АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Реагування на виявлені порушення

Читайте также:
  1. A. Порушення щодо заявника кримінальної справи
  2. Адміністративна відповідальність за екологічні правопорушення
  3. Адміністративні правопорушення в галузі охорони праці та здоров'я населення. Ведення адвокатом таких справ.
  4. Адміністративні правопорушення в галузі охорони природи, використання природних ресурсів, охорони пам'яток історії та культури. Ведення адвокатом таких справ.
  5. Адміністративні правопорушення у сільському господарстві. Ведення адвокатом такшґсправ.
  6. Адміністративні правопорушення, що посягають на власність. Ознаки відмежування їх від злочинів проти власності. Ведення адвокатом таких справ.
  7. Адміністративні правопорушення, що посягають на встановлений порядок управління. Ведення адвокатом таких справ.
  8. Безпосереднє виявлення слідчим іншого кримінального правопорушення під час досудового розслідування
  9. В 70-х роках минулого століття, при дослідженні головного мозку були виявлені речовини – ендорфіни. Яку дію мають ці речовини?
  10. Вартість майна, яке належить арештувати з метою забезпечення цивільного позову, повинна бути співмірною із розміром шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.
  11. Відповідальність за порушення дипломатичних привілеїв та імунітетів
  12. Відповідальність за порушення податкового законодавства.

За результатами перевірки складається мотивована довідка, інформується керівництво відповідного державного органу, який перевірявся та вирішується питання про вжиття, за наявності підстав, заходів прокурорського реагування, передбачених Законом України «Про прокуратуру».

Відповідно до ст. 290 КУпАП, постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути опротестовано прокурором протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Поновлення вказаного строку встановлено лише у ст. 294 Кодексу в тих випадках, коли такий протест вноситься на постанову суду та за умови внесення відповідного клопотання.

Поновлення строків для внесення протесів на постанови інших органів (посадових осіб) стаття 290 КУпАП не передбачає.

У зв‘язку з цим, у випадку виявлення незаконної постанови у справі про адміністративне правопорушення, по якій закінчився строк для внесення протесту, пропонується внесення припису з вимогою усунення очевидного порушення вимог КУпАП та скасування незаконної постанови у справі про адміністративне правопорушення керівнику вищестоящого органу (посадовій особі), які, згідно з ч. 4 ст. 288 КУпАП наділені повноваженнями щодо скасування постанов у справах про адміністративні правопорушення.

У разі виявлення протиправного діяння, яке має ознаки адміністративного правопорушення, необхідно винести постанову про порушення провадження про адміністративне правопорушення, яка направляється для розгляду органу (посадовій особі), які уповноважені, згідно ст. 255 КУпАП складати протоколи про адміністративні правопорушення.

При встановленні окремих порушень закону, внаслідок неналежного виконання відповідальними працівниками своїх посадових обов'язків, виносяться постанови про порушення дисциплінарних проваджень.

За умови виявлення непоодиноких фактів порушення закону, керівнику установи, що перевіряється чи вищестоящому органу (посадовій особі) вноситься подання з вимогою усунення виявлених порушень, причин та умов, що їм сприяють та притягнення винних посадових осіб до дисциплінарної відповідальності.

У випадку встановлення фактів фальсифікації матеріалів адміністративних проваджень (незаконних у зв’язку з цим адміністративних затримань, а у подальшому і адміністративних арештів), перевищення службових повноважень та інших порушень, що містять ознаки складу злочину, вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Якщо певними діями спричинені збитки, за неможливості стягнути їх у позасудовому порядку, або якщо скасування відповідних актів чи припинення незаконних дій можливі лише у судовому порядку, необхідно внести до суду позовну заяву.

Перелік нормативно-правових актів, які рекомендується використовувати в наглядовій роботі, наводиться в додатках до методичних рекомендацій.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)