АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вартість будівництва і експлуатації

Читайте также:
  1. Безмежність потреб і обмеженість ресурсів. Закон обмеженості ресурсів. Альтернативні вибір та вартість. Крива виробничих можливостей.
  2. Вартість
  3. Вартість грошей
  4. Вартість грошей в часі: нарощування і дисконтування
  5. Вартість капіталу
  6. Вартість полісу автоцивілки залежить від:
  7. Вартість робочої сили, рівень життя та структура доходів населення
  8. Вплив матеріально-технічного забезпечення на собівартість ремонтно-будівельних робіт
  9. Вплив параметрів технічного стану і ТО на собівартість сільськогосподарської продукції та основні техніко-економічні показники використання МТП
  10. ДОНБАСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ БУДІВНИЦТВА І АРХІТЕКТУРИ
  11. Економічна суть кошторисної вартості будівництва

Міський пасажирський та вантажний транспорт.

Класифікація міського пасажирського та вантажного транспорту.

Міський пасажирський транспорт в залежності від місткості транспортних засобів поділяється на:

- масовий, який характеризується місткістю транспортних засобів більш ніж 5 чол. і виконує основну частину перевезень (метрополітен, міські залізниці, трамвай, автобус, тролейбус і т.п.);

- індивідуальний, місткістю до 5 чол. (легкові автомобілі, мотоцикли, моторолери).

В залежності від організації руху міський пасажирський транспорт може бути маршрутним, який рухається по заданому маршруту з фіксованими зупинками і особливістю перевезень “від дверей до дверей” (транспортні засоби приватного користування, легкові таксі, відомчі автомобілі).

По характеру шляхового облаштування міський пасажирський транспорт буває:

- вуличний, рух якого здійснюється по міський вулицям (автобус, тролейбус, маршрутні таксі, легкові автомобілі);

- позавуличний, рух якого здійснюється під землею, на естакадах;

- на спеціально виділених територіях (метрополітен, міські залізниці, швидкісні трамваї, швидкісний автобус (експрес), водні види транспорту).

В залежності від швидкості перевезень пасажирів транспорт поділяється на надшвидкісний, швидкісний, експресний і звичайний.

Різні види міського транспорту мають наступні основні показники:

1. Місткість рухомого складу Q – число місць для сидячих пасажирів і стоячих на вільній площі салону із розрахунку 4,5 пасажира на 1 м2 підлоги.

2. Пропускна здатність ліній транспорту N – максимальне число транспортних одиниць, яке може бути пропущено по одній смузі руху або рейковій лінії на протязі 1 год в один бік.

3. Провізна здатність P – найбільше число пасажирів, яке може бути перевезене за 1 год в одному напрямку по одній лінії; залежить від місткості рухомого складу, числа транспортних одиниць і пропускній здатності лінії: P=Q·N.

Різні види транспорту можуть мати низьку провізну здатність – до 5 тис. пасажирів на год, малу – 5 – 15 тис., середню – 15 – 30 тис. і високу – 40 – 60 тис.

4. Швидкість сполучення Vc – швидкість, яка визначається як відношення шляху, який пройшов транспортний засіб до сумарних часових затрат на рух, на стоянку на зупинках, на затримки біля перехресть, перед зупинками і т.п.

Звичайні види транспорту мають швидкість сполучення до 25 км/год, експресні – 25 – 35 км/год, швидкісні – 35 – 50 км/год, надшвидкісні 50 км/год.

Вартість будівництва і експлуатації.

Міський вантажний транспорт по виду рухомого складу поділяється на дві групи: загального призначення та спеціалізований. В останні роки все ширше здійснюється спеціалізація рухомого складу, тобто створення транспортних засобів пристосованих для перевезень тільки певної групи вантажів (різноманітні види наливних машин, панелевози, платформи для перевезень автомобілів і т.п.). В загальному парку міста частка спеціалізованого транспорту складає більш ніж 60%.

По характеру шляхових облаштувань вантажний транспорт поділяється на рейковий, безрейковий, трубопровідний і канатний, а у залежності від розташування – на вуличний і позавуличний.

Основний показник роботи міського вантажного транспорту – собівартість перевезень.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)