АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні вимоги

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  4. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  5. Вопрос Загальні вимоги до форми і змісту позовної заяви.
  6. Вопрос Загальні положення договору оренди.
  7. Вопрос Загальні принципи доказування у господарському процесі.
  8. Гідравлічні втрати напору( загальні поняття). Еквівалентна довжина.
  9. ГЛАВА 13. Загальні положення щодо господарських
  10. Державні і загальні права власності
  11. До форми і змісту позовної заяви законодавець висуває наступні вимоги.
  12. Загальні вимоги

Роботу друкують за допомогою комп’ютера на одній сторінці аркуша білого паперу формату А4 (210х297); інтервал – 2, береги: лівий – 2 см, правий – 1 см, верхній – 2 см, нижній – 2 см. Обсяг наукової роботи повинен становити до 30 сторінок (машинописного тексту).

Вписувати в текст наукової роботи окремі іншомовні слова, формули, умовні знаки можна чорнилом, тушшю, пастою чорного кольору, але при цьому щільність написаного тексту повинна бути наближеною до щільності основного тексту.

Друкарські помилки можна виправляти підчищенням або білою фарбою і нанесенням на тому ж місці тексту машинописним способом.

Заголовки структурних частин наукової роботи (“Зміст”, “Перелік умовних позначень”, “Вступ”, “Розділ…”, “Висновки”, “Список використаних джерел”, “Додатки”) друкуються великими літерами симетрично до тексту. Заголовки підрозділів друкуються маланькими літерами (перша літера – велика) з абзацу (5 знаків). Крапка в кінці заголовка не ставиться.

Відстань між заголовком та текстом повинна дорівнювати 3-4 інтервалам.

Кожну структурну частину наукової роботи слід починати з нової сторінки.

4.2. Нумерація сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, малюнків, таблиць, формул здійснюється арабськими цифрами без знака №.

Першою сторінкою наукової роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок, але на ньому номер сторінки не проставляється. На наступних сторінках їх номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Зміст, перелік умовних позначень, вступ, висновки, список використаних джерел не нумеруються.

Номер розділу необхідно проставляти після слова “Розділ”, після номера крапку не ставити, потім з нового рядка друкують заголовок розділу.

Підрозділи нумеруються в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номеру розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку, наприклад 2.3. (третій підрозділ другого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу. Пункти нумерують у межах кожного підрозділу (за такими ж правилами).

4.3. Ілюстрації (карти, схеми, фотографії, діаграми, креслення) та таблиці необхідно подавати після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці.

Ілюстрації позначають словом “Рис.” і нумерують послідовно в межах розділу, за виключенням ілюстрацій, поданих у додатках.

Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка, наприклад “Рис. 1.2.” (другий рисунок першого розділу). Номер рисунку, його назва та пояснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією.

4.4. Таблиці нумерують послідовно (за винятком таблиць, поданих у додатках) в межах розділу, наприклад: “Таблиця 1.2” (друга таблиця першого розділу), та розміщують цей напис у правому верхньому кутку над відповідним заголовком таблиці.

4.5. Формули. Поясненя значень символів і числових коефіцієнтів треба подавати безпосередньо під формулою в тій послідовності, в якій вони наведені у формулі. Значення кожного символу та числового коефіцієнта треба подавати з нового рядка.

Рявняння та формули треба виділяти з тексту вільними рядками (вище та нижче кожної формули). Якщо рівняння не вміщується в один рядок, його слід перенести після знака рівності (=) або після знаків плюс (+), мінус (-), множення (*), і ділення (:).

4.6. Посилання. При написанні наукової роботи необхідно посилатися на джерела, що дає змогу відшукати документи і перевірити достовірність відомостей про цитування документа. Посилатися слід на останні відання публікацій.

В тексті наукової роботи посилання на джерела слід позначати порядковим номером за переліком посилань, виділеним квадратними дужками, наприклад,

“… в роботах [1-4]…”.

Можливе посилання у виносках, при цьому оформлення посилань повинне відповідати його бібліографічному опису за переліком посилань із зазаначенням номера.

Приклад:

Цитата в тексті: “… Допускається наводити посилання…61”.

Відповідне подання виноски:

1) 6. Пономаренко Л.А., Меликов А.З. Алгоритмы управления// Автоматика и

телемеханика.-1992.-№6.-с.34-38.

У розділі «Список використаних джерел» необхідно його описати у переліку посилань:

6. Пономаренко Л.А., Меликов А.З. Алгоритмы управления// Автоматика и

телемеханика.-1992.-№6.-с.34-38.

4.7. Список використаних джерел необхідно складати згідно з державним стандартом у порядку появи посилань у тексті чи в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків (якщо авторів більше трьох).

4.8. Додатки слід оформляти на наступних після списку літературних джерел сторінках, при цьому кожний додаток необхідно наводити з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, який друкується вгорі (симетрично до тексту сторінки) з великої літери.

 

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Управління освіти Маріупольської міської ради

Донецьке територіальне відділення МАН України

 

Відділення: філософія та

суспільствознавство

 

Секція: правознавство

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)