АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вплив температури

Читайте также:
  1. Адміністративний менеджмент в різних ділових культурах та цивілізаціях: вплив національних традицій, культури та менталітету
  2. Алкоголь і алкоголізм, їх шкідливий вплив
  3. Бюджетне обмеження вибору споживача та його зміни під впливом зміни доходів та цін
  4. Бюджетні обмеження споживача, бюджетне рівняння та фактори впливу на бюджетну лінію.
  5. Бюджетні обмеження. Вплив зміни доходу або ціни товару на бюджетні обмежені обмеження. Нелінійні бюджетні обмеження.
  6. Види електромагнітних випромінювань, їх джерела, нормування та засоби захисту від їх негативного впливу
  7. Визначення впливу ризику на прибуток
  8. Використання сучасних технологій психологічного впливу для нейтралізації негативних психічних станів серед населення
  9. Вирішальним для реалізації гарантій національної безпеки й оборони України має стати її інтеграція в усі впливові європейські структури.
  10. Виробництво – це вплив людини на матеріальний світ природи з метою надання йому властивостей і форм природи, придатних для задоволення потреб людини.
  11. Виробнича вібрація і її вплив на організм людини.
  12. Вібрація: її джерела, нормування та засоби захисту від її негативного впливу

Швидкість ферментативної реакції підвищується в два рази при підвищенні температури на кожні 100С в межах 0–40 0С. З підвищенням температури рух молекул прискорюється, і у молекул реагуючих речовин виявляється більше шансів зіштовхнутись один з одним. Збільшується, відповідно, і імовірність того, що реакція між ними відбудеться. Температура, що забезпечує найбільшу активність, називається оптимальною. За межами цього рівня швидкість ферментативної реакції знижується внаслідок руйнації вторинної та третинної структур ферменту, тобто внаслідок денатурації.

 

 

Крім того, температура впливає на теплоту іонізації, і відповідно на стан іонізації всіх компонентів реакції – Е, S, ES.

При 800С майже всі ферменти втрачають свою активність (виключенням є фермент м’язової тканини - міокіназа, яка витримує нагрівання до 1000С).

Коли температура наближається до точки замерзання, ферменти інактивуються, але денатурація при цьому не відбувається. З підвищенням температури, їх каталітична активність знову відновлюється.

Оптимальною температурою для ферментів тваринного походження є 37 - 500С, рослинного - 40 - 600С.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)