АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ 5. Стосунки з Україною

Читайте также:
  1. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  2. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  3. Апарати для розділення неоднорідних мас
  4. Висновки до другого розділу
  5. Висновки до розділу 1
  6. Висновки до розділу ІІІ
  7. Висновок до розділу
  8. Глава 3.1. Конференція студентів структурного підрозділу Університету.
  9. Глава 3.2. Студентський парламент структурного підрозділу Університету.
  10. Глава 3.3. Голова Студентського парламенту структурного підрозділу Університету.
  11. Дії підрозділів з виконання завдань, які покладаються на миротворчу місію.
  12. Додаткова література до розділу І

Україна є важливим партнером для Індії, адже крім партнерських відносин з країнами-сусідами та іншими країнами Азії, стосунки з Україною розширюють її економічний простір та стратегічні зв’язки. Насамперед це стосується сфери торгівлі, в якій є як експорт, так і імпорт. Основні товари, що експортуються з України в Індію, включають продукцію хімічної промисловості, добрива, чорні метали, обладнання для електростанцій (в т.ч. для атомних реакторів) та сталеливарної промисловості, сталь, алюміній, залізничне обладнання, медичне обладнання, рослинні олії, продукцію паперової промисловості, електричні машини та обладнання, тощо.

Основні товари, що імпортуються з Індії в Україну, включають фармацевтичну продукцію, тютюн, каву, чай та спеції, косметику та парфумерію, натуральну гуму, гов'ядину, харчові сільськогосподарські культури, готовий одяг, машини та інструменти, шкіру та вироби з неї, бавовняну пряжу, тканини та інші текстильну продукцію, сільськогосподарську продукцію, пластмаси та лінолеум, запаковані продукти харчування, тощо.

Відповідно до політики “Фокус на країни СНД” Уряду Індії, очікується, що торговельно-економічна співпраця з Україною буде збільшуватись, оскільки Україна є однією з семи країн, на які орієнтована ця програма. Під час візиту Президента Індії в Україну у червні 2005 року було узгоджено, що двосторонній товарообіг повинен досягнути 5 мільярдів дол. США до 2010 року.

Більшість індійських компаній, що представлені в Україні, займаються торгівлею. Фармацевтика є її основним сектором, на який припадає 30% експорту з Індії до України. Індія є основним експортером фармацевтичної продукції до України, за вартістю експорту поступаючись тільки Німеччині. Однак за об'ємом експорт з Індії - найбільший. Ряд індійських компаній, таких як Ranbaxy, Dr. Reddy’s Laboratries, Sun Group та інші мають представництва в Україні. Представництва найбільших фармацевтичних компаній заснували "Асоціацію індійських виробників фармацевтики".

 

Конфедерація Індійської Промисловості (CII) в липні 2004 року провела виставку "Підприємництво в Індії - 2004", на якій були представлені малі та середні підприємства, що виробляють інструменти, велосипеди та автомобільні запасні частини.

Останнім часом торгові делегації з Індії постійно відвідували Україну для участі у виставках та зустрічах, що були організовані у співпраці з Торговою та Промисловою Палатами в Києві. Серед інших були представлені такі сектори: дорогоцінне каміння та ювелірні вироби, сільське господарство, вовна та вироби з неї, лікувальні трави та інші.

У 2000 році FICCI та Українська Торгівельна Палата сформували раду, перше засідання якої відбулося в липні 2003 р.

Спільний форум, проведений у вересні 2003 р. Українською Лігою Промисловців та Підприємців, буд відвіданий делегацією Конфедерації Індійської Промисловості в складі 7 членів. В січні 2005 р. українська делегація із 23 членів від Палати міжнародної торгівлі відвідала Індію по запрошенню FICCI і підписала MOU з ASSOCHAM.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)