АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахунки. Для обкорювання використовують верстати типу ОК

Читайте также:
  1. Вартості частки та розрахунки з учасником
  2. Еластичність попиту: сутність, види, розрахунки, застосування.
  3. Розрахунки
  4. Розрахунки за електричну та теплову енергію
  5. Статичні розрахунки. Визначення діючих навантажень на греблю
  6. ТЕМА 8. Міжнародні розрахунки і платіжний баланс
  7. Техніко-економічні розрахунки в електропостачанні

Для обкорювання використовують верстати типу ОК.

шт.

шт.

шт.

Приймаємо один верстат для обкорювання типу ОК-63

Згідно з поставом вибираємо найтовстішу дошку

ЦКБ-40

Приймаємо різи n=2

Кількість верстатів

Примаємо 3 верстати

 

ЦДК-5

Де:U=17м/хв

 

Приймаємо 3 верстата

 

ЦПА-40

Приймаємо 2 верстата

ЦР-4А

М3/зм

Приймаємо 4 верстата

2.3.Розрахунок рубальних машин

Кускові відходи,особливо цінних порід деревини (дуб,бук і ін.) переробляються, як правило, на заготовки для товарів широкого вжитку (паркетна фриза,клеєні вироби і ін.).

Методика вибору і розрахунку обладнання для переробки кускових відходів на дрібну пилопродукцію аналогічна методиці розрахунку обладнання для переробки дощок на заготовки.

Частину кускових відходів довжиною понад 250 мм, які не можуть бути перероблені на товари широкого вжитку, особливо хвойних порід, економічно вигідно переробляти на клеєні заготовки. Для цього промисловість випускає спеціалізовані лінії для склеювання кускових відходів по довжині (ОК-502,ДВ-202, ЛСП, ППС-Астра та ін.).

Всі кускові відходи, які не можуть бути перероблені на заготовки, переробляються на технологічну тріску, потреба в якій практично необмежена.

Для відокремлення від загальної маси технологічної тріски великих кускових відходів (35x35 мм), а також дрібних (менше 10x10 мм) застосовують сортувальні машини СЩ-1М, СЩ-60 і СЩ-120. Великі кускові відходи після сортування тріски поступають для повторного подрібнення на ті самі рубочні машини, або на спеціальні машини -дезинтегратори (АС-00).

Кількість рубочних машин

де VK - об'єм кускових відходів (з балансу розкрою колод),м3 за зміну; А – продуктивність рубочної машини, м3 за зміну

де 0,36 - первідний коефіцієнт; N- потужність приводу.N=75кВт; lт - довжина тріски,l=19 мм; Р-питоме зусилля різання (для деревини хвойних порід - 0,9 Н/мм2, а для твердолистяних - 1.5H/мм2); К3 - коефіцієнт завантаження рубочної машини (для багатоножових машин Kз = 0,1...0,3); Т - тривалість зміни,T=480 год.

Приймаємо 1 рубальну машину

Розрахована кількість технологічного обладнання зводиться в таблицю 2.3

Таблиця 2.3. Відомості основного обладнання


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)