АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

І смачно, і корисно

Читайте также:
  1. Австрійська школа граничної корисності
  2. Економічна теорія добробуту. Функція корисності Бетмана і Неша.
  3. Кардиналістська концепція корисності.
  4. ККД парогенератора і котельної установки. Корисно витрачене тепло палива. Питомі витрати палива.

 

 

З 1 травня 2015 р. стають чинними нові державні стандарти на кондитерську продукцію. Документи розроблено національним технічним комітетом зі стандартизації «Продовольча сировина та продукти його перероблення» (ТК BY 16), що діє на базі РУП «Науково-практичний центр Національної академії наук Білорусі з продовольства» (НПЦ НАН Білорусі).

Розроблення СТБ 2374─2014 «Карамель. Загальні технічні умови», СТБ 2375─2014 «Драже. Загальні технічні умови», СТБ 2377─2014 «Мармелад. Загальні технічні умови» проведено з урахуванням вимог нормативних правових актів країн ЄАЕС та СНД з метою встановлення сучасних вимог до цих видів кондитерських виробів. Сфера поширення СТБ 2374─2014 «Карамель. Загальні технічні умови» охоплює карамель льодяникову і з начинками, а також м’яку карамель, що є нововведенням.

СТБ 2375─2014 «Драже. Загальні технічні умови» поширюється на драже з різними корпусами і накатками. Так, до сфери його поширення долучено нові види продукції: ірисовий, халвовий і шоколадний корпус драже, накатки драже з кондитерської або жирової глазурі, а також драже «Журавлина в цукровій пудрі» з корпусом зі свіжих ягід журавлини.

Сфера застосування СТБ 2377─2014 «Мармелад. Загальні технічні умови»: мармелад желейний, фруктово-желейний, виготовлений з використанням пектину, агару, желатину та інших речовин як драглеутворювачі, й фруктовий без їх використання, а також мармелад з начинкою, овочевий і фруктово-овочевий мармелад. Нововведенням є можливість обсипання поверхні мармеладу не лише цукром і какао-порошком, а й іншими видами сировини, наприклад, кокосовою стружкою.

Важливо зазначити, що перелічені стандарти також поширюються на карамель, драже і мармелад, збагачені вітамінами, мінеральними речовинами, харчовими волокнами, пребіотиками й спеціалізовані (для харчування спортсменів, для дієтичного, зокрема діабетичного харчування).

Таким чином, нововведення в стандартах обумовлено необхідністю встановлення вимог до нових видів продукції, що розробляють, внаслідок підвищення інтересу до функційних та дієтичних продуктів, появи інноваційних видів сировини, а також можливостей сучасного технологічного устатковання. Застосування цих державних стандартів дасть можливість підвищити якість білоруської кондитерської продукції та її конкурентоспроможність на внутрішньому й зовнішньому ринку, зробить її не лише смачною, а й корисною.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)