АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПРАВИЛА СТРІЛЬБИ – ПОПРАВКА НА ТЕМПЕРАТУРУ ПОВІТРЯ

Читайте также:
  1. I. Правила оформления отчета по практике
  2. II. Общие требования и правила оформления текстов исследовательских работ.
  3. II. Основные принципы и правила служебного поведения государственных (муниципальных) служащих
  4. IV. Правила внешнего оформления курсовых и ВКР
  5. Автоматичний моніторинг якості повітря
  6. Альтернативные правила игры для 2-4 игроков.
  7. Библиографический аппарат и правила библиографического описания документов
  8. Биологическая продуктивность экосистем. Правила пирамид.
  9. Блок 15. ВОЛОГІСТЬ ПОВІТРЯ. ХМАРИ І ТУМАН. ОПАДИ.
  10. Валюта і митні правила.
  11. Введение «правила Юрьева дня» было связано с принятием
  12. Вернувшись в город и отзвонив Мужчине Ее Мечты, Кэрри отправилась в бар

Поправка на температуру повітря під час стрільби зі стрілецької зброї в літніх умовах незначна і практично не враховується. Цю поправку взимку (в умовах низьких температур) необхідно враховувати під час стрільби зі стрілецької зброї під патрон 7,62х39 мм, 5,45х39 мм і 7,62х54R на дальності понад 400 м.

Поправка на температуру повітря визначається за формулою , де

Т – відхилення температури повітря від табличної (15°С);

Пр – установка прицілу, що відповідає дальності до цілі;

4 – постійне число.

Результат отримуємо у метрах, які додаються до реальної дальності до цілі.

 

ПРАВИЛА СТРІЛЬБИ – ПОПРАВКА НА КУТ МІСЦЯ ЦІЛІ

В гірських умовах при виборі вихідного прицілу доводиться враховувати і перевищення цілі над вогневою позицією – величину кута місця цілі. Відомо, що при великих кутах місця цілі траєкторія польоту кулі стає більш відлогою і дальність стрільби з даною установкою прицілу (по лінії прицілювання) виходить більшою, ніж при звичній стрільбі.

Якщо відстань до цілі більш як 400 метрів та кути місця ці більші як 300 , то приціл, який відповідає дальності до цілі, зменшувати на одну поділку при стрільбі зверху вниз та збільшувати на одну поділку при стрільбі знизу вверх.

ПКМЦ = Пр – 1, якщо стрільба ведеться зверху вниз;

ПКМЦ = Пр + 1, якщо стрільба ведеться знизу вверх.

Якщо відстань до цілі більш як 400 метрів та кути місця ці менші як 300 точку прицілювання обирати по нижньому краю цілі при стрільбі зверху вниз та по верхньому краю цілі при стрільбі знизу вверх.

ПРАВИЛА СТРІЛЬБИ – ПОПРАВКА НА ВИСОТУ НАД РІВНЕМ МОРЯ

При стрільбі в гірських умовах, коли висота над рівнем моря складає більш як 1000 метрів тиск повітря значно знижується, повітря стає більш розрідженим, зменшується його щільність, що призводить до суттєвого зменшення сили опору повітря, внаслідок чого помітно збільшується дальність польоту кулі. Варто враховувати, що з підвищенням місцевості на кожні 500 метрів тиск повітря зменшується приблизно на 50 мм ртутного стовпчика.

Якщо висота місцевості над рівнем моря більша 2000 метрів то приціл, що відповідає дальності до цілі, зменшувати на одну поділку ВРМ = Пр – 1).

Якщо висота місцевості над рівнем моря менша 2000 метрів то приціл не зменшувати, а точку прицілювання вибирати по нижньому краю цілі.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)