АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Підвідомчий. Ст. 12 ГПКУ. п 4 ст 12 ГПКУ припинення провадження є безпідставним. ЗУ «Про особливості правового режиму майнового комплексу НАН України та галузевих академій наук.»

Читайте также:
  1. I. Залишок незакінчених проваджень на початок місяця (номер провадження, прізвище підозрюваного, ст. КК)
  2. III. ДЕКЛЯРАЦІЯ ПРАВ І ОБОВ'ЯЗКІВ ПРАЦЮЮЧОГО І ЕКСПЛЬОАТУЄМОГО НАРОДУ УКРАЇНИ
  3. IХ. Особливості провадження у справах про порушення правил дорожнього руху іноземцями та особами без громадянства
  4. VI. Особливості оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 124 КУпАП
  5. а) З основ законодавства України про культуру.
  6. Авдання та методи контролю органів державної фінансової інспекції України?
  7. Автономна Республіка Крим — територіальна автономія у складі України
  8. Агентський договір: зміст, виконання та припинення
  9. Аграрні відносини, їх зміст та особливості.
  10. Адаптация растений к световому режиму.
  11. Адміністративно-правові норми: поняття, ознаки, види та особливості структури.
  12. Актуальні проблеми економічної безпеки України

Ст.180 ГКУ, п1 ст181 ГКУ, ст. 99, 203, 215, 236 ЦКУ. Підписання договору не уповноваженими особами тягне підстави визнання його недійсним. ЗУ «Про заставу» Гл 16 ЦКУ ч 2 ст 203, п 2 ч 2 ст 207. п 2 ст 88 ГКУ ст. 116, ст. 159 ЦКУ.

2. ТОВ до ТОВ про визнання недійсним інвестиційного договору.

Дайте визначення інвестицій відповідно до законодавства України. Назвіть істотні умови інвестиційного договору.

Ч 8 ст 181 ГКУ, ст. 1 ЗУ «Про інвестиційну діяльність», ст. 180 ГКУ предмет, ціна, строк.

Визначення істотних умов інвестиційного договору залежить від виду інвестицій: внутрішні (іноземні, інвестування за кордон) валові (чисті).

3. Громадянин з позовом до ТОВ про визнання права власності на частину будівлі. Він як засновник і учасник вніс до статутного фонду …

Чи правильним є рішення господарського суду. Яким шляхом можуть бути внесені зміни до статуту ТОВ?

Суд мав відмовити у розгляді цієї справи. ЦКУ ст. 144, ЗУ «Про господарські товариства» ст. 41, ст. 59. Треба було зібрати загальні збори акціонерів і винести спільне рішення. Це цивільний позов про відшкодування шкоди. Відмовити у задоволенні судових вимог. Недостатньо повна умова задачі.

4. ТОВ до господарського суду до ТОВ про визнання недійсною держ реєстрації посилаючись на ст. 90, 420, 489 ЦКУ та ст. 38 ЗУ «Про д. реєстрацію…»

Який порядок здійснення д. реєстрації суб’єктів господарювання відповідно до ЗУ «Про д. реєстрацію юр ос та фіз. Ос-підприємців»? Чи допускається тотожність найменувань юр осіб при здійсненні д. реєстрації?

ч 4 ст 489, ст. 420 ст 90 ЦКУ. Р3 ЗУ «Про д. реєстрацію…» ст. 27.

Тотожність не допускається. Якщо споживач не плутається, то мова про скасування д.реєстрації не йде.

 

5. ВАТ до СП про визнання недійсною угоди про передачу майна.

Які обставини є ново виявленими у розумінні ст. 112 ГПКУ? На якій стадії процесу можливо подати заяву про перегляд судового рішення за ново виявленими обставинами?

Ст. 112 ГПКУ –істотне значення, -не могли бути відомі. Ст. 113 ГПКУ (2 міс)

6. ТОВ до ТОВ про стягнення заборгованості за виконані буд роботи за договором генерального підряду а також річних за прострочення оплати виконаних робіт, суд витрат та витрат за послуги адвоката…

Назвіть види штрафних санкцій згідно з положенням ГКУ. Чи звільняється боржник від відповідальності у зв’язку з неможливістю виконання ним грошового зобов’язання (з посиланням на ст. 625 ЦКУ)

Гл 26 ГКУ. ч 1 ст 230 не звільняється ст. 625 ЦКУ. Грошове зобов’язання=сума боргу +індекс інфляції +3% річних від простроченої суми.

7а. НАК до ВАТ про стягнення суми за договором постачання природного газу, пені, інфляційних нарахувань на суму боргу, штрафу та 3% річних.

Вирішіть завдання з посиланням на ст. 638, 668, 712 ЦКУ.

&1 Гл 30 ГКУ Договір про постачання природного газу є типовим. Ч 4 ст 12 ГПКУ.

7. Громадянка з позовом до громадян та ТОВ про визнання недійсним договору купівлі-продажу нежитлових приміщень та визнати за нею право власності на 50% її внеску до статутного фонду ТОВ.

Які спори є підвідомчими господарським судам за ознакою їх предметності? Вирішіть завдання з посиланням на ст. 12, 80 ГПКУ.

Підвідомчий. Ст. 12 ГПКУ. п 4 ст 12 ГПКУ припинення провадження є безпідставним. ЗУ «Про особливості правового режиму майнового комплексу НАН України та галузевих академій наук.»

8. Компанія до ТОВ про стягнення безпідставно отриманих відповідачем коштів, перерахованих позивачем в якості авансу за оренду нежитлового приміщення, відповідно до укладеного договору.

Які об’єкти не можуть бути об’єктами оренди д власності? Чи правильним є рішення господарського суду (ЗУ «Про оренду д і комун майна»).

Ст. 4 ЗУ «Про підприємництво», ч 2 ст 1, ч 2 ст 4 ЗУ «Про оренду д і комун майна» ч1 ст 22 ЗУ «Про оренду д і комун майна». Суд правий (право господарського відання) ч2 ст 282 ГКУ

 

9. В процесі приватизації ДП регіональним відділенням ФДМУ та ВАТ було укладено договір куп-прод цілісного майнового комплексу на підставі результатів конкурсу.

Які правовідносини є предметом регулювання ГКУ? Чи правильним є рішення господарського суду щодо непідвідомчості даного спору?


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)