в останніх числах видання по рокам. Складання переліку треба починати із нормативно-законодавчих актів, а потім з робіт, що опубліковані у поточному році, послідовно переходячи до видань, що виходили в попередні роки. Не треба забувати і про такий інформаційний ресурс як Internet.

Велике значення при роботі над літературою має правильне оформлення виписок із першоджерел. Виписки можуть бути у вигляді цитат або “вільними”, коли студент висловлює думку автора статті чи монографії власними словами. Роблячи такі виписки треба вказати першоджерело, а при оформлені роботи треба уважно слідкувати, щоб посилання на нього було правильним. Посилання на літературу виконуються згідно ГОСТ 7.1-84 “Система информационно-библиографической документации. Библиографическое описание произведений печати”.

Одна з форм роботи над літературними джерелами полягає в зборі та систематизації фактографічного матеріалу та статистичних даних. При такій роботі необхідно не тільки відбирати матеріал, що має безпосереднє відношення до теми дослідження, а і узагальнювати дані із різних першоджерел, порівнювати їх і аналізувати. У цьому випадку, відібраний матеріал треба узагальнити і звести до таблиць. Таблиці повинні бути зручними для розуміння і аналізу. Для аналізу матеріалів в динаміці, зручно дані звести в графіки чи діаграми, які дозволяють більш наочно відображати процеси і закономірності, які є предметом дослідження.

Текст реферату повинен бути чітким і грамотним, а таблиці, рисунки, діаграми тощо – мати нумерацію, назву і бути акуратно оформленими. Цитати, що наводяться в рефераті, повинні бути в “лапках” і супроводжуватись відповідними виносками, що розміщуються знизу аркуша, нумеруються в послідовному порядку і відділяються від основного тексту лінією. Вони повинні давати повне уявлення про першоджерело, з якого наводиться цитата, і номер сторінки. Посилання на літературу, що була використана при написанні реферату, в обов’язковому порядку вказують в переліку використаної літератури.

Викладач оцінює роботу за результатами доповіді студента на семінарському занятті. В своїй усній доповіді студент повинен розкрити основний зміст роботи, її положень, обґрунтувати свою точку зору по дискусійним питанням, відповісти на питання, що поставлені викладачем або іншими студентами. Виступ повинен бути підготовленим, коротким і змістовним.

 

 

Теми рефератів.

1. Поняття економічної злочинності, економічних злочинів та їх класифікація. Попередження та подолання протидії розслідуванню економічних злочинів.

2. Проблеми проведення ревізій в комерційних фірмах за ініціативою правоохоронного органу.

3.. Тактичні прийоми допиту обвинуваченого в економічному шахрайстві у типових ситуаціях.

4. Використання фіктивних підприємств в економічному шахрайстві та особливості доказування цієї обставини в ході розслідування.

5. Обставини, що підлягають встановленню у справах про заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем у сфері господарської діяльності.

6. Діяльність слідчого щодо нейтралізації використання службового становища та зв’язків винної службової особи з метою протидії розслідуванню.

7.. Обставини, що підлягають встановленню у справах про незаконні дії з документами. Можливості судових експертиз документів.

8. Діяльність слідчого з одержання документів, які містять банківську таємницю, при розслідуванні шахрайств з фінансовими ресурсами. Тактична операція «документ: її проведення у справах про шахрайство з фінансовими ресурсами.

9. Використання фіктивних підприємств при вчиненні окремих видів економічних злочинів. Історичний аспект виникнення та розповсюдження фіктивного підприємництва.

10. Досвід США та країн Євросоюзу у сфері боротьби з «відмиванням» злочинних доходів. Діяльність Державного комітету фінансового моніторингу щодо виявлення фактів «відмивання брудних доходів» та його взаємодія з органами внутрішніх справ.

 

 

Рекомендована література.

Основна

1. "Грязные" деньги и закон. Правовые основи борьбы с легализацией преступных доходов.(Под общ. ред. Е.А. Абрамова).-М.: Инфра, 1995.

2. Волобуєв А.Ф. Розслідування і попередження розкрадань майна у сфері підприємництва. Навч. посібник. - Харків: "Рубікон", 2000.

3. Криминалистика: расследование преступлений в сфере экономики (под ред. проф. В.Д. Грабовского, доц. А.Ф. Лубина). - Нижний Новгород, 1995, разд. 8,9, с. 161-223.

4. Криминалистическое обеспечение деятельности милиции и органов предварительного расследования (под ред. проф. Т.В.Аверьяновой и проф. Белкина Р.С.). -М., 1997, гл. 14, с.331-333.

5. Кримінальний кодекс України.

6. Крылов В.В. Информационные компьютерные преступления. - М.: изд. группа ИНФРА - М-НОРМА, 1997.

7. Матусовский Г.А. Экономические преступления: криминалистический анализ. - Харьков: Консум, 1999.

8. Обьектно-структурный анализ организованной преступности в сфере частных инвестиций (кол. авторов). - М.: Моск. ин-т МВД России, 1997.

9. Попович В.М. Правові основи банківської справи та її захист від злочинних посягань. - Київ, КШК ДПФ " Дія-плюс", 1994, с. 265-276.

10. Протидія економічній злочинності / П.І. Орлов, А.Ф. Волобуєв, І.М. Осика, Р.Л. Степанюк, І.М. Зарецька, Едвард Картер, Ричард Ворнер. – Харків: Нац. ун-т внутр. справ, 2004

11. Салтевский М. В. Основи методики расследования легализации денежных средств, нажитых незаконно. Конспект лекции. — Харьков: 000 "ЗНАНИЕ ЛТД", 2000.

12. Селезнев М.А. Расследование преступлений, связанных с легализацией («отмыванием») денежных средств или иного имущества, приобретенных незаконным путем // Руководство для следователей. М.: СПАРК, 1997, с. 516-519.

Додаткова

13. “Про підвищення ефективності витрачання бюджетних коштів у 2000 році” Постанова КМУ від 12 січня 2000 року № 31.

14. Бюджетний кодекс України від 21 червня 2001 року / ВВР. - 2001. - № 37-38. – ст. 189.

15. Білецький В. Фіктивне підприємництво і економічна злочинність // Право України. - 1997. - № 5, -с. 34-37.

16. Бондарева В. "Відмивання" грошей: міжнародні і кримінально-правові аспекти проблеми // Право України, 1999, № 1, с.95-99.

17. Волобуев А., Литвинов А. Криминалистические особенности легализации доходов, полученных незаконным путем // Законность, 2001, № 6, с.48-50.

18. Волобуєв А. Криміналістична характеристика злочинів у сфері кредитних відносин // Підприємництво, господарство і право, 2001, № 7, с. 82-85.

19. Волобуєв А. Особливості порушення кримінальних справ про злочини у сфері кредитних відносин та їх розслідування // Вісник прокуратури, 2001, № 3, с.44-50.

20. Волобуєв А., Степанюк Р. Особливості механізму злочинних порушень бюджетного законодавства // Вісник Академії правових наук України. – 2003. - № 4 (35). – С. 198-208.

21. Закон України "Про банки і банківську діяльність" - Законодавчі і нормативні акти з банківської діяльності: Додаток до журналу "Вісник Національного банку України". - 2001, № 1, с.3-46.

22. Закон України "Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні " -ВВР України. 1993, № 13, ст. 110.

23. Закон України "Про оподаткування прибутку підприємств" від 28.12.94 р. - ВВР, 1995, № 4, ст. 29 (з наступними змінами).

24. Закон України "Про підприємництво" від 07.02.91 (в редакції Закону України від 08.06.2000). - Відомості Верховної Ради (ВВР) України, 2000, №38, ст.318.

25. Інструкція "Про порядок проведення ревізій і перевірок органами державної контрольно-ревізійної служби в Україні" (в редакції Наказу ГоловКРУ від 29.11.2000р.).

26. Інструкція "Про порядок проведення ревізій і перевірок органами державної контрольно-ревізійної служби в Україні за поданням правоохоронних органів" (затверджена ГоловКРУ України 26.11.99 р. за погодженням з Генеральною прокуратурою України,СБУ, МВС України).

27. Інструкція про безготівкові розрахунки в України в національній валюті (затв. постановою Правління НБУ 29.03.2001 р.№135) // Законодавчі і нормативні акти з банківської діяльності: Додаток до журналу "Вісник Національного банку України". - 2001. - № 5, -с. 43-104.

28. Клепницкий И.А. Документ как предмет подлога в уголовном праве // Государство й право, 1998, №5, с.72.

29. Котин В. Фиктивные сделки в предпринимательской деятельности // Законность. -1996. - № 10, -с. 15-22.

30. Наказ МВС України № 1600 від 25 грудня 2003 року. Додаток №7 "Інструкція з організації діяльності органів досудового слідства в системі МВС України та взаємодії їх з іншими службами органів внутрішніх справ України у розкритті і розслідуванні злочинів".

31. Положення "Про кредитування" (затв. постановою Правління Національного банку України №246 від 28.09.95 р. з наступними змінами)

32. Порядок касового виконання державного бюджету за видатками. Затв. Наказом державного казначейства України від 22.01.2001 р. № 3 / Офіційний вісник України. - 2001. - № 6. – ст. 256.

33. Порядок складання, розгляду, затвердження та основні вимоги до виконання кошторисів доходів та видатків бюджетних установ та організацій, затв. Постановою КМУ від 28 лютого 2002 року № 228 / Офіційний вісник України. – 2002. - № 9. – ст. 414.

34. Волобуєв А. Проблеми протидії легалізації злочинно здобутого майна і шляхи їх вирішення // Вісник прокуратури, 2003, № 1(19), с.53-56.

35. Степанюк Р.Л. Аналіз первинного матеріалу при порушенні кримінальних справ про злочини проти бюджетної системи. // Вісник Національного університету внутрішніх справ. – Х., 2001. - Вип. 13. – с. 12-18.

36. Степанюк Р.Л. Дослідження документів при розслідуванні бюджетних злочинів // Вісник Національного університету внутрішніх справ. – Харків, 2002. – Вип. 19. – С.49-54.

37. Степанюк Р.Л. Особливості організації розслідування злочинів, пов'язаних з порушеннями бюджетного законодавства // Вісник Національного університету внутрішніх справ. Спецвипуск – Х., 2001. – С. 132-136.

38. Степанюк Р.Л. Підготовка і призначення судових експертиз у справах про злочини, пов'язані з порушеннями бюджетного законодавства // Теорія та практика судової експертизи і криміналістики. Випуск 2: Збірник матеріалів міжнарод. наук.-практ. конф. – Харків: Право, 2002. – С. 497-502.

39. Указ Президента України "Про деякі заходи з дерегулювання підприємницької діяльності" від 23 липня 1998 р. №817/98, Офіційний вісник України, 1998, N33.

Щербаковський М.Г., Осика І.М., Щербаковська Л.П. Поняття та види сучасних способів матеріальної підробки паперових докумнтів // Экспертное обеспечение правосудия на современном зтапе судебно-правовой реформы. Симферополь, 2000.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)