АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 9 . Порушення свідомості та самосвідомості

Читайте также:
  1. A. Порушення щодо заявника кримінальної справи
  2. Адміністративна відповідальність за екологічні правопорушення
  3. Адміністративні правопорушення в галузі охорони праці та здоров'я населення. Ведення адвокатом таких справ.
  4. Адміністративні правопорушення в галузі охорони природи, використання природних ресурсів, охорони пам'яток історії та культури. Ведення адвокатом таких справ.
  5. Адміністративні правопорушення у сільському господарстві. Ведення адвокатом такшґсправ.
  6. Адміністративні правопорушення, що посягають на власність. Ознаки відмежування їх від злочинів проти власності. Ведення адвокатом таких справ.
  7. Адміністративні правопорушення, що посягають на встановлений порядок управління. Ведення адвокатом таких справ.
  8. Безпосереднє виявлення слідчим іншого кримінального правопорушення під час досудового розслідування
  9. Вартість майна, яке належить арештувати з метою забезпечення цивільного позову, повинна бути співмірною із розміром шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.
  10. Відповідальність за порушення дипломатичних привілеїв та імунітетів
  11. Відповідальність за порушення податкового законодавства.
  12. Відповідальність за порушення порядку приватизаційного інвестування та угод приватизації.

17479 Хвора19 років десять років страждає на епілептичну хворобу. Пішла на прийом до лікаря і не повернулась. Через три дні з'явилася додому обірваною, замерзлою. Поводила себе дивно: не розмовляла, ні з ким не спілкувалась, дивилась в одну точку, вночі не спала. На наступний день стан нормалізувався. Хвора не змогла пригадати, що з нею відбувалось протягом останніх чотирьох діб. Оточуючим здавалась задумливою та сонною. Який психопатологічний

A. *Сутінковий розлад свідомості

B. Оглушення

C. Деліріозний синдром

D. Онейроідний синдром

E. Аментивний синдром

17480 Хворий 52 років страджає на важку соматичну недугу протягом багатьох років. Останні кілька днів соматичний стан різко погіршився, при цьому він перестав розуміти звернену до нього мову, виконувати елементарні інструкції. Нерідко збуджується в межах ліжка. Не реагує на зовнішні подразники. Контакту недоступний. Періодично вимовляє окремі обривки фраз. Який психопатологічний синдром відповідає наведеній клінічній картині?

A. *Аментивний

B. Деліріозний

C. Присмирковий

D. Онейроїдний

E. Оглушення

 

18179 Чоловік 50 років у тяжкому стані доставлений до інфарктного відділення. На ЕКГ ознаки гострого інфаркту міокарда. Хворий тривожний, напружений, у місті і часі не орієнтується, у своїй особистості орієнтується вірно. Відчуває слухові, а також яскраві зорові галюцінації страхітливого характеру, під впливом яких збуджений, схильний до агресивних дій. Висловлює уривчасті маячні ідеї. Який провідний психопатологічний

A. Деліріозний синдром

B. Онейроїдний синдром

C. Параноїдний синдром

D. Аментивний синдром

E. Галюциноза синдром

 

18368 Хвора 56 років. В прийомному відділенні була збуджена, не взнавала присутніх, родичів,не могла назвати своє ім я, прізвище Страждає гіпертонічною хворбою. Одержала звістку про хворобу матері. Розхвилювалась, плакала, а потім з'явилось збудження та непра-вильна поведінка. Під час огляду виявлено артеріальний тиск 190/120 мм рт. ст, дезорієнтована, окремі галюцинаторні пережи-вання. Хворій було введено в вену 10,0 25\% розчину сірчано-кислої магнезіїї.Через 5 хвилин хвора почала впізнавати своїх близьких, здиво-вано спитала "де вона", про свою поведінку нічого не пам' ятала. Какой синдром нарушения сознания у больной?

A. Сутінкове затьмарення свідомості

B. Деліріозне затьмарення свідомості

C. Онейроїдне затьмарення свідомості

D. Ашентивное запаморечення свідомості

E. Сомнолентне запаморочення свідомості

 

20620 У хворого в соматичному стаціонарі на фоні високої температури розвилось психомоторне збудження. Намагався бігати по відділенню, вважав, що по стінах тече вода, а по підлозі бігають пацюки, таргани тощо. Заявляв, що знаходиться у гуртожитку, “пізнавав” знайомих. Після введення седативних ліків заснув. На ранок зберіг спогад про перенесений стан. Визначити психопатологічний стан.

A. * Деліріозний синдром.

B. Онейроїдний синдром.

C. Смерковий розлад свідомості.

D. Галюцінаторно-параноїдний синдром.

E. Маніакальний синдром.

 

20621 Хворий 32 років доставлений швидкою допомогою з вулиці, де був помічений випадковим перехожим у непритомному стані. У відділенні прийшов до тями. Контакт малопродуктивний за рахунок спутанності мислення. Повідомляє тільки паспортні данні, за змістом речової продукції можна запідозрити наявність зорових галюцінацій. Рухова активність у межах ліжка. Весь час хаотично рухає руками, смикає постільну білизну, крутить гудзики тощо. Визначити стан пацієнта.

A. * Аментивний синдром.

B. Онейроїдний синдром.

C. Деліріозний синдром.

D. Синдром смеркового розладу свідомості.

E. Сопор.

20622 Хворий малорухливий, більшу частину часу проводить у ліжку. Відповідає лише на дуже прості питання, задані громким голосом. Відповіді короткі, після тривалої паузи. З анамнезу: зловживає алкоголем, перед госпіталізацією брав участь у бійці. Визначити стан пацієнта.

A. * Оглушеність.

B. Обнубіляція.

C. Сопор.

D. Алкогольний абстинентний синдром.

E. Депресивний синдром.

 

21753 Больной В., 45 лет. Данное состояние развилось к вечеру второго дня после запоя. Соматически – тахикардия, АД 160/90 мм рт.ст.; печень на 2см ниже края реберной дуги. Неврологически – рассеянная органическая микросимптоматика. В психстатусе: Аллопсихическая дезориентировка. Испытывает истинные зрительные устрашающие галлюцинации. Просит защитить его от чертей и пауков. Испытывает страх. Двигательно возбужден. Критики к своему состоянию нет. Предварительный диагноз:

A. *Делириозный синдром

B. Онейроидный синдром

C. Аментивный синдром

D. Галлюциноз

E. Параноидный синдром

 

22176 Хворий 34 роки звернувся з приводу фолікулярної ангіни з високою температурою. Зловживає спиртним напоями останні 12 років. До вечора в день госпіталізації з'явилася тривога, не лежав у постелі, багаторазово виходив з палати, звертався до чергового персоналу з різними скаргами. Побачив у палаті багато павуків на стінах, велика кількість мух, чув з коридору погрози у свою адресу. Здивувався й обурювався, що інші хворі цього не чують. Перестав орієнтуватися в навколишніх. Визначите психопатологічний синдром у хворого.

A. *Деліріозний

B. Онейроідний

C. Аментівний

D. Сутінковий розлад свідомості

E. Астенічна сплутаність

 

22273 Хворий 28 років, шофер. З метою зігрітись, випив з каністри рідини, думаючи що то спирт. Психічний стан: Аутопсихічне орієнтування збережене, алопсихічне – порушене. Скаржиться на наявність в роті “волосся, клубка ниток”. Час від часу на обличчі хворого з’являється вираз жаху, він схоплюється з ліжка і кричить. Визначіть психопатологічний синдром.

A. *деліріозний

B. Хореатичний

C. Параноїдний

D. Аментивний

E. Сутінковий

 

22577 В приймальне відділення доставлений хворий після перенесеного великого судомного нападу.Всі види орієнтування збережені, але сповільнені. Мислення сповільнене, відповіді короткі, після тривалої паузи.Визначити стан пацієнта.

A. Оглушеність

B. Обнубіляція

C. Сопор

D. Алкогольний абстинентний синдром

E. Депресивний синдром

 

Хворий на алкоголізм останні дві доби алкоголь не вживав. Увечері “побачив щурів і відчув, як вони почали гризти його ноги”. Дезорієнтований в навколишньому, збуджений – весь час поривається кудись бігти. Визначіть психопатологічний синдром.

A *деліріозний

B аментивний

C онейроїдний

D хореатичний

E сутінковий

 

Жінка 28 років, скаржиться на відчуття нереальності, зміненності власного тіла. Коли стоїть перед дзеркалом, впізнає себе, але її руки, ноги, обличчя здаються їй чужими, що не належать їй. Який найбільш вірогідний психопатологічний розлад у хворої?

A *Деперсоналізація

B Дереалізація

C Галюцинації

D Сенестопатії

E Ілюзії

 


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)