АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПІДГОТОВКА ДО ЗАХИСТУ, ПОРЯДОК ЗАХИСТУ ТА ОЦІНЮВАННЯ ВИПУСКНОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. C. Написання курсової роботи
  2. I. Порядок медицинского отбора и направления на санаторно-курортное лечение взрослых больных (кроме больных туберкулезом)
  3. III Общий порядок перемещения товаров через таможенную границу Таможенного союза
  4. III. Порядок защиты дипломной работы
  5. V. ПОРЯДОК ОФОРМЛЕНИЯ РЕЗУЛЬТАТОВ ИНСПЕКТИРОВАНИЯ МЕСТ ПРИНУДИТЕЛЬНОГО СОДЕРЖАНИЯ
  6. А Порядок работы на станции при тахеометрической съемке. Вычислительная и графическая обработка результатов съемки.
  7. А. Рішення на застосування одного з перших трьох режимів радіаційного захисту
  8. Автоматизация и роботизация
  9. Административные взыскания и порядок их наложения
  10. Административный порядок предоставления земельных участков, находящихся в государственной собственности.
  11. Акционерное общество как юридическое лицо: порядок образования, правовое положение
  12. Алгоритм роботи командирiв щодо попередження та подолання конфлiктних ситуацiй

Студенти, які закінчують навчання у вищому навчальному закладі, випускні роботи захищають у Державних екзаменаційних комісіях (ДЕК).

До захисту випускної роботи за наказом директора допускаються студенти, які повністю виконали навчальний план, тобто ті, які пройшли весь курс теоретичного та практичного навчання і склали необхідні іспити та заліки.

Для отримання висновку кафедри про випускну роботу бакалавра і допуск її до захисту на відкритому засіданні ДЕК студент повинен подати її та демонстраційний матеріал на кафедру «Обліку і економічного аналізу» не пізніше, ніж за 2 тижні до початку роботи ДЕК.

Після проходження попереднього захисту випускна робота передається на рецензування. Рецензент на підставі вивчення випускної роботи висвітлює в рецензії такі обов'язкові питання, як актуальність обраної теми, сильні та слабкі сторони випускної роботи. У рецензії також подаються зауваження щодо змісту роботи та висновок щодо її відповідності встановленим вимогам (додаток З). Всі виявлені в роботі недоліки та зауваження мають бути усунені до захисту на засіданні ДЕК.

Захист робіт відбувається на відкритому засіданні Державної екзаменаційної комісії (ДЕК). На захист можуть бути запрошені спеціалісти, або практичні працівники, робота яких пов'язана з тематикою, за якою захищаються випускні роботи.

До захисту, в установлений деканатом термін студент подає секретареві ДЕК такі матеріали:

1) завершену роботу з усіма підписами;

2) демонстраційний матеріал (для захисту випускної роботи бакалавра перед Державною екзаменаційною комісією необхідно підготувати презентацію. Для цього студенти користуються програмою PowerPoint. Презентація має включати не менше 6-ти слайдів. Обов’язково відобразити таку інформацію: на першому слайді – тема, мета випускної роботи, науковий керівник і автор. Далі на слайди слід винести ключову інформацію щодо випускної роботи: основні схеми і таблиці, що відображають результати оцінки ринку, фінансового стану підприємства, недоліки облікового, аналітичного, контрольного процесів. Останній слайд «Дякую за увагу!». Не допускається винесення на слайди інформації, яка не міститься у випускній роботі! Слайди мають бути пронумеровані, а в тексті доповіді необхідно посилатися на номер слайду. Допускається при створенні презентації використання анімаційних ефектів, але таким чином, щоб це не заважало сприйняттю основної інформації. Крім електронного варіанту на захист студент готує надрукований варіант презентації для членів Державної екзаменаційної комісії (по числу членів комісії). На титульній сторінці надрукованого варіанту ілюстративного матеріалу підписується автор та науковий керівник);

3) відзив керівника (не пізніше ніж за десять днів до захисту керівник має надати студентові відзив на роботу, який пишеться у довільній формі. У відзиві відображається: рівень підготовки автора роботи до виконання ним професійних обов'язків у відповідності до кваліфікації; ступінь самостійності при виконанні роботи; уміння працювати з науковими джерелами та їх використовувати; рівень оволодіння методологією дослідження; повноту та якість виконаних завдань; логічність (послідовність, чіткість, аргументованість) і грамотність викладення матеріалу);

4) рецензію на роботу (Додаток З).

Процедура захисту випускної роботи передбачає:

1) оголошення інформації секретаря ДЕК про студента, тему випускної роботи та наукового керівника;

2) виступ студента за основними положеннями випускної роботи (5-7 хвилин) (випускні роботи захищають перед Державною екзаменаційною комісією на відкритому засіданні. Для виступу студентові надається до 5 хвилин, що відповідає письмовій доповіді викладеній на 2–3 сторінках. Виступ студента на відкритому засіданні Державної екзаменаційної комісії повинен бути старанно підготовленим, стислим і змістовним, узгодженим з науковим керівником. Тези доповіді і презентацію випускник готує заздалегідь. Доповідь починається зі звертання: «Шановний пане голово! Шановні члени Державної комісії! Панове!». Завершити доповідь слід словами «Доповідь завершено. Дякую за увагу!». Не слід переказувати вступ та зміст всіх розділів роботи, зупинятися на технічній стороні розрахунків. Необхідно стисло визначити мету та завдання роботи, обґрунтувати актуальність теми, охарактеризувати об'єкт дослідження, оцінити його стан. Друга її частина присвячується викладенню суті запропонованих заходів та обґрунтуванню їх ефективності. Під час доповіді необхідно звертати увагу членів Державної екзаменаційної комісії на слайди презентації, коротко пояснюючи його зміст);

3) відповіді студента на запитання по суті захисту (члени Державної екзаменаційної комісії та присутні на відкритому захисті можуть задавати студенту питання щодо змісту роботи, а також з окремих дисциплін. Відповіді мають бути конкретними, аргументованими і короткими);

4) оголошення відзиву;

5) оголошення рецензії;

6) відповіді студента на зауваження рецензента (студент має відповісти на всі зауваження рецензента або погодитися з ними);

7) заключне слово студента (тільки після цього захист вважається закінченим);

8) прийняття рішення комісією (рішення державної екзаменаційної комісії приймається після захисту усіх робіт, які планувались на цей день на закритому засіданні, після обговорення результатів захисту випускної роботи, відкритим голосуванням звичайною більшістю голосів членів комісії, які брали участь у засіданні.

Результати захисту роботи кожного студента визначаються оцінками "відмінно", "добре", "задовільно", "незадовільно". При оцінюванні випускної роботи рекомендується використовувати таку шкалу (див.табл. 2).

Таблиця 2

Критерії оцінки випускних робіт

Характеристики випускної роботи Оцінка, балів
Актуальність теми випускної роботи: 1-10
Зміст та оформлення випускної роботи 50-60
Зміст та оформлення демонстраційного матеріалу 1-10
Обґрунтованість та правильність відповідей на запитання членів ДЕК   0-20

 

При однаковій кількості голосів щодо оцінки випускної роботи голос голови ДЕК є вирішальним.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)