АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 4. Порушення відчуттів та сприймання

Читайте также:
  1. A. Порушення щодо заявника кримінальної справи
  2. Адміністративна відповідальність за екологічні правопорушення
  3. Адміністративні правопорушення в галузі охорони праці та здоров'я населення. Ведення адвокатом таких справ.
  4. Адміністративні правопорушення в галузі охорони природи, використання природних ресурсів, охорони пам'яток історії та культури. Ведення адвокатом таких справ.
  5. Адміністративні правопорушення у сільському господарстві. Ведення адвокатом такшґсправ.
  6. Адміністративні правопорушення, що посягають на власність. Ознаки відмежування їх від злочинів проти власності. Ведення адвокатом таких справ.
  7. Адміністративні правопорушення, що посягають на встановлений порядок управління. Ведення адвокатом таких справ.
  8. Безпосереднє виявлення слідчим іншого кримінального правопорушення під час досудового розслідування
  9. Вартість майна, яке належить арештувати з метою забезпечення цивільного позову, повинна бути співмірною із розміром шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.
  10. Відповідальність за порушення дипломатичних привілеїв та імунітетів
  11. Відповідальність за порушення податкового законодавства.
  12. Відповідальність за порушення порядку приватизаційного інвестування та угод приватизації.

18038 Чоловік 47 років страждає на рак легенів в термінальній стадії. Розповідає, що протягом 2-3 тижнів помітив зміни у своєму психічному стані: бачить ввечері покійну матір, яка кличе до себе, відчуває запах сирої землі, гнилого листя, бачить незнайомих людей, які несуть труну. При цьому відчуває страх. Які симптоми психічних розладів у хворого?

A. *Справжні галюцінації

B. Ілюзорні розлади

C. Психосенсорні розлади

D. Маячні ідеї

E. Депресивні розлади

 

19041 Чоловік, 31 рік, за характером завжди був замкнений. У психіатрів ніколи не лікувався. Скаржиться на “головний біль”: відчуття, “наче під шкірою голови щось лопається, рухається, закипає”. За допомогою об’єктивних обстежень органічної патології не виявлено. Який найбільш вірогідний психопатологічний симптом у цьому випадку?

A. *Сенестопатії

B. Парестезії

C. Галюцинації

D. Гіперестезії

E. Дисморфопсії

 

19762 Жінка, 30 років, в минулому викладач німецької мови, інвалід 2 групи по психічному захворюванню. За місяць до госпіталізації у психіатрічний стаціонар почала відчувати на собі дію сили якихось людей. Вважала, що вони завдяки магниту приводять в дію ії щелепи, язик та вживають ії як диктора, примусували розмовляти німецькою мовою.До яких різновидів патології сприйняття можливо віднести це порушення?

A. *Мовнорухові галлюцинації Сегла

B. Деперсоналізація

C. Вісцеральні галлюцинації

D. Ротоглоткові галлюцинації

E. Інтерпретативні ілюзії

 

20608 Хвора скаржиться на неприємні відчуття, що виникають в різних частинах тіла та внутрішніх органах, а іноді “дуже тягосне почуття стягування, скручення, перевертання”. Неодноразово зверталась до лікарів, проходила обстеження в терапевтичній клініці, після чого направлена до психіатра. Встановіть психопатологічний розлад.

A. * Сенестопатії.

B. Синестезії.

C. Парастезії.

D. Іпохондрія.

E. Деперсоналізація.

 

Під час бесіди з лікарем хвора розповіла: "Кожну ніч при засинанні приходить "вісник смерті" у вигляді однієї з хворих, яка раніше перебувала в цьому ж відділенні. В своєму уявленні я проходжу повз неї та роблю вигляд, що її не бачу. Потім вона підкрадається до мого ліжка з сокирою: сокири виблискує, а її очі світяться люттю. Я прокидаюсь від жаху, потім заспокоююсь та починаю знову засинати. В цю ж мить знову з"являється "вісник смерті". Таке відбувається багато разів на ніч. Визначити стан хворого.

A * Гіпнагогічні галюцинації

B Псевдогалюцінації

C Насильницьки спогади

D Ментизм

E Патологічний афект

 

Хворий Г., 32 років. Дивлячись на малюнок на шпалерах, бачить, як лінії починають рухатись, утворюючи силуети химерних тварин. Замість люстри, що висить на стелі, бачить гігантського восьминога. Встановіть психопатологічний симптом.

A *Парейдолічні ілюзії.

B Зорові галюцинації.

C Псевдогалюцинації.

D Функціональні галюцинації.

E Дереалізація.

 

Хворий М., 32 років, звернувся до хірурга з вимогою негайно видалити з його грудей змію, яка там рухається і підповзає до серця. Не знає, як змія потрапила до нього всередину, але припускає, що могла заповзти через рот під час сну. Відчуває, як змія рухається, показує місце, де вона знаходиться в даний момент. Назвіть психопатологічний симптом.

A *Вісцеральна галюцинація.

B Сенестопатія.

C Психічний автоматизм.

D Інтерпретативна ілюзія.

E Настирливі уявлення.

 


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)