АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вибір допоміжного і транспортного обладнання

Читайте также:
  1. I. ТЕМИ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ ТА ЇХ ВИБІР
  2. Авіатранспортного підприємства»
  3. Вибір варіанта контрольної роботи
  4. ВИБІР ВАРІАНТУ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  5. ВИБІР ГІДРОАПАРАТУРИ
  6. Вибір димососів (вентиляторів)
  7. Вибір задачі для моделювання
  8. Вибір засобу усунення дефектів деталі
  9. Вибір засобу усунення дефектів деталі
  10. ВИБІР ЗМІШУВАЛЬНОГО УСТАТКУВАННЯ
  11. Вибір контрольно - вимірювальної апаратури, інструкція по ремонту та регулюванню

Вибір допоміжного і транспортного обладнання здійснюсться для кожного потоку з врахуванням забезпечення механізації і автоматизації технологічних, допоміжних і транспортних операцій.

 

Таблиця 2.4. Відомість допоміжного і транспортного обладнання

№ п/п Назва обладнання Марка Кількість
       
  Поздовжньо ланцюговий конвеєр БА-40  
  Пристрій обміру колод Rema  
  Пристрій для скидання колод СБР-4 СБР-70  
  Вагонетки передрамні ПРТ-80,    
  Накопичувач колод    
  Роликовий конвеєр ПРДН-8  
  Перекладач брусів БРП-80  
  Поперечний конвеєр ТЦП-20  
  Роликовий навісний конвеєр ПРДН-8  

2.4. Розроблення плану розміщення обладнання і робочих місць

План розміщення обладнання проводиться на основі схеми технологічного процесу і результатів розрахунку обладнання з врахуванням діючих нормативів Сніп, санітарних і протипожежних вимог, а також ЄСКД. Технологічний процес в запропонованому лісопильно–розкрійному цеху проводиться наступним чином: сировина подається на склад залізно-дорожним або автомобільним транспортом. Розвантаження сировини проводиться за допомогою автонавантажувача 4049М. Для збільшення обємного виходу пиломатеріалів, на складі проводиться сортування пиловника на 14 сорто-груп, після чого колоди повздовжньо – ланцюговим конвеєром БА – 40 подаються на передрамну вагонетку для розпилювання на пилорамі 2Р-75.

Далі пиломатеріали роликовим навісним конвеєром подаються на верстати ЦКБ-40 для поперечного розкрою. Потім пиломатеріали розкроюють за шириною і товщиною. Торцюють до кінцевих розмірів ЦПА-40, сортуються і пакуються в пакети.

З метою ефективного використання робочої площі цеху запропоновано оптимальне розташування робочих машин та забезпечення безперервності технологічного процесу за допомогою використання конвеєрів.

Робочі місця розміщуються так, щоб якомога ефективніше забезпечити використання вищевказаного обладнання. Для обслуговування кожного верстата передбачено робочі місця для верстатника і допоміжного персоналу (хоча на деяких верстатах робоче місце верстатника знаходиться безпосередньо на самому верстаті). Місце роботи допоміжного персоналу відповідае правилам безпеки і забезпечувє ефективність виконуваної ним роботи. Також створено необхідні умови праці щодо дотримання санітарних норм, а саме: шумоізоляція та відведення стружки та пилу з зони різання з допомогою ексгаустерних установок.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)