АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичне заняття №1. до виконання практичних занять

Читайте также:
  1. V. Зміст теми заняття.
  2. VI. Матеріали методичного забезпечення заняття
  3. Вступні заняття
  4. За практичні заняття
  5. Заняття 1. Оцінка впливу небезпечних речовин, що забруднили
  6. Заняття 1. Політика і влада як ключові категорії політології.
  7. Заняття 1.Вступ. Цілі та задачі предмету. Короткі відомості з розвитку електрики.
  8. Заняття 14. Основні властивості та характеристики МП. Правило правохідного гвинта.
  9. Заняття 15. ЕМ сила. Правило лівої руки. Поняття про ДПС.
  10. Заняття 17. Індуктивність.Явище самоіндукції.
  11. Заняття 2.
  12. Заняття 2.

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання практичних занять

з дисципліни

 

ІННОВАЦІЙНИЙ РОЗВИТОК ПІДПРИЄМСТВА

 

(для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня магістр

спеціальності «Економіка підприємства (за видами економічної діяльності)»)

 

Тернопіль, ТНЕУ


 


Методичні вказівки до виконання практичних занять з дисципліни «Інноваційний розвиток підприємства» (для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня магістр спеціальності «Економіка підприємства (за видами економічної діяльності)») / ТНЕУ; уклад.: П. П. Микитюк, Овсянюк-Бердадіна О. Ф., Крисько Ж. Л., Скочиляс С. М., Буяк А. Є. – Тернопіль, ТНЕУ, 2014. – 20 с.

 

Затверджено на засіданні кафедри менеджменту організацій та інноваційного підприємництва, протокол № 2 від 18.09.2014 р.


  Зміст
Вступ  
Практичне заняття №1.  
Практичне заняття №2.  
Практичне заняття №3.  
Практичне заняття №4.  
Список джерел  

 

 


ВСТУП

 

 

Ринкові умови господарювання створюють для більшості ринкових суб'єктів середовище високої конкуренції, яке вимагає від них здатності формувати конкурентні переваги як у сфері виробництва товарів, так і в сфері їх просування на ринок. Конкурентні переваги досягаються завдяки впровадженню новацій — суттєво нових методів і засобів здійснення виробничої та комерційної діяльності.

 

Підприємницька діяльність ґрунтується на новій ідеї задоволення споживчого попиту в певних товарах чи послугах. Пошук цієї ідеї є реакцією підприємців на зменшення доходу від своєї діяльності, обумовлене насиченням певного сегмента ринку відповідними товарами. Можливість створення та використання новації суб'єктами господарювання залежить від загального рівня науково-технічного розвитку країни і ресурсних можливостей.

 

Аналіз сучасної економічної практики свідчить, що високих результатів підприємства можуть досягати лише за систематичного і цілеспрямованого новаторства, націленого на пошук можливостей, які відкриває середовище господарювання щодо виготовлення і впровадження нових видів товарів, нових виробничих і транспортних засобів, освоєння нових ринків і форм організації виробництва.

 

Тому для сучасної економіки є найважливішим завданням оволодіти знаннями та навичками у сфері інноваційної діяльності. На це і спрямована програма курсу «Економічний розвиток підприємства».

 

Практичні заняття мають на меті закріпити лекційний матеріал у ході розв’язання задач, семінарських дискусій, вирішення управлінських проблем. Тематика та коло питань, що розглядаються на заняттях, можуть бути розширені, особлива увага приділена темам, що стали актуальними у зв’язку із змінами в міжнародних економічних процесах, змінами в законодавстві й ін. Дані методичні вказівки є довідковим і методичним посібником при проведенні й підготовці до практичних занять з дисципліни.

 

 


Практичне заняття №1

тема:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)