АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Правила організації і проведення змагань

Читайте также:
  1. B3.4. Правила оформления графиков
  2. I. Організація та проведення модульного і підсумкового контролю
  3. I. Правила терминов
  4. Авторитетні міжнародні організації
  5. АНАЛІЗ ІННОВАЦІЙНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ ОРГАНІЗАЦІЇ.
  6. Будова, призначення та правила використання порошкових вогнегасників.
  7. Види ефектів виробництва, пов’язаних з удосконаленням менеджменту організації
  8. Види змагань по спортивних іграх.
  9. Види органів держави. Поділ влади як принцип організації роботи державного апарату
  10. Виды нотариальных действий и правила их совершения
  11. Виола лишь снова переглянулась с Нейтаном и отвернулась в сторону женщины, которая рассказывала о правилах на балу.
  12. Випишіть військові операції часів Першої світової війни (укажіть хронологічні межі), які відбувалися на Україні. Зазначте час їх проведення.

За один або за два дні до проведення змагання команди-учасниці подають суддям письмові заявки по наступній формі (додаток 1).

При великому числі заявок складається розклад (календар) змагань з точною вказівкою днів, часу і місця проведення ігор, прізвищ суддів. При проведенні змагань з невеликою кількістю команд зустрічі краще організувати по так званій круговій системі, при якій всі команди грають один з одним. В тому випадку, якщо число команд парне (наприклад, чотири), в кожен ігровий день зустрічаються наступні команди:

1-41-31-2

2- 34-23-4

При непарній кількості команд (наприклад, при трьох) в кожному турі одна з команд вихідна (у таблиці під цифрою 0):

0-30-20-1

1-23-12-3

Перемагає команда, що виграла найбільшу кількість ігор. Якщо команд багато, то по долі встановлюється, які з них зустрічатимуться першими. Переможені команди вибувають, ті, що залишилися ж з'єднуються знов по парах і продовжують змагання і так далі (розиграш по олімпійській системі або з вибуванням команд). Схематично порядок ігор команд виглядає при цьому таким чином (малюнок 1).

Малюнок 1 - Приклад порядку ігор команд Якщо число команд непарне, то остання по порядку жеребкування команда грає в другому колі. Якщо ж і в другому колі кількість команд залишається непарною, то вихідний залишається одна з команд, що грали в першому колі. Неприпустимо щоб одна і та ж команда залишалася вихідною два кола підряд. Перемагає команда, що виграла фінальну гру. Результати кожної гри записуються в протоколі (приклад протоколу приведений в додатку 2).

При проведенні змагань слід не тільки встановлювати точні правила рухливих ігор, але і визначати відповідно віку дітей умови їх організації (розмір майданчика, дистанції, час, число повторень).

Всі змагання по рухливих іграх мають бути барвисто оформлені, рекомендується повісити плакати, емблеми змагань, команд і так далі На кожному змаганні обов'язкове медичне обслуговування. Організатори змагань по рухливих іграх повинні прийняти всі заходи, щоб зменшити і зовсім запобігти травмам і нещасним випадкам під час змагань. Часто причиною травматизму бувають зіткнення учасників з людьми, що випадково з'явилися в місці змагань. Необхідно забезпечити такий порядок, при якому унеможливлювалося б появи глядачів в місці змагання або учасників в тих місцях, де їм не належить знаходитися. Якщо змагання проводяться на місцевості, необхідно захистити старт і фініш. При виборі траси треба уникати ділянок і місць (спусків і поворотів і тому подібне), небезпечних для учасників. Якщо такі ділянки обійти неможливо, треба прийняти спеціальні запобіжні засоби проти нещасних випадків. На спортивних майданчиках необхідно видалити предмети, які можуть викликати травми учнів (камені, шматки металу, бите скло і тому подібне), а також розташовані поблизу нерухомі предмети (стовпи, лавки I ін.). Перед проведенням змагань керівник зобов'язаний уважно перевірити придатність, міцність Інвентаря і необхідного устаткування.

Що стосується температурних норм проведення змагань, то вони наступні: взимку організація змагань на повітрі не вирішується, якщо температура тримається на рівні мінімальних температурних норм, встановлених для даних районів країни. Влітку питання про проведення змагань при високій температурі вирішується їх організаторами і шкільним лікарем. Змагання при сильному вітрі (6-7 балів) можуть проводитися при встановлених температурних нормах тільки на стадіонах, в лісі або поблизу жител; за часом змагання не повинні перевищувати 30 хв для старших класів, що вчаться, а з учнями молодших класів їх краще не проводити взагалі. У всіх випадках при проведенні змагань зимою на повітрі в умовах, близьких до граничних температурних норм, необхідно прийняти заходи для попередження обморожеиия учасників. Керівники змагань і лікар мають право не допускати до старту учасників, якщо одяг недостатньо оберігає їх від обмороження. У жарку пору року при високій температурі початок змагань на повітрі треба переносити на уранішній I вечірній годинник.

Від якості і хорошої видимості розмітки дистанції (якщо це крос або естафета) також залежить успіх змагання. Не великі дистанції (500 м) краще всього розмітити шнуром з прапорцями, що навісили на нім, з паперу або червоної матерії, який натягається по внутрішній дузі дистанції. Така розмітка полегшує орієнтування учасникам, не дозволяє їм зрізати дистанцію і спрощує роботу контролерів. Довші дистанції на прямих ділянках рекомендується розмічати прапорцями червоного кольору, а на поворотах, в густому лісі, в чагарнику шнурами. Кількість контрольних пунктів на дистанції залежить від числа поворотів. Контрольні пункти мають бути двох типів: 1) пункти, де ведеться облік правильності проходження дистанції всіма учасниками; такий пункт обслуговується одним або двома суддями; 2) пункти, де контролери показують напрям дистанції або попереджають про майбутню важку перешкоду. Перед важкою перешкодою (яри, струмки) рекомендується в 30-50 м ставити добре видимі попереджувальні сигнали у вигляді червоних прапорів на держаках заввишки 1-1,5 м або шосейних покажчиків Із знаком оклику.

При підготовці ігор на лижах насамперед вибирається місцевість, на якій вони проводитимуться.

Результати змагань слід відразу ж демонструвати учасникам і глядачам.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)