АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Магнітне збагачення

Читайте также:
  1. Гравітаційне збагачення
  2. Електромагнітні поля та електромагнітні випромінювання. Захист від електромагнітних випромінювань. (ЕМВ - електромагнітне випромінювання.)
  3. МАГНІТНЕ ПОЛЕ І ЙОГО ХАРАКТЕРИСТИКИ

Відомо, що простір навколо магнітів і провідників електричного струму (електромагнітів), в яких спостерігається дія магнітних сил, називається магнітним полем. Внесені у магнітне поле частинки в залежності від їх магнітних властивостей будуть рухатися по різним траєкторіям. Це переміщення обумовлене дією магнітних сил.

 

Магнітна сепарація

Магнітною сепарацією називається процес розділення сумішей мінералів за допомогою магнітних сил на магнітну і немагнітну фракції у повітряному або водному середовищі. Процес магнітної сепарації полягає у тому, що заздалегідь підготовлена руда подається у магнітне поле. Магнітні частинки, які складаються з мінералів з високим магнітним сприйняттям, намагнічуються і притягуються до полюсів магніту, а частинки з мінералів з малим магнітним сприйняттям не притягуються і виводяться із зони магнітного поля. Притягнуті магнітні частинки спеціальними устроями знімаються з полюсів магніту і розвантажуються у окремий приймач.

Магнітна сепарація здійснюється на машинах, що складаються з наступних основних конструктивних вузлів: магнітної системи; устроїв для подачі вихідної сировини і розвантаження продуктів збагачення; ємності, у якій здійснюється розділення магнітної і немагнітної фракції; рами, на якій кріпляться всі вузли і приводів рухомих механізмів. Ці машини називаються магнітними сепараторами.

 

Сепаратори

Типи і назви сепараторів визначаються конструктивними особливостями та застосуванням того чи іншого типу устрою і механізмів, що забезпечують розділення мінералів за їх магнітними властивостями і транспортуванні їх у окремі приймальники. В залежності від магнітних систем, розрізняють сепаратори електромагнітні і з постійними магнітами. Позначаються ці сепаратори відповідно літерами „Е” або „П”. Сепаратори для сухого або мокрого збагачення позначаються відповідними літерами „С” або „М”.

На рис. 3.19, а) зображено сепаратор ЕБМП-80/250.

Рис. 3.19. Сепаратори для мокрого збагачення сильно магнітних матеріалів: а) – ЕБМП-80/250; б) – ПМБ-ППЦ-90/250

Пульпа подається у завантажувальну коробку (3), звідки по лотку (2) поступає у противоточну ванну (8). Барабан (5), що обертається у протилежну до потоку сторону, за рахунок магнітних сил, які утворюються електромагнітною системою (7), притягує до поверхні магнітні зерна і виносить їх до скребка (6). Зчищений скребком магнітний продукт розвантажується по лотку (9). Немагнітна фракція осідає у ванні і розвантажується через насадку (12). Рідка фаза (злив) відводиться до зливного патрубка (10). Всі вузли сепаратора закріпляються на рамі (11). Обертання барабану здійснюється від електродвигуна (1). За допомогою віджимного скребка (4) знімається обводнена частина магнітної фракції, що збільшує її щільність. Ці сепаратори успішно застосовуються для збагачення магнетитових і окислених руд.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)