АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Як правило, за плату здійснюються: екскурсії, надання телефонних розмов, прання та прасування одягу, послуги перукарні, продаж квитків на інші види транспорту та ін

Читайте также:
  1. A) сумма потребительских стоимостей, который может приобрести рабочий на свою номинальную заработную плату
  2. II. Учет продаж.
  3. А. Ознака успадковується «за вертикаллю», у хворої дитини, як правило, хворий один із батьків.
  4. Алгоритм подготовки товаров к продаже
  5. Анализ безубыточности деятельности. Влияние на безубыточность деятельности производителей цены продукции, затрат на производство, объемов продаж
  6. Анализ и оценка влияния на объем продаж использования производственных ресурсов.
  7. Анализ объема продаж предприятий оптовой торговли
  8. Анализ производства и объема продаж
  9. Анализ рентабельности продаж.
  10. Анализ состава и динамики прибыли от продаж, уровня среднереализационных цен
  11. Анализ степени влияния на объем продаж факторов, связанных с использованием материалов
  12. Анализ степени влияния на объем продаж факторов, связанных с использованием основных средств

Послуги розміщення. Розміщення туристів здійснюється згідно попередньо придбаних кают. Традиційно каюти на суднах поділяють на класи. Основним принципом такого поділу є ступінь комфортабельності.

У міжнародній практиці пасажирських перевезень існували наступні класи: перший (включав каюти "люкс"), другий, туристський, третій, четвертий (іммігрантський) та палубні місця. На суднах, побудованих після Другої світової війни, з'являється тенденція до зменшення кількості класів. Залишаються перший і туристичний клас. Однак через відсутність суворих критеріїв визначення комфортабельності кают поділ на класи (категорії) носить деякою мірою умовний характер. Класність встановлюється самим судновласником на основі внутрішньої порівняльноїоцінки приміщень даного судна. Класність каюти визначається її місце розташування на судні, розмірами і обладнанням та кількістю місць у каюті.

За умовами і рівнем обслуговування морські подорожі відносяться до категорії "Супер Делюкс", "Делкжс плюс", "Делюкс", "Стандарт", "Економічна".

Однакові категорії, на жаль, не гарантують рівних умов. Сервіс, комфорт, якість та різноманітність страв, розважальні програми - все це залежить, в цілому, від різних операторів та різних лайнерів.

Класифікація кают (кабін-клас) на круїзному теплоході позначена наступним чином:

- преміум - Р-1 (2-3-місне розміщення з усіма атрибутами комфорту: ванна, туалет, міні-бар тощо);

- преміум - Р-2 (2-місне розміщення з усіма атрибутами комфорту);

- стандарт - 3-1 (2-3-місне розміщення з частковими зручностями);

- стандарт - 3-2 (2-4-місне розміщення з частковими зручностями);

- економічний - Е (економічний клас з 2-4-6-місним розміщенням та частковими зручностями).

Організація побутового обслуговування туристів. Послуги з прибирання кают надаються туристам безкоштовно. Під час круїзу у туристів виникають потреби у різноманітних побутових послугах: перукарських, косметичних та масажних кабінетів, фото-та відеозйомки, прання білизни та ін. Як правило, побутові послуги платні, надаються туристам згідно прейскуранту.

Послуги харчування туристів організуються у судовому ресторані у декілька змін. На судах організовують триразове або чотириразове харчування. Як правило, сніданок призначається на 8.00, обід -13.00, чай близько 16.00, вечеря -19.00.

За кожним туристом закріплюється постійний столик у судовому ресторані. Номер столу турист отримує під час розміщення.

Залежно від рівня професійної підготовки камбузних працівників та денного раціону меню може бути: "за вибором" (а ля карт) - турист вибирає ту чи іншу страву за своїм смаком, "на замовлення" - турист завчасно вибирає запропоновані страви, комплексним "табльдот" - без вибору та замовлення.

На вітчизняних суднах прийнято харчування - "табльдот", більшість круїзних компаній світу пропонують своїм туристам харчування "за вибором".)

Під час круїзу практикують також особливі форми організації харчування, що мають деякі ознаки урочистості:

капітанський коктейль, капітанська вечеря, дні національної або української кухні. Великою популярністю у туристів користуються стилізовані обіди,та вечері. Наприклад, "дні національної кухні", ''піратська вечеря" "день солодощів" тощо.

Капітанський коктейль проводиться на початку круїзу з метою знайомства туристів з капітаном, екіпажем судна, а також дирекцією круїзу. У визначений час туристи збираються у салоні. Біля входу їх зустрічають офіціанти, що пропонують напої (сік, мінеральна вода, сухе вино). Судновий оркестр виконує популярні мелодії. Через декілька хвилин на естрадний або танцювальний майданчик виходить капітан із старшим складом команди та дирекція круїзу. Директор круїзу вітає усіх туристів з початком відпочинку та знайомить з капітаном, складом команди та дирекцією круїзу. Капітан говорить декілька вітальних слів.

Виключно яскраво га урочисто наприкінці маршруту проводиться прощальна капітанська вечеря. Біля входу до ресторану туристів зустрічають капітан та директор круїзу. Капітан особисто вітає кожного туриста та запрошує до ресторану. Капітанська вечеря проводиться у формі банкету, меню відрізняється вишуканістю.

Послуги з організації дозвілля, що включають розважальні та спортивно-оздоровчі заходи, складають програму перебування туристів на судні.

Спортивно-оздоровчі заходи посідають помітне місце у програмі обслуговування на суднах. Сучасні круїзні судна обладнані басейнами, саунами, тренажерними центрами, доріжками для бігу, а іноді ковзанками, полями для гольфу тощо.

Програму потрібно складати з урахуванням вікових особливостей туристів. До неї входять заходи, що задовольняють потреби основних груп туристів відповідно віку, культурного рівня та національних звичок.

Програма повинна бути різноманітною і включати:

- ігри та атракціони, що вимагають фізичної підготовки,

спритності, дискотеки для молоді;

- щоденну спеціальну програму для дітей. На судні

обладнується дитяча кімната з іграшками, де працює вихователь. Проводяться конкурси - дитячого малюнку, концерти дитячої самодіяльності, карнавальних костюмів, дитячі ігри тощо;

- спеціальні заходи для осіб "третього віку".

Для успішного функціонування бюро інформації повинно бути обладнаним: телефоном зв'язку, факсом, комп'ютером, ксероксом, путівниками по містах, через які проходить маршрут, довідниками.

Взагалі інформацію, що надається туристам під час круїзу, можна поділити натри види:

- інформацію по радіомережі;

- друковану інформацію;

- наочну інформацію.

Радіомережею передаються повідомлення про розклад дня, прогноз погоди, зміни у програмі, проводиться шляхова інформація (док>ментальні довідки про об'єкти, що зустрічаються на шляху прямування теплоходу, міста та населені пункти, пам"ятки історії та культури).

Основним друкованим джерелом поточної інформації для туристів є прої рама на день. Вона включає розпорядок дня, час роботи барів, крамниць, перукарень. Вона розташована на інформаційній дошці, де також представлено інформацію рекламного характеру щодо додаткових екскурсій.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)