АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порада починаючому користувачеві Visio

Читайте также:
  1. Administrative division
  2. DATAVISION TV MONITOR
  3. Grammar: Tense Revision. Present time.
  4. TELIVISION IN GREAT BRITAIN
  5. Verbals (Revision)
  6. Ознакомление с редактор диаграмм и блок-схем Microsoft Visio.

Досвід авторів у використанні Visio дозволяє запропонувати Вам кілька прийомів, що дозволяють прискорити роботу зі створення схем.
1. Для того щоб не розшукувати щораз потрібні трафарети у великій стандартній бібліотеці Visio, створіть свою бібліотечку. Адже звичайно кожний з нас працює над схемами, які ставляться до певної області нашої діяльності. Природно, що окремі елементи схем повторюються в кожній з наших схем. Виходячи саме із цього коштує один раз витратити час і відібрати трафарети зі стандартної бібліотеки Visio, а потім їх використати при створенні своїх схем. Звичайно, існує безліч технологій створення своєї бібліотечки трафаретів. Однак одним з найпростіших варіантів формування й наступного використання своєї бібліотечки трафаретів є створення звичайного багатосторінкового документа Visio.
Як таку бібліотечку створити, а потім, як неї використати?
Запустіть звичайним способом сам редактор Visio (через меню Windows або щигликом миші по його ярличку) і відкрийте новий документ (це поки одна порожня сторінка в клітинку). Зробіть настроювання сторінок, формату, панелей інструментів, сервіс і т.д. Далі відкрийте стандартну бібліотеку трафаретів і виберіть тему, по якій Ви будете відбирати трафарети. Перетягнете на першу сторінку документа потрібні в майбутньому трафарети, потім додайте нову сторінку після заповнення попередньої й т.д. Послідовно відкривайте тематики й трафарети по них, перетаскуйте на свої сторінки все, що Ви вважаєте потрібним у своїй майбутній роботі.
Ще простіше - відразу заготовити 8-10 порожніх сторінок, а потім заповнити їхніми трафаретами, потрібними в майбутньому для створення своїх схем, перегортаючи всі підряд теми бібліотеки редактори й відбираючи те, що ми припустимо для використання у своїх схемах. Зберігаємо свій документ під яким-небудь ім'ям у папці, де будемо готовити свої схеми. От наша бібліотечка й готова. Її можна поповнювати своїми намальованими фрагментами, схемами, трафаретами зі стандартної бібліотеки, різними картинками й т.д.
Як потім цю бібліотечку використати? Для створення нової схеми можна просто відкрити цю бібліотечку натиском миші, це адже звичайний документ Visio. Потім додати нову сторінку у своїй бібліотечці. Через буфер обміну перетягнути на цю сторінку потрібні фрагменти для нової схеми із всіх сторінок цієї бібліотечки. А потім усе розмістити в потрібних координатах нового аркуша, організувати з'єднання, відформатувати (розфарбувати, установити формат ліній, обрамлень, стрілок, заливання, тіней, тексту й т.п.). Після закінчення створення схеми зберігаємо всю бібліотечку з доданим аркушем або цей один аркуш як окремий файл, або вставляємо тільки схему в будь-який інший документ через буфер обміну, або роздруковуємо.
2. Перш ніж створювати нову схему, краще спочатку визначитися з тим, який вид в остаточному підсумку вона в нас повинна мати (структура, кольори, типи фрагментів і т.п.).
3. При роботі з нестандартними об'єктами (їхнє створення, редакція) завжди необхідно вибирати відповідному фрагменту інструмент - (покажчик, текст, з'єднувач, олівець, лінія, прямокутник, овал і т.п.)
4. Необхідно пам'ятати про те, що текст у різних блоках не масштабується пропорційно іншим графічним елементам схеми при її зміні. Щоб зняти цю проблему варто робити запас в інтервалах відступів тексту в границях блоків.
5. Передачу схеми в інші електронні документи найпростіше організувати через буфер обміну.
6. Пом’ятайте, перш ніж передати схему в інші електронні документи, її необхідно попередньо згрупувати, скориставшись кнопкою на ПІ - , схема у Вас потім ніколи не "розвалиться".

7. Крім того, схему краще завжди відразу створювати в кольоровому зображенні, хоча Ви спочатку й не припускаєте її видавати в такому виді.
Чому? Досвід показує, що майже завжди в нас у майбутньому виникає бажання або необхідність видати схему в її кольоровому виді. Схему Ви захочете скинути на слайд у презентацію, може бути Ви будете створювати графічний об'єкт для Web-документа в якому-небудь графічному редакторі або щось подібне або друкувати на кольоровому принтері або плотері.
Якщо ж Вам необхідно видати схему в чорно-білому виді, то виділите її й установите властивість кольорів - відтінки сірого, а щоб повернути до колишнього виду встановите кольори - за замовчуванням (ці процедури легко зробити через контекстне меню).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)