АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Програмна реалізація методу циклічного кодування

Читайте также:
  1. Алгоритм методу
  2. Арифметичне кодування
  3. Варіанти застосування методу. Порівняння з методом переміщень
  4. ВВП и його розрахунок по методу потока видаткив.
  5. Вдосконалення методу підбору і оцінки управлінських кадрів .
  6. Визначення і застосування циклічного надлишкового коду.
  7. Визначення рівноважного ВВП на основі методу “видатки-випуск”.
  8. Визначення розміру страхового відшкодування по КАСКО
  9. Викладіть сутність вартісного методу вимірювання продуктивності праці.
  10. Вимоги до використання методу проектів
  11. ВІДШКОДУВАННЯ ЗБИТКІВ У СФЕРІ ГОСПОДАРЮВАННЯ
  12. Відшкодування збитків у сфері господарювання

 

Розглянемо можливий варіант програмної реалізації методу циклічного кодування. Цей варіант базується на використанні операцій зсуву, логічного множення та додавання, а також операціії XOR. З метою забезпечення високої швидкодії використовуються регістрові команди Асемблера. Для визначення CRC-16 використовуються двобайтові регістри, а для CRC-32 – чотирьохбайтові. Враховуючи те, що для збереження утворюючого полінома CRC-16 необхідно 17 двійкових розрядів, а для CRC-32 – 33 двійкових розряди алгоритм треба реалізувати таким чином, щоб не проводити операції XOR із старшим 16 чи 32 розрядом (розряди нумеруються починаючи з нульового справа). Для CRC-16 це здійснюється у наступний спосіб (рис 4). Молодші 16 розрядів утворюючого полінома записуються у регістр BX. Регістр AX заповнюється двійковими розрядами інформаційного блоку (доповненого 16 нулями). При цьому здійснюється зсув вліво до тих пір поки старший розряд регістру AX не буде рівний одиниці (операції з незначущими нулями. не проводяться). Потім здійснюється ще один зсув вліво і над вмістом регістру АХ (16 розрядів інформаційного блоку) і вмістом регістру ВХ (16 молодших розрядів утворюючого полінома) проводиться операція XOR. Результат операції XOR для зсунутого одиничного 17 розряду інформаційної частини та одиничного 17 розряду утворюючого полінома відомий і завжди рівний нулю. Якщо розряди інформаційного блоку ще не вичерпані, то знову здійснюється зсув вмісту регістра АХ вліво (з дозаписом нових розрядів інформаційного блоку справа). Якщо всі розряди інформаційного блоку (з дописаними 16 нулями) вичерпані, то в регістрі АХ отримаємо шукану остачу, яка і буде значенням CRC-16. Отримане значення CRC-16 дописується до інформаційного блоку замість 16 нулів і отримана послідовність бітів передається у канал зв’язку.

 

1 1 1 0 0 0 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 0 0 000000000000

 
 

 


                               
                               

 

0 1 0 0 0 0 1 0 1 1 0 1 0 0 1 1

 

 

                               
                               

 

1 0 0 0 1 0 1 1 0 1 0 0 1 0 0 1 0

 

Рис. 4.

 

3. КОНТРОЛЬНІ ЗАПИТАННЯ

 

1. На чому базуються виявляючі та коректуючі властивості циклічних кодів?

2. Яку роль грає залишок при побудові та використанні циклічного коду?

3. Вкажіть роль утворюючого полінома та його властивості.

4. Яка різниця між циклічним кодом і циклічним надлишковим кодом?

5. Як впливає розмір блока на виявляючі властивості циклічного надлишкового коду.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)