АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Довідково

Читайте также:
  1. Виділення об'єктів довідкової інформації
  2. Сфери використання кореляційного аналізу (довідково).

Білоруський промисловий форум─2015 пройшов у Мінську з 12 по 15 травня. На ньому було представлено напрями розвитку промислового й енергетичного секторів, науки й техніки на сучасному етапі. Форум націлено на демонстрацію високотехнологічної конкурентоспроможної продукції, нових вітчизняних наукомістких технологій і устатковання. Участь у ньому взяли більше ніж 220 організацій, наукових, виробничих фірм і компаній, а також зарубіжні партнери.

 

Зі Всесвітнім днем метрології!

20 травня білоруські метрологи разом із світовою метрологічною спільнотою відзначили Всесвітній день метрології, який започатковано підписанням у 1875 році Метричної конвенції.

Метрологія впродовж багатьох років розвивається й удосконалюється відповідно до вимог економіки і суспільства. У всіх пріоритетних напрямах науково-дослідної діяльності невід’ємним елементом є виміри. Якість вироблюваної продукції та послуг, що їх надають, розвиток міжнародної торгівлі залежать від високоточних вимірів.

Білоруська метрологія завоювала визнання й високий авторитет у колах метрологічної громадськості та йде шляхом поступального розвитку. Національна еталонна база сьогодні охоплює 51 державний еталон. У найближчі п’ять років у рамках Державної науково-технічної програми «Еталони Білорусі» буде створено ще 25 державних еталонів у таких галузях, як енергетика, агропромисловий сектор, промислове виробництво, медицина, хімічні технології, біо- та наноіндустрія.

Девіз Всесвітнього дня метрології─2015 ─ «Виміри і світло» ─ відображає ключову роль метрології у забезпеченні використання світлотехнологій. Тема співзвучна офіційно проголошеному Генеральною асамблеєю ООН Міжнародному року світла.

Треба зазначити, що в Білоруському державному інституті метрології незабаром почне функціонувати лабораторія з вимірів світлових характеристик джерел і приймачів випромінювання. У VI кварталі цього року також планується ввести в дію еталон одиниці світлового потоку безперервного випромінювання.

Травня 2015 року в місті Санкт-Петербург, Російська Федерація, відбулося 5-те засідання Робочої групи з каталогізації (РГК) Міждержавної ради зі стандартизації, метрології та сертифікації

 

14 травня 2015 року в місті Санкт-Петербург, Російська Федерація, відбулося 5-те засідання Робочої групи з каталогізації (РГК) Міждержавної ради зі стандартизації, метрології і сертифікації.

 

 

У засіданні взяли участь представники чотирьох національних органів зі стандартизації, метрології і сертифікації ─ учасників у роботі в галузі каталогізації: Республіки Білорусь, Республіки Казахстан, Російської Федерації, Узбекистану, представники Бюро зі стандартів МДС, а також взяв участь як спостерігач представник ВАТ «Рособоронекспорт». Засідання відбулося на базі ФБЗ «Тест С.- Петербург».

 

Засідання проводив відповідно до затвердженого порядку денного голова РГК, представник ФБЗ «Федеральний центр каталогізації» ─ Карнаушкін Ю.В.

 

У ході засідання було розглянуто й обговорено питання: про хід виконань рішень та рекомендацій, прийнятих на засіданнях МДС й РГК, про роботи в галузі каталогізації, що проводять у державах-учасниках Угоди про співпрацю у створенні, використанні й розвитку Єдиної міждержавної системи каталогізації держав-учасників СНД, про проект Концепції проведення робіт зі створення Міждержавного каталогу продукції, про завдання й програму робіт по МТК 537 «Каталогізація», про розроблення міждержавного стандарту «Єдина міждержавна система каталогізації. Правила опису продукції. Загальні положення», про проект Плану роботи РГК на 2015─2016 рр.

Взято до уваги зауваження й пропозиції від національних органів Республіки Казахстан і Республіки Білорусь щодо проекту Концепції проведення робіт зі створення Міждержавного каталогу продукції (МКП) та проекту ГОСТ, зокрема про необхідність уніфікації систем каталогізації, що діють, про конкретні цілі створення МКП, створення єдиного стандартного опису продукції, міжнародно визнані методи, а саме положення стандартів ІSО, відкритих технічних словників для опису та ідентифікації продукції.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)