АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Контрол на пътниците и техния багаж

Читайте также:
  1. II. Контрольна робота.
  2. III Проверка правильности настройки ККСВ. Вновь проводится пункт 2 , при этом контролируется своевременность зажигания с/д и отключение контактора.
  3. III. СТРУКТУРА, РУКОВОДЯЩИЕ И КОНТРОЛЬНЫЕ ОРГАНЫ КПРФ
  4. III.Блок контроля исходного уровня знаний
  5. IV. Перевозка багажа
  6. IV. Формы контроля за исполнением Административного регламента
  7. IV.Контрольно - аналитический этап.
  8. IX. Контроль за осуществлением пассажирских перевозок
  9. O меморіально-ордерна (контрольно-ахова).
  10. V. Перевозка грузобагажа
  11. VI Поточний контроль виконання роботи
  12. VI Поточний контроль виконання роботи

ИНДИВИДУАЛЬНО-ТВОРЧЕСКАЯ РАБОТА

На тему: «Митническата информационна»

 

Выполнила

Студентка 5 курса группы МО-07 Б

Семергей Татьяна

 

г. Донецк 2012

Контрол на пътниците и техния багаж


Лица, пресичащи границата трябва да представи митническата граница на багажа и се носи да се декларират позиции, включително и валутни ценности, за които се изисква писмена декларация за следните валутни ценности:

1. Български банкноти и монети в обращение в размер, по-висока от 10 000 лъва. Суми в над този размер може да се внасят и изнасят само в БНБ с резолюция на, валиден за период до 90 дни от датата на издаването му;

2. Български монети в обращение с нумизматична стойност (те могат да се изнасят само с разрешение на БНБ);

3. Чуждестранна валута, равна на стойността на повече от США $ 1000. Чуждестранните физически лица са допустими за износ на твърда валута в размер не надвишава размера на внесената и декларирана при влизане проценти, намаляване на разходите за закупени стоки в страната.

4. Издадени от местни служители в лв. акции, облигации, записи на заповеди, менителници, чекове и други ценни книжа в обращение.

5. Издадени от чуждестранни юридически лица в чуждестранни валутни запаси, облигации, държавни ценни книжа, инвестиционни и депозитни сертификати, чекове, полици, пишат заповеди, писма на кредит и други подобни ценни книжа;

6. Благородни метали и скъпоценни камъни и техните продукти отвъд рамките на обичайната сума за лично и семейно ползване на външен вид, тегло и цена;

7. Монети, съдържащи злато, сребро или платина - на външен вид, тегло и цена;

8. Други стойности на валута.

И устно, за следните продукти:

1. лица с по-голяма стойност, да бъдат реекспортирани, а именно, стерео системи, телевизори, фотоапарати, музикални инструменти, преносими компютри, и др.;

2. Нещата, които са от вида и количеството, имат търговски характер;

3. предмети забранени за внос и износ на страната, или за които има е една разрешителен режим: оръжия, боеприпаси, токсични или високо активни вещества, взривни вещества, наркотици, психотропни вещества, защитени животински и растителни видове, елементи на исторически, археологически, художествен и стойност.

Разходите за стоки, които подлежат на деклариране, съобщи цената на покупката.
Митническите служители в съответствие с писмена или устна декларация на прожекцията, по време на който, ако счетат за необходимо да се направи проверка на багажа, и ако обстоятелствата го изискват, и личен преглед на пътника. Лична проверка се извършва в отделна стая, в присъствието на най-малко на един свидетел. Митнически служител за извършване на проверка, и свидетелите трябва да бъдат сигурни, да се запознаят с един и същи пол. В личен преглед с протокол, подписан от митническия служител, извършил проверката, на свидетелите и на пътника.
Износът на предмети, включително монети от злато, сребро или платина с историческа, археологическа, художествена или нумизматична стойност, освен ако не се издава на министъра на културата на резолюцията. Съответната стойност на предмети и монети се определя от Министерството на културата и на БНБ.

Елементи, изисквани за лични нужди на пътниците за техните пътувания, както и подаръци и купуват предмети за лично и семейно ползване в ръчния багаж, премина без мита и условия трябва да бъдат изпълнени, както и количествени и икономически граници и ограничения,определени от Министерството на финансите.
Същите стоки, пренасяни от пътници индивидуално освободени от мита, при условие, че пътникът на техния внос или износ, в рамките на три месеца от датата на преминаване на границата и ако кога, заяви той пред митническите органи в писмен вид какво му допълнителен багаж.
Администрация на митниците може да разреши безмитен да се получи допълнителна багаж, пропусна пътник в декларация на границата, но за добра причина.
Внесените стоки и пътници, преминали през валути само на границата, където е границата, дъщерно дружество на митнически или митническо учреждение.

Забранени за внос, износ или транзит на стоки и валутните ценности, които не са обект на смущения, забавено в митническите разписка в два екземпляра - първият екземпляр остава в офиса, а вторият получава пътника. Този законопроект, митническите въпроси и в случаите на изземване на предмети и валутни ценности. Чуждестранни лица, които се ползват с дипломатически имунитет, не са обект на митнически контрол, са устно декларират български лева в банкноти и монети, злато, сребро, платина, ценни книжа и скъпоценни камъни.
Храна, дрехи, стоки, необходими по време на пътуването са в свободното разпореждане от страна на пътника.
Предмети и валутни ценности, за които се изисква декларация, освен ако не е направено, се изтеглят от митниците, какво е съставено.
При преминаване на държавната граница на Република България на пътници имат право да внасят и изнасят стоки, които по вид, количество и стойност не са от търговски характер.
Износът на месо, месни продукти, мляко и млечни продукти, захар, растителни и животински мазнини се ограничава до суми, които отговарят на лични нужди на пътниците по време на посещението си в мястото на пристигане.

Деклариране
Пътниците - чуждестранни физически лица, преди на митнически контрол, митническото законодателство е на разположение на един от приетия език в международните отношения за устно деклариране на стоки, които подлежат на деклариране. Въведение в декларацията на ангажираност към чуждестранни лица под 16 годишна възраст, чрез съгласие на възрастни, които ги придружават. Обучението се подписва от чуждестранни лица, за да удостовери, че те са наясно с техните задължения съгласно декларацията.
Пътниците са длъжни да декларират:

1. на изхода:


- обекти на вида и количеството на търговски характер;

- елементи с по-голяма стойност, които те възнамеряват да се върнат обратно в страната;

- забранени за износ предмети.

2. на входа:

- обекти на вида и количеството на търговски характер;
- позиции, закупени в чужбина на стойност повече от САЩ $ 100 или равностойността в друга валута, и за лицата, използващи намалена ставка на вносни сборове - обекти над определена скорост;
- предмети, от други предприятия;
- непридружаван багаж, придобити в страните посети;
- забранени предмети за внос.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)