АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

IV. Видача дублікатів зареєстрованих декларацій

Читайте также:
  1. Видача засновникам товариства документів, що підтверджують право власності на акції.

4.1. У разі втрати або пошкодження декларації Інспекція видає безоплатно дублікат зареєстрованої декларації протягом десяти робочих днів з дня надходження від замовника відповідної заяви та підтвердження розміщення ним у засобах масової інформації повідомлення про втрату декларації або надання пошкодженої декларації.

4.2. Виготовлення дубліката здійснюється шляхом проставлення на копії зареєстрованої декларації слова «ДУБЛІКАТ», підпису уповноваженої посадової особи, скріпленого печаткою Інспекції, та дати видачі дубліката.

Заступник директора Департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва В.М. Височин

  Додаток 1 до Порядку прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків та будівель і споруд сільськогосподарського призначення I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж

ЗВІТ
про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж об'єкта

  Додаток 2 до Порядку прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків та будівель і споруд сільськогосподарського призначення I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж

ДЕКЛАРАЦІЯ
про готовність об'єкта до експлуатації

  Додаток 3 до Порядку прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків та будівель і споруд сільськогосподарського призначення I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж

ЗАЯВА
про прийняття в експлуатацію об'єкта

  Додаток 4 до Порядку прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків та будівель і споруд сільськогосподарського призначення I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж

ПРОТОКОЛ
про адміністративне правопорушення

  Додаток 5 до Порядку прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків та будівель і споруд сільськогосподарського призначення I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж

ПОСТАНОВА
по справі про адміністративне правопорушення

ЗАКОН УКРАЇНИ


Про внесення зміни до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт

Верховна Рада України постановляє:

I. Пункт 9 розділу V "Прикінцеві положення" ЗУ про регулювання містободувної діяльності.

(Відомості Верховної Ради України, 2011 р., № 34, ст. 343; 2014 р., № 1, ст. 4) викласти в такій редакції:

"9. Орган державного архітектурно-будівельного контролю до 31 грудня 2015 року безоплатно протягом 10 робочих днів з дня подання заяви власниками (користувачами) земельних ділянок, на яких розміщені об’єкти будівництва, збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, за результатами технічного обстеження приймає в експлуатацію:

індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки, господарські (присадибні) будівлі і споруди, збудовані у період з 5 серпня 1992 року до 12 березня 2011 року;

збудовані до 12 березня 2011 року:

громадські будинки I і II категорій складності;

будівлі і споруди сільськогосподарського призначення I і II категорій складності.

Порядок прийняття в експлуатацію таких об’єктів і проведення технічного обстеження визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування. При цьому технічне обстеження індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків загальною площею до 300 квадратних метрів включно, господарських (присадибних) будівель і споруд загальною площею до 100 квадратних метрів включно проводиться в ході їх технічної інвентаризації з відповідною відміткою в технічному паспорті.

До власників (користувачів) земельних ділянок, які відповідно до цього пункту подали документи про прийняття в експлуатацію збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт об’єктів будівництва, штрафні санкції за виконання будівельних робіт без отримання документів, що дають право на їх виконання, та за експлуатацію або використання об’єктів будівництва, не прийнятих в експлуатацію, не застосовуються".

II. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

2. Кабінету Міністрів України:

привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;

забезпечити приведення органами виконавчої влади своїх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.

Президент України

П.ПОРОШЕНКО

м. Київ
13 січня 2015 року
№ 92-VIII
Подробнее:http://kodeksy.com.ua/norm_akt/source-%D0%92%D0%A0%D0%A3/type-%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%20%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B8/92-VIII-13.01.2015.htm

Как правильно оформить самовольное строительство в Украине?

Чтобы провести узаконивание уже построенного дома необходимо осуществить следующие шаги (точно в такой же последовательности):

1. Получить в местной архитектуре Строительный паспорт на застройку земельного участка - это для домов до 300 кв.м. и этажностью не более 2-х этажей (не считая мансардного этажа)

Для домов площадью свыше 300 кв.м. или этажностью более 2-х этажей – получают Градостроительные ограничения на застройку и проект строительства дома.

2. Подать в местную архитектурно-строительную инспекцию (сокращено - ГАСК) Уведомление о начале строительных работ. Обязательно проследить, чтобы уведомлению был присвоен 13-ти значный номер (2 буквы и 11 цифр).

3. Провести Техническую инвентаризацию построенного дома (замеры). Это сейчас делают как органы БТИ, так и частные замерщики, имеющие сертификаты на проведение инвентаризации.

4. Подать в местный ГАСК и зарегистрировать Декларацию ввода в эксплуатацию объекта недвижимости.

5. Присвоить построенному дому Почтовый адрес. При этом, почтовые адреса присваиваются как жилым домам, так и садовым (дачным) домам.

6. Оформить и оплатить в местный бюджет Паевой взнос на развитие инфраструктуры (касается только домов площадью свыше 300 кв.м.)

7. Получить в местной Государственной регистрационной службе Свидетельство о праве собственности на дом и хозяйственные постройки (при их наличии).

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)