АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Типи круїзних судів і класифікація кают

Читайте также:
  1. Аксіома про потенційну небезпеку. Класифікація небезпек
  2. Будова та класифікація білків
  3. Бюджет, його доходи і видатки. Бюджетна класифікація
  4. Види податків і податкових платежів та їх класифікація
  5. Визначення групи кредитних операцій за станом обслуговування позичальником боргу за ними. Класифікація кредитного портфеля
  6. Випадкові події. Класифікація подій
  7. ГІГІЄНІЧНА КЛАСИФІКАЦІЯ ПРАЦІ
  8. Гігієнічна класифікація умов праці
  9. Гранично допустима концентрація шкідливих речовин. Класифікація шкідливих речовин за ступенем впливу на організм людини
  10. Джерела дисципліни і їх класифікація.
  11. Документи, їх призначення і класифікація
  12. Екологічні фактори, їх класифікація та основні закони дії факторів

 

Взагалі флот водного транспорту можна поділити на технічний, допоміжний та торговий.

Технічні судна проводять роботи з очищення та поглиблення дна.

Допоміжний флот обслуговує транспортні та технічні судна.

Торговий флот призначений для перевезення пасажирів та вантажів. Він включає: пасажирські, вантажопасажирські та вантажні судна. Судна поділяються на декілька груп:

- необмеженого морського та океанічного плавання, що мають велику місткість, високу швидкість та обслуговують зовнішньоторговельні зв'язки держави;

- обмеженого морського плавання, що мають відносно невелику місткість та здійснюють перевезення у межах одного моря;

- місцевого та рейдового плавання невеликої місткості, що призначені для перевезення у місцевому сполученні, у межах акваторії порту, на рейді.

За експлуатаційною функцією судна, що перевозять пасажирів, поділяються на пасажирські та вантажопасажирські, що здатні перевозити пасажирів і вантаж.

Пасажирські судна характеризуються пасажиромісткістю (кількістю міст, призначених для перевезення пасажирів). Згідно Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі до пасажирських відносять судна, що мають понад 12 пасажирських місць. Для вантажопасажирських суден важливим є показник вантажомісткості судна (обсяг усіх його вантажних приміщень), що вимірюється у кубічних метрах (фунтах). Валова місткість або бруто-регістровий тоннаж (брт) свідчить про обсяг приміщень судна. Обсяг вимірюється у регістрових тоннах. Одна регістрова тонна дорівнює 2,83 куб. м. Швидкість судна вимірюється у вузлах. Один вузол дорівнює морській милі (1852 м) за годину.

За характером руху пасажирські судна поділяються на:

- водотоннажні - при плаванні витісняють корпусом визначений об'єм води, що не залежить від швидкості;
-швидкісні судна з аерогідродинамічними властивостями

- судна на підводних крилах, на повітряній подушці.

За типом головного двигуна судна поділяються на:

- пароплави - з паровою поршневою машиною;

- теплоходи - з двигуном внутрішнього згорання;

- турбоходи - з паровою турбіною;

- газотурбоходи - з газовою турбіною;

- дизель-електроходи

- турбоелектроходи з головним електродвигуном, струм від якого подається від генератора, що повертається дизелем або турбіною.

Робота флоту складається з різноманітних операцій, але основною є рейс судна - завершений цикл з перевезення та обслуговування подорожуючих на шляху від моменту посадки до моменту висадки.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)