АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Техніка закладки вегетаційного досліду

Читайте также:
  1. Види публічного мовлення. Мистецтво аргументації. Техніка і тактика аргументування. Мовні засоби переконування
  2. Глава 27 ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ І ЙОГО МЕХАНІЗМ. ЮРИДИЧНА ТЕХНІКА
  3. Засоби і техніка гасіння пожеж
  4. Історія розвитку вегетаційного методу
  5. Людина в системі «Людина-техніка-середовище»
  6. Оргтехніка,технічні засоби наукової діяльності
  7. Проведення досліду.
  8. Процес контролю і техніка його проведення
  9. Радиозакладки
  10. Радиозакладки
  11. Тема 2.2 Структура ділового спілкування. Техніка ділового спілкування.
  12. Тема 2.2 Структура ділового спілкування. Техніка ділового спілкування.

Після розрахунку доз добрив, кількості внесеної води, ми приступаємо до закладки нашого досвіду. Відзначимо, що грунт перед закладкою повинна бути однорідною.

Виставляємо судини в ряд по номерах. Обов'язково треба вести облік при набиванні внесених добрив і внесеної води. У разі допущення грубих помилок, необхідно використовувати запасні судини, розчини та грунт.

Перше що робимо, проводимо пробну набивання судини. Це дозволяє визначити правильність наших розрахунків. Якщо по завершенню набивання рівень грунту не нижче 2-2,5 см від верхнього краю, то ми точно визначилися з масою грунту на посудину і внесенням води.

Техніка набивання судини

У набиванні судини можуть брати участь кілька людей, але саму набивання судини грунтом повинен проводити строго один і той же чоловік, щоб уникнути відмінностей при набиванні. Набивання всіх судин відбувається в один день.

Для початку на вагах відміряємо, необхідну кількість грунту на посудину і переносимо її в таз. Далі по черзі вносимо в грунт добрива, відзначаючи в журналі, що внесли ті, чи інші добрива, щоб не допустити повторного внесення. Все ретельно перемішується. Далі вноситися чиста вода і також вся маса перемішується дуже ретельно. Поруч ставитися посудину, з тим номером, для якого необхідно внести дані добрива. На дно кладеться гребінець, зверху марля і викладається пісок. Після переходимо безпосередньо до набивання грунтом. Перша порція укладається більш щільно, всі інші подальші менш щільно, але з однаковим натисканням. Особливу увагу треба приділити при набиванні на ущільнення грунту по стінках посудини. Необхідно ретельно стежити за очищенням тазів і рук, намагаючись весь грунт з тазу переносити в судину. Після переходять до набивання повторностей цього варіанту і т.д. По закінченню набивання, судини накривають папером і залишають їх на добу. На наступний день будемо проводити посів.

Підготовка насіння і посів дослідної культури

Для посіву ми беремо картопля того ж гатунку, що й при постановці польового досвіду. Беремо насіння класу супереліти розміром 4 см, здорові. Насіння знезаражуємо перед висівом. Так само перед посадкою проводять прогрівання бульб при температурі +18.

Посадка проводиться по одному бульби на посудину у строки відповідні фенокалендарю. Під час посадки посудину ставиться в деко. У грунті розривається лунка і в неї опускається бульба і засипається грунтом. Глибина посадки - 8 см.

Догляд та полив судин

Готові судини виставляються під відкритим небом із захистом від птахів дротяною сіткою на столах. Відстань між судинами - 4 - 5 см.

Оптимальна вологість грунту при вирощуванні картоплі і отримання максимального врожаю дуже важливий. Картопля чуйний на зволожені грунти. Але краще розвивається і при хорошій аерації. Тому оптимальною за рекомендаціями є вологість грунту відповідна 60% від повної вологоємності (на суглинних грунтах).

Але треба не забувати, що вологість грунту впливає і на споживання поживних речовин рослиною.

Судини Мітчерліха поливають без обліку повної вологоємності до протоки. Тому кожну посудину встановлюється в свій піддон. І після поливається що зібралася в піддоні (кожну посудину зі свого піддона) вологою щоб виключити можливі втрати поживних речовин.

Полив проводять щодня в ранні ранкові або вечірні години дистильованою водою (у водопровідній воді можуть міститися азот, фосфор і кальцій, що змінює реакцію середовища).

Полив припиняють за 2 - 3 дні до збирання.

При проростанні культури для запобігання пошкодження рослин на судини надягають металеві каркаси підтримують бадилля.

Щоб мати найбільш однакові умови освітлення для всіх судин, їх щодня під час поливу міняють місцями, а так само пересувають на один ряд уздовж нерухомо закріпленого столу.

Під час вегетації проводять прополювання при появі бур'янів. При виникненні захворювань і шкідників проводять захисні заходи [3].

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)