АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Щодо перспектив співпраці у промисловому секторі

Читайте также:
  1. АНАЛИЗ ЛИКВИДНОСТИ БАЛАНСА (ОЦЕНКА ТЕКУЩЕЙ И ПЕРСПЕКТИВНОЙ ЛИКВИДНОСТИ)
  2. Анализ особенностей и перспектив развития венчурного инвестирования за рубежом и в России.
  3. Анализ финансового потенциала на долгосрочную перспективу
  4. Ближний Восток и Северная Африка: рост остановился, перспективы неопределенны
  5. Варшавская перспектива
  6. Внешнеторговая политика РБ. Перспективы вхождения РБ в ВТО.
  7. Вопрос. Конституционная реформа в России в конце 80 – начале 90-х годов 20 века. Современные перспективы конституционной реформы в России.
  8. Восточно-Арктическая перспективная нефтегазоносная провинция
  9. Временная перспектива и природа опыта времени
  10. Геополітичні перспективи.
  11. Глава 1. РАЗВИТИЕ ЧЕЛОВЕКА: ПЕРСПЕКТИВЫ, ПРОЦЕССЫ И МЕТОДЫ ИССЛЕДОВАНИЯ
  12. ГЛАВА 2 МОЛОДЁЖНАЯ ЗАНЯТОСТЬ: ПРОБЛЕМЫ И ПЕРСПЕКТИВЫ

Співпраця можлива в машинобудуванні, суднобудуванні, легкій промисловості, гірничій промисловості, можливі спільні проекти в металургії, сталеливарній промисловості, коксовій промисловості, побудові шляхів та залізниць на території Індії, тощо. Україна є відомим виробником газових турбін світового класу для тепло-, гідро- та атомних електростанцій, компресорів, трансформаторів, насосів, електродвигунів змінного та постійного току для проведення ліній електропередач і т.д. Україна готова розглянути нові можливості спільних розробок проектів електростанцій в Індії.

Перші проекти науково-технічного співробітництва Індії і України були започатковані з підписанням під час візиту в Індію Президента України Л.М.Кравчука 27.03.1992 р. міжурядової Угоди про співробітництво в галузі науки і техніки (діяла до 2006 р.). У 1993 р. була укладена перша міжурядова Програма співробітництва у галузі науки та технологій на період 1993-1996 рр., започаткована комісія Національної академії наук (НАН) України з питань науково-технічного співробітництва (НТС) з Індією.

У червні 2004 р. Київський державний центр науково-технічної та економічної інформації підписав угоди про співробітництво у сфері трансферу технологій з Національною науково-дослідною корпорацією Індії, Центром міжнародної торгівлі технологіями Індії та Організацією сприяння експорту технологій Конфедерації індійської промисловості.

10 грудня 2012 р., в рамках державного візиту до Індії Президента України В.Ф.Януковича було підписано українсько-індійську міжурядову Угоду про науково-технологічне співробітництво. Укладено також Угоду між Державною інспекцією ядерного регулювання України та Радою з регулювання атомної енергетики Індії про обмін технічною інформацією та співробітництво у сфері ядерної безпеки та радіаційного захисту.

22 квітня 2013 р. у м.Нью-Делі відбулося 6-е засідання українсько-індійського Комітету з питань науково-технічного співробітництва. Узгоджено порядок організаційного сприяння обмінам науковцями. У якості пріоритетних галузей подальших спільних досліджень визначено біотехнології та біомедицину, інформаційні та комунікаційні технології, нанотехнології і нові матеріали, енергетику та енергоресурси, фізику високих енергій та астрофізику.

Найважливішою складовою відносин Індії і України є фармацевтична галузь. Під час дер візиту В. Януковича у грудні 2012 р. він наголосив, що за 20-річний період дипломатичних відносин, країнам вдалося не лише зберегти попередні напрацювання, а й розвинути змістовну співпрацю у фармацевтичній галузі. Сторони погодилися, що співпраця у цій галузі в подальшому відіграватиме одну з ключових ролей у їх взаємовідносинах. На українсько-індійському саміті було відзначено відчутне збільшення за останні роки обсягів торгівлі товарами та послугами, що впевнено наближається до позначки 3 млрд.$, де в структурі індійського експорту до України 1-ше місце посідає продукція фармацевтичної галузі – 28,36%. У свою чергу, частка індійських ліків на українському ринку серед препаратів зарубіжного виробництва (30%) становить 6, 5%.

Крім цього варто відзначити ще один важливий проект між країнами – а саме Індія та Україна підписали угоду про розробку зенітно-ракетного комплексу. Індійська корпорація є одержувачем тендерної документації і має право брати участь у тендері. Буде зроблено поставку однієї бойової і однієї командної машин. Командну машину виготовить Харківський автомобільний завод, бойову – ДП «ДержККБ «Луч», гармату – ДП «КБ «Артозброєння», що входять до складу Концерну. У разі успішних випробувань техніка буде поставлятися Міністерству оборони Індії.

Також у штабі ВПС Індії відбулися переговори представників ДК «Укроборонпром», ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» з директором департаменту транспортної авіації, віце-маршалом ВПС Індії Мурті, заявив заступник Генерального директора ДК «Укроборонпром» Максим Глущенко. За його словами, сторони обговорили хід виконання контракту з ремонту, продовження ресурсу і переобладнання військово-транспортних літаків Ан-32 індійських ВПС на українських підприємствах і в Індії. «Віце-маршал Мурті висловив задоволення якістю виконаних українською стороною робіт. Свідченням високої якості ремонту стало підписання, в результаті переговорів, нового контракту між ВПС Індії та Спецтехноекспортом на відновлення і ремонт авіатехніки», – повідомив М. Глущенко.

«Перспективним напрямком у розвитку співробітництва в сфері авіації є ремонт і продовження ресурсу вертолітної техніки ВПС Індії. Україна раніше успішно провела відновлення вертольотів в інтересах індійської сторони», – заявив М. Глущенко.

Я порівняла рівні життя, і результат є таким: середня заробітна плата індійця складає 295 $, а українця – 343 $. Середня очікувана тривалість життя в Україні становить 69,3 роки, у тому числі у міських поселеннях – 70 р., а у сільських – 67,8 р. У Індії цей показник сягає 64, 7 років, що можна пояснити тим, що значна частина населення проживає у селах, а не у містах.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)