АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Склад, призначення і загальна методика складання фінансової звітності

Читайте также:
  1. IV. Результати інвестиційної, операційної та фінансової діяльності
  2. VIII. Методика экспресс-диагностики педагогической направленности учителя (Ю.А. Кореляков, 1997)
  3. XV. 1. Загальна характеристика електрохімічних процесів
  4. Автоматизоване робоче місце бухгалтера (АРМБ): призначення, функції та його рівні.
  5. Автоматизоване робоче місце бухгалтера (АРМБ): призначення, функції та його рівні.
  6. Автомобільні транспортні засоби за своїм призначенням
  7. Аналіз фінансової стійкості підприємства
  8. Анатомо-физиологические особенности кожи, подкожной клетчатки, лимфатических узлов. Методика обследования. Семиотика.
  9. Анатомо-физиологические особенности органов дыхания у детей. Методика обследования. Семиотика.
  10. Анатомо-физиологические особенности органов кровообращения. Методика обследования. Семиотика.
  11. Анатомо-физиологические особенности органов пищеварения у детей. Методика обследования. Семиотика.
  12. Анатомо-физиологические особенности печени, желчного пузыря и селезенки у детей. Методика обследования. Семиотика.

Лекція № 2.

Тема:Фінансова звітність, її зміст та інтерпритація.

 

План.

 

1. Склад, призначення і загальна методика складання фінансової звітності.

2. Бухгалтерський баланс, його побудова, зміст і оцінка статей.

3. Звіт про прибутки та збитки, його зміст і форманти.

4. Звіт про рух грошових коштів, його зміст та методика складання.

Додатки до звітності.

Література 1,2,3,4,5

Склад, призначення і загальна методика складання фінансової звітності.

 

Фінансова звітність - це система взаємопов’язаних узагальнюючих показників, що відображають фінансовий стан підприємства та результати діяльності за звітний період. Фінансова звітність ще зветься бухгалтерською звітністю.

До складу фінансової звітності підприємств у країнах з розвинутою ринковою економікою включають:

1. Бухгалтерський баланс.

2. Звіт про прибутки.

3. Звіт про рух грошових коштів.

4. Додатки.

Річний звіт супроводжується пояснювальною запискою. У більшості країн світу застосовуються типові форми фінансової звітності, які розробляються і затверджуються в національному масштабі. Так для країн Європейського Союзу форми і зміст річного фінансового звіту регулюються Четвертою Директивою ЄС, прийнятою в 1978 році. Кожна країна-учасниця ЄС може уточнювати форми і зміст звітності залежно від своїх національних особливостей, зберігаючи загальний принцип їх побудови.

Проте в США, Великобританії, Канаді типові форми фінансової звітності в національному масштабі не розробляються і не затверджуються. Компанії самостійно обирають форму подання звітів відповідно до національних вимог щодо їхнього змісту та принципів формування.

У багатьох країнах світу для малих підприємств застосовуються спрощені звіти з меншою деталізацією. Підприємства, які належать до такої категорії, визначаються законодавчо. При цьому до уваги беруться три критерії:

· сума (валюта) балансу;

· доход вид реалізації;

· чисельність персоеалу підприємства.

Якщо підприємство вкладається в два з цих трьох критеріїв, то воно відноситься до категорії малих. Для зовнішніх користувачів звітність подається річна, а для внутрішніх - помісячна або поквартальна.

Для досягнення високого рівня достовірності фінансової звітності слід виконати необхідні вимоги. Насамперед інформація повинна грунтуватися на даних синтетичного й аналітичного обліку. В обліку має бути відображено всі господарські операції, що мали місце на підприємстві за звітний період.

Важливою вимогою й умовою достовірності інформації, яка подається у звітність є інвентаризація, яка періодичено проводиться на підприємстві і яка є обов’язковою перед складанням річного фінансового звіту.

Обов’язковою вимогою до звітності є її порівнянність показників даного звітного періоду з аналогічними показниками минулих періодів. Тільки на цій основі можна зробити правильні висновки про зміни у фінансовому стані, про тенденції розвитку підприємства.

Фінансова звітність підлягає аудитуванню. Фінансова звітність оприлюднюється тільки після наявності аудиторського висновку.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)