АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пояснювальна записка. Київський радіомеханічний коледж НАУ

Читайте также:
  1. Доповідна й пояснювальна записки
  2. Допоміжна записка
  3. І. Пояснювальна записка
  4. І. Пояснювальна записка
  5. Методическая записка
  6. Объяснительная записка
  7. Пояснительная записка
  8. Пояснительная записка
  9. Пояснительная записка
  10. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  11. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  12. Пояснительная записка

Київський радіомеханічний коледж НАУ

 

 
 
ЗАТВЕРДЖУЮ заст. директора ______________ М.М.Коваленко   “____”_______________20___р.  

 


КОНТРОЛЬ І РЕВІЗІЯ

Методичні вказівки

до самостійної роботи студентів

 

для спеціальності 5.03050901 “Бухгалтерський облік”

     
   
МЕТОДИЧНИЙ КОНТРОЛЬ зав.методкабінету (методист) ___________ Л.В.Смарчевська   “____”_______________20___р.  
 
 
РОЗГЛЯНУТО ТА СХВАЛЕНО на засіданні ЦК “____”____________20___р, Прот.№____. голова ПК(ЦК) _________Н.Б.Хмельницька   “____”_______________20___р.  
 
   
РОЗРОБИВ ВИКЛАДАЧ   _____________ І.Г. Харченко   “____”_______________20___р.  

 

 


Київ 20___

Пояснювальна записка

Навчальна дисципліна „Контроль і ревізія” покликана формувати у студентів науковий підхід до аналізу господарських ситуацій, поєднувати теоретичні знання з практичними навиками в контрольно-ревізійній діяльності. Підвищення дієвості контролю, посилення його Профілактичної і мобілізуючої функцій стають ключовими засадами у підготовці висококваліфікованих кадрів.

Вивчення дисципліни базується на загальнотеоретичних і практичних знаннях економічної теорії, бухгалтерського обліку, ділової української мови, основ господарського права, фінансів, економічного аналізу.

Метою дисципліни "Контроль і ревізія" є навчити студентів правильно застосовувати теоретичні знання з контролю і ревізії на практиці, Професійно грамотно використовувати в роботі нові форми і методи контролю для попередження і недопущення порушень і недоліків у господарсько-фінансовій діяльності підприємств та організацій і подальшого їх усунення, а також відкриття внутрішніх резервів для підвищення ефективності використання матеріальних і фінансових ресурсів, активізації підприємницької діяльності.

Завданням дисципліни є надання студентам необхідних теоретичних знань і практичних навиків з контролю і ревізії в умовах ринкової економіки, оволодівши якими, майбутній фахівець може кваліфіковано здійснювати контроль фінансово-господарської діяльності підприємств та організацій

Предметом дисципліни є організація і методи контрольно-ревізійної роботи.

Навчальним планом спеціальності 5.03050901«Бухгалтерський облік» по даній дисципліні передбачені лекції, самостійна робота студентів, комплексна контрольна робота і Проведення іспиту.

Місце дисципліни «Контроль і ревізія» у Процесі підготовки фахівців з бухгалтерського обліку визначається тим, що його вивчення базується на знанні Програми фундаментальних та Професійно орієнтованих дисциплін, таких як «Бухгалтерський облік», «Облік в бюджетних організаціях», «Облік і аналіз зовнішньоекономічної діяльності», «господарське право» «Інформаційні системи і технології в обліку», інших економічних дисциплін, законодавчих актів, спеціальних нормативних документів з питань організації обліку, вимогах освітньо-Професійних Програм та освітньо-кваліфікаційних характеристик

«Контроль і ревізія» забезпечує вивчення предметів «Основи аудиту», «Податкова система».

Вивчення дисципліни ґрунтується на законах України, нормативних документах міністерств і відомств, вимогах освітньо-Професійної Програми та освітньо-кваліфікаційної характеристики з спеціальності 5.05030901 „Бухгалтерський облік”.

Зміст дисципліни розкривається в наступних нормативних темах:

Тема1: Основи організації системи контролю в Україні

Тема 2: Контроль і ревізія грошових коштів

Тема 3: Планування та організація контрольно-ревізійної роботи

Тема 4: Контроль і ревізія основних засобів

Тема 5: Контроль і ревізія нематеріальних активів

Тема б: Контроль і ревізія матеріальних цінностей

Тема 7: Контроль і ревізія розрахунків з оплати праці

Тема 8: Контроль і ревізія виконання виробничої Програми і реалізації Продукції, робіт (послуг)

Тема 9: Контроль і ревізія готової Продукції, робіт (послуг)

Тема 10: Контроль і ревізія доходів підприємства

Тема 11: Контроль і ревізія дебіторської заборгованості

Тема 12: Контроль і ревізія зобов’язання та забезпечення

Тема 13: Контроль і ревізія фінансових результатів, фондів і фінансового стану підприємства

Тема 14: Контроль і ревізія власного капіталу

Тема 15: Контроль і ревізія стану бухгалтерського обліку і звітності

Тема 16: Узагальнення матеріалів ревізії та реалізації її результатів

Тема17: Контроль виконання податкового законодавства

Тема18: Контроль і ревізія операцій по зовнішньоекономічної діяльності

Після вивчення дисципліни студент повинен:

- знати теоретичні основи, методику і техніку контрольно-ревізійної роботи в організаціях різних форм власності;

- уміти оцінювати стан контрольно-ревізійної роботи в господарському формуванні, правильно і раціонально її вести відповідно до сучасних вимог організації виробництва і управління господарським формуванням на основі норм чинного законодавства, вПроваджувати передові форми і методи контролю і ревізії.

Нормативними документами Міністерства освіти і науки України, молоді та спорту передбачене самостійне вивчення студентами, починаючи з другого курсу, від 1∕3 до 2∕3 загального обсягу предмету з обов’язковим контролем викладачем засвоєння цього матеріалу шляхом усного опитування, самостійних чи контрольних робіт, тестування.

Згідно навчального плану та навчальної Програми вивчення дисципліни «Контроль і ревізія» на самостійне вивчення предмету заплановано 69 годин.

Матеріал, опрацьований студентами самостійно, має бути ними стисло законспектований в окремому зошиті „Матеріали самостійного опрацювання з предмету «Контроль і ревізія”. В цьому ж зошиті студенти дають стислі письмові відповіді на питання для самоперевірки, наведені в „Методичних рекомендаціях до самостійного вивчення «Контролю та ревізії».

Теми, які не зазначені в завданнях для самостійної роботи опрацьовуються студентами написанням рефератів.

 

 

Орієнтовний навчально-тематичний план


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)