АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Якими мають бути дії господарського суду, який відкрив провадження за позовною заявою?

Читайте также:
  1. I. Залишок незакінчених проваджень на початок місяця (номер провадження, прізвище підозрюваного, ст. КК)
  2. IХ. Особливості провадження у справах про порушення правил дорожнього руху іноземцями та особами без громадянства
  3. Алкогольні ураження печінки мають три стадії.
  4. Вдосконалення господарського законодавства
  5. Види відпусток на які мають право особи рядового і начальницького складу ДСНС.
  6. Визначте виконавчий документ, на підставі якого провадиться виконання рішення господарського суду.
  7. Вирішення спорів у засіданні господарського суду
  8. Виробничий кооператив вважається створеним і набуває статусу юридичної особи з дня його державної реєстрації відповідно до вимог Господарського кодексу.
  9. Відмінності між поняттям господарського права — як правової науки, як галузі права, як навчальної дисципліни.
  10. Відповідальність за ухилення від виконання рішення, ухвали, постанови господарського суду
  11. Вопрос 5 Поняття, ознаки та особливості господарського законодавства
  12. Вопрос 6 Система господарського законодавства

Завдання 1. Складіть зразок з аяви про порушення справи про банкрутство.

Завдання 2. Складіть зразок мирової угоди у справі про банкрутство на підставі самостійно змодельованих обставин.

 

Основна література:

1. Господарський кодекс України: Закон України від 16 січня 2003 р. в редакції Закону від 11 березня 2007 р. // Відомості Верховної Ради України. - 2003. - № 18-22. – Ст. 144.

2. Господарський процесуальний кодекс України: Закон України від 06 листопада 1991 р. // Відомості Верховної Ради України. - 1992. - № 6. – Ст. 56.

3. Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його бункрутом: Закон Украхни від 14 травня 1992 р. в редакції Закону України від 30 червня 1999 р. // ВВР України. – 1992. - № 21. – Ст. 296.

4. Про практику Верховного Суду України у справах про банкрутство. Інформаційний Лист вищого господарського суду України від 16.05 2003 р. // Бізнес: законодавство та практика. – 2003. - № 12.

5. Про судову практику в справах про банкрутство: Постанова Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009 р. № 15 // http://zakon2.rada.gov.ua/laws/main/nreg,v0015700-09

6. Про порядок порушення справ про банкрутство за заявами органів державної податкової служби: Роз'яснення Вищого господарського суду від 21.08.2001 р. № 02-5/926 // http://zakon2.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=v_926600-01

7. Про деякі питання практики розгляду справ про банкрутство: Лист Вищого господарського суду України від 25.03.2002 р. № 01-8/339 // http://zakon2.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=v_339600-02

8. Поляков Б.М. Право неспроможності (банкрутства) в Україні: підруч. для студ. вищ. навчальних закладів./ Б.М. Поляков. – К.: Ін Юре, 2011. – 569с.

Додаткова література:

1. Джунь В.В. Інститут неспроможності: світовий досвід розвитку і особливості становлення в Україні: Монографія. – Видання друге, виправлене і доповнене. – К.: Юридическая практика, 2006. – 384 с.

2. Науково-практичний коментар до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» / За ред. О.І. Харитонової. – Х.: Одіссей, 2008. – 336 с.

3. Поляков Б.М. Право несостоятельности (банкротства) в Украине. – К.: Видавничій дім «Ін Юре», 2003. – 440 с.

4. Поляков Б.М. Коментар судової практики Верховного суду України у справах про банкрутство. – К: Логос, 2008. – 488 с.

5. Степанов А.А. Предупреждение банкротства в рамках производства по делу о банкротстве: теория и практика: монография. – К.: КНТ, 2008 –312 с.

6. Тітов М.І. Банкрутство: матеріально-правові та процесуальні аспекти. – Х.: Консул, 1997. – 192 с.

Тема 16. Перегляд судових рішень в апеляційному порядку

(2 години)

 

1. Сутність та значення апеляційного оскарження. Право на апеляційне оскарження.

2. Подання апеляційної скарги та її зміст.

3. Порушення апеляційного провадження.

4. Порядок розгляду апеляційної скарги.

5. Повноваження суду апеляційної інстанції. Підстави для скасування або зміни рішення суду першої інстанції.

6. Апеляційне оскарження ухвал суду першої інстанції.

7. Зміст постанови суду апеляційної інстанції.

 

Задача 1.

ТОВ «Агроліс» звернулося до господарського суду з позовом до АТ «Міленіум» про стягнення неустойки за договором поруки. До участі у справі на боці відповідача було залучено третю особу АТ «Мрії дитинства». Рішенням в задоволенні позовних вимог відмовлено.

Постановою господарського суду апеляційної інстанції рішення скасовано, і припинено провадження у справі в зв’язку із затвердженням мирової угоди, укладеної між сторонами за участю третьої особи. Мировою угодою покладено обов’язок на третю особу АТ «Мрії дитинства» сплатити позивачу суму неустойки, при цьому розбивши її на частини (з розстрочкою на два роки).

Оцініть постанову господарського суду апеляційної інстанції. Які процесуальні питання виникають в даному випадку?

 

Задача 2.

ПП «Лагуна» звернулося до господарського суду з позовом до АТ «Лімпопо» про відшкодування збитків. Місцевий господарський суд повернув позовну заяву, посилаючись на п. 4 ст. 63 ГПК України (не подано доказів сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі).

ПП «Лагуна» оскаржило ухвалу про повернення позовної заяви в апеляційному порядку.

Постановою апеляційного господарського суду оскаржувана ухвала скасована, позовні вимоги розглянуті по суті і задоволені.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)