АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 8 . Порушення ефекторної сфери

Читайте также:
  1. A. Порушення щодо заявника кримінальної справи
  2. Адміністративна відповідальність за екологічні правопорушення
  3. Адміністративні правопорушення в галузі охорони праці та здоров'я населення. Ведення адвокатом таких справ.
  4. Адміністративні правопорушення в галузі охорони природи, використання природних ресурсів, охорони пам'яток історії та культури. Ведення адвокатом таких справ.
  5. Адміністративні правопорушення у сільському господарстві. Ведення адвокатом такшґсправ.
  6. Адміністративні правопорушення, що посягають на власність. Ознаки відмежування їх від злочинів проти власності. Ведення адвокатом таких справ.
  7. Адміністративні правопорушення, що посягають на встановлений порядок управління. Ведення адвокатом таких справ.
  8. Безпосереднє виявлення слідчим іншого кримінального правопорушення під час досудового розслідування
  9. Вартість майна, яке належить арештувати з метою забезпечення цивільного позову, повинна бути співмірною із розміром шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.
  10. Відповідальність за порушення дипломатичних привілеїв та імунітетів
  11. Відповідальність за порушення податкового законодавства.
  12. Відповідальність за порушення порядку приватизаційного інвестування та угод приватизації.

18282 Хвора, 26 років, продавець. Спадковість психічними захворюваннями не обтяжена. За характером вражлива, мрійлива; захворіла після повідомлення, що її мати попала під поїзд. Зойкнула, впала на підлогу. Лежить нерухомо, із заплющенними очима. На запитання не відповідає, інструкцій не виконує. Піднята рука спадає, наче батіг. Після кофеїн-барбамілового розгальмування розплющила очі, назвала своє ім'я, здивовано спитала де вона. Заплакала, розповідаючи про смерть матері. Назовіть, який діагноз найбільш вірогідний у хворої?

A. Психогенний ступор

B. Реактивна депресія

C. Епілепсія

D. Істерична реакція

E. Кататонічний ступор

 

20618 Хворий нерухомо лежить в спокійній, але незручній позі. Коли очі відкриті, поглядом спостерігає за оточуючими об’єктами. Якщо очі закриті – опирається намаганням лікаря їх відкрити. Рефлекси не порушені. Визначити синдром.

A. * Кататонічний ступор.

B. Онейроїд.

C. Психогенний ступор.

D. Аменція.

E. Тривожно- депресивний стан.

20619 Хворий активний, рухливий, метушливий. Протидіє обстеженню. Розмовляє швидко, голосно, висловлювання спонтанні, непослідовні. Визначити психопатологічний стан.

A. * Психомоторне збудження.

B. Кататонічне збудження.

C. Делірій.

D. Поведінковий розлад.

E. Параноїдний синдром.

 

20638 Хворий, 30 років. З тих пір, як пам’ятає себе хотів стати дівчинкою, грався ляльками, одягався як дівчинка. Відвідував гурток юних медиків, вживав жіночі статєві гормони, від чого збільшилися молочні залози, виникла лакторея. Демонструючи це у військоматі та міліції, добився зняття з військового обліку. Змінив ім’я та стать на жіночі в документах - став Мариною. Пройшов психопатологічне обстеження та переніс операцію зміни статі. Вступив в інтимні стосунки з чоловіком, оформив з ним шлюб, імітував вагітність, таємно від чоловіка всиновив дитину, працює вихователем у дитсадку. Встановіть діагноз.

A. * Порушення поведінки.

B. Розлад особистості (психопатія).

C. Шизофренія.

D. Адаптаційне порушення.

E. Хвороба Піка.

 

20641 Хвора 18 років, росла допитливою, рухливою, вчилась на “відмінно”, мала багато друзів. У пубертатному періоді при зрості 158 см важила 58 кг, вважала себе “товстою”, жалілась батькам, що в школі її називають “пончиком”. З 16 років захоплюється “косметичним голодуванням”, обмежує себе в їжі, цікавиться дієтами, часто після їжі викликає у себе блювоту, від чого вага тіла останнім часом знизилася до 35 кг (при зрості 162 см). Дратівлива, швидко втомлюється, продовжує обмежувати себе в їжі, хворою себе не вважає. Госпіталізована для обстеження в психіатричну клініку за

A. *Нервова анорексія.

B. Адаптаційне порушення.

C. Циклотимія.

D. Шизофренія.

E. Хвороба Альцгеймера.

 

21470 Хворий, 45 років, знаходиться в стані повної нерухомості, на запитання лікаря відповідає окремими словами, вибірково. Вираз обличчя скорботний. Зіниці розширені, тиск 100/60 мм рт.ст., пульс 100 уд/хв. Визначте емоційно-вольове порушення:

A. * депресивний ступор.

B. кататонія.

C. каталепсія

D. галюцинаторно-маячний ступор.

E. психогенний ступор

 

21835 Лариса Д., 16 років, учениця ліцею. За вдачею честолюбна, сумлінна, в усьому прагне досконалості. При зрості 158 см важить 32 кг. Ще два роки тому мала дещо надмірну вагу. Вирішила схуднути. Притримувалась суворої дієти, годинами виконувала гімнастичні вправи. За цей час змінилась поведінка: менше уваги приділяє друзям, навчанню, думки зосереджені навколо дієти, ваги і фігури. Стала гірше вчитись, не може довго зосереджуватись. Втратила відчуття голоду та ситості. Який розлад спостерігається у пацієнтки?

A. *Нервова анорексія.

B. Параноїчний розлад.

C. Параноїдна шизофренія.

D. Неврастенія.

E. Істеричний реактивний психоз.

 

22297 Хвора 16 років, учениця 11 класу. Місяців назад у компанії друзів почула у свою адресу грубе зауваження з приводу зайвої повноти. Вирішила схуднути. Стала вивчати різні дієти, різко обмежила себе в їжі. Коли не могла удержатися і наїдалася, викликала в себе блювоту. Потім блювота початку виникати всякий раз, як вона що-небудь з'їдала. Утратила 20 кг ваги. Погіршилася успішність, стала швидко утомлюватися, з'явилася аменорея. Обстеження в терапевта, ендокринолога, гінеколога не знайшло ніякої патології. Який діагноз найбільш ймовірний у хворий?

A. *Нервова анорексія

B. Депресивна фаза МДП

C. Шизофренія

D. Реактивна депресія

E. Обсесівно-компульсівний розлад

 

23054 Хвора П., 9 років, після конфлікту з батьками перестала розмовляти, була тривожною, невпевненою в собі, уникала контактів, в школі виконувала тільки письмові завдання. Яке мовленеве порушення спостерігається?

A. *Мутизм.

B. Негативізм.

C. Логоневроз.

D. Афазія.

E. Парафазія.

 

Хворий Н., 22 років, лежить в ліжку, високо підвівши голову, не відчуває незручності в такій позі. В бесіду вступає неохоче, реагує на шепітну мову, відповіді однослівні. Обличчя байдуже, гіпомімічне, чоло наморщене, губи витягнуті трубочкою. Рухається дуже мало, часто надовго застигає в малозручній позі. Такий стан розвинувся поступово, протягом тижня без видимих причин. Діагностуйте психічний стан хворого.

A *Кататонічний субступор.

B Апатичний субступор.

C Депресивний субступор.

D Психогенний ступор.

E Екзогенний ступор.


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)