АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Що всі повинні знати про наркотики?

Читайте также:
  1. Г) що складові продукції повинні мати найкоротші маршрути на всіх стадіях і операціях виробничого процесу без зустрічних переміщень.
  2. Засновники закритих акціонерних товариств до дня скликання установчих зборів повинні внести не менше 50 відсотків номінальної вартості акцій.
  3. На місці події Ви виявили постраждалу дитину в супроводі батьків. Якими повинні бути Ваші дії далі?
  4. Під час роботи з персональним комп’ютером повинні бути дотримані наступні вимоги.
  5. Підчасроботизперсональнимкомп’ютеромповиннібутидотриманінаступнівимоги.
  6. Почему молодые люди курят наркотики?
  7. Про які фінансові операції спеціально визначені суб’єкти первинного фінансового моніторингу повинні повідомляти Держфінмоніторинг і за якими ознаками?
  8. Пряму мову в реченні: Іван сказав: «Як і будь-якій людині, мені важливо знати, що про мене думають інші, як сприймають мої ідеї» правильно передано непрямою мовою в рядку
  9. Спосіб розбиття на підмножини залежить від того які помилки повинні виправлятися даним кодом.
  10. Студент повинен знати:
  11. Так что же такое наркотики?
  12. Тепер ви готові. Залишається тільки дізнатися як поводитися на співбесіді.

Що таке наркотики? Наркотики - це речовини природного або штучного походження, які змінюють людську свідомість і приймаються з цією метою. Це значить, що вони змінюють наші відчуття, настрій, мислення.

Деякі з нас легше вступають в контакт тільки після декількох пляшок пива.

Приймаючи знеболююче, ми позбавляємося зубного болю. Випиваємо чашку кави, щоб збадьоритися. Інші наркотики змінюють сприйняття навколишнього світу. Можна стати більш веселим або розслабленим, а іноді - навпаки – сумним і пригніченим. Ефект може бути стимулюючим, снодійним або галюциногенним. До стимулюючих наркотиків відносяться: алкоголь (в середніх дозах!), тютюн, кофеїн, кокаїн і амфітаміни. До галюциногенів відносяться: ацетон, клей, деякі гриби, ЛСД, экстазі, конопля і гашиш. До гальмуючих - опіум, морфін, героїн, снодійні препарати і транквілізатори, ширка. Деякі з них, такі як алкоголь і тютюн, є легальними наркотиками і можуть купуватися без обмежень.

Інші наркотики, такі як конопля або опіати, - нелегальні. Українські закони забороняють вживання наркотиків, і зберігання їх може бути визнано злочином.

У всіх наркотиків є одна загальна риса: вони шкідливі для фізичного і психічного здоров'я. Ця шкода може варіюватися від незначної до руйнівної. Ще одна особливість наркотиків: легко почати їх вживати, але дуже складно, іноді навіть неможливо, зупинитися. Це відбувається через виникнення залежності.

Залежність. Існує різниця між психічною і фізичною залежністю.Фізична залежність виражається у протесті організму проти припинення вживання наркотиків (абстинентний синдром або «ломка»). Це стосується, зокрема, алкоголю.

Психічна залежність означає, що людина відчуває необхідність приймати наркотики постійно. Людина, що вживає наркотичні речовини, ризикує стати психічно залежною. Терміни настання цієї залежності у кожної людини свої. Виникає питання: чому, як часто і в яких кількостях людина хоче одержувати задоволення від наркотику?

Хто і чому? Кожна людина щонайменше кілька разів в житті вживала наркотик. Вживання одних наркотиків повністю допустиме, тоді як вживання інших ― заборонено. Вечірка вважається нудною, якщо не випити або не покурити. Навіть кока-кола і кава містять наркотичний компонент - кофеїн. Багато людей в Україні іноді використовують снодійні препарати. Деякі вживають транквілізатори або антидепресанти під час виникнення проблем або у важкі періоди життя. Але вони теж є наркотиками. Багато людей не розуміють того, що вони вживають наркотики, тому що наркотики, дозволені законом, не прийнято так називати.

Відношення суспільства до вживання наркотиків в різних країнах різне. В деяких мусульманських країнах вживання алкоголю абсолютно заборонено, в той час як марихуану і гашиш вживають легально. В християнських країнах навпаки. Існують різні причини, які змушують підлітків вперше спробувати наркотики. Наприклад, цікавість, бажання бути прийнятим в компанію, бажання протестувати проти авторитетів, бажання втекти від дійсності, відхід від труднощів і від нудьги.

Як часто? У вживанні наркотиків можуть розрізнятися чотири ступені.

1. Знайомство і експериментування.

На цій стадії задоволення навряд чи грає роль. Майже ніхто не одержує задоволення від першого келиху пива, першої цигарки або першого вживання марихуани. Можливостей ”познайомитися” з вживанням алкоголю або тютюну у багато разів більше, ніж з нелегальними наркотиками. Після першої стадії людина може зупинитися або продовжити вживання.

2. Регулярне вживання.

Ця стадія автоматично не приводить до виникнення проблем. Наприклад, вживання алкоголю в середніх кількостях для більшості підлітків не є проблематичним. На цій стадії ще не дуже складно припинити вживання

3. Зловживання

Багато в чому це залежить від особистісних характеристик окремої людини, а також від виду наркотику, що вживається.

4. Залежність.

На цій стадії людина все більш втягується в у вживання наркотиків. З'являється залежність від наркотику, а разом з нею безліч проблем. Бажання піти від цих проблем знаходить своє рішення знову-таки у вживанні наркотиків, оскільки створюється ілюзія відходу від проблем, звільнення від них. Так виникає коло зла.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)