АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 7: Психічні та поведінкові розлади в наслідок вживання наркотичних речовин

Читайте также:
  1. Exercise 7 Перекладіть на англійську мову, звертаючи увагу на вживання артикля.
  2. IІІ. Захисні психічні механізми
  3. АВТОМАТИЗАЦІЯ УСТАНОВКИ ДЛЯ ОТРИМАННЯ РЕЧОВИНИ МЕТОДОМ ЗМІШУВАННЯ
  4. Антиконкурентна поведінка у вигляді зловживання монопольним становищем
  5. Біологічний кругообіг речовин.
  6. БНМ 4.1.6. Магнітні властивості речовини
  7. БПМ 2.3.7. Питома теплоємність речовини
  8. В 70-х роках минулого століття, при дослідженні головного мозку були виявлені речовини – ендорфіни. Яку дію мають ці речовини?
  9. В експерименті у жаби було зруйновано гіпофіз. Внаслідок цього через деякий час її шкіра посвітлішала. Відсутність якого гормону викликала таку реакцію шкірного покриву?
  10. Вживання голосних при перекладі власних назв.
  11. Вживання книжних та урочистих слів у документах
  12. Вживання слів іншомовного походження у ділових паперах

18126 Жінка 19 років скаржиться на болі у животі та суглобах, вимагає все нові уколи обезболюючих та снотворних ліків. Обстежена. Патологіі гінекологічної та урологічної сфер не виявлено. Вздовж поверхневих вен кінцівок слід старих проколів, походження яких не пояснює. Сухожильні рефлекси верхніх та нижніх кінцівок однакові, жваві. Фотореакція зіниць слабка. Язик обкладений сірим нальотом. В бесіді - афективно неврівноважена, відзначається пронос без патологічних включень. Яка тактика щодо поліпшення стану хворої?

A. Консультація лікаря-нарколога.

B. Призначити ліки, які вимагає пацієнт

C. Додаткова консультація хірурга

D. Призначити антибіотикотерапію.

E. Консультація лікаря-інфекціоніста

 

20315 У наркомана стан абстиненції, послідовно розвинулися наступні ознаки: мідріаз, позіхання, в’ялість, дисфорія, тремор, гиперрефлексія, тахікардія, підвищення АТ, іпохондричність, депресія, маячні ідеї переслідування, відношення. До якого виду наркоманії характерна ця картина абстиненції.

A. *Канабіноїдної

B. Опійної

C. Барбітуратної

D. Кокаїнової

E. Єфедрінової

 

20633 Хворий 17 років, звернувся до терапевта зі скаргами на погане самопочуття, знобнивість, нежить, біль у м’язах та суглобах, нудоту та пронос. Прохає виписати йому побільше знеболюючих та заспокійливих (“трамадол або солпадеін, котрі краще допомагають, та діазепам”). Слизиста зіву блідо-рожева, чиста. В легенях – везикулярне дихання. Тахікардія. Зіниці розширені, реакція на світло в’яла. На шкірі передпліч – сліди ін’єкцій. При обстеженні тримається розв’язно, роздратовано, грубий, брехливий. Встановіть діагноз.

A. *Опійна наркоманія.

B. Узалежнення від знеболюючих.

C. Токсикоманія при зловживанні транквілізаторів.

D. Гостре респіраторне захворювання.

E. Харчова токсикоінфекція.

 

21433 Чоловік 27 років, виглядає старшим за свій вік, дратівливий, довгий час “нюхає порошок”, після чого настає стан ейфорії з відчуттям підйому сил, активності, прискорення плину думок, з'являється балакучість, прагнення до діяльності, рухове збудження, з відчуттям легкості у всьому тілі. Який діагноз найбільш вірогідний у даному випадку?

A. *Кокаїноманія

B. Морфінізм

C. Гашишоманія

D. Барбітуроманія

E. Нікотиноманія

 

21831 Хворий Т., 19 років, знаходиться в інфекційній лікарні з приводу гепатиту. Наступного дня після госпіталізації став дратівливим, наполягав на виписці, казав, що в палаті дуже холодно. Поступово розвинулись чхання, нежить, сльозо- і слинотеча. Не може знайти собі місця, скаржиться на болі в усьому тілі, “кожна клітинка болить”. Відмічаються спазми шлунка і кишок, проноси. По ходу поверхневих вен обох верхніх кінцівок свіжі та задавнені сліди ін`єкцій, явища флебіту. Діагностуйте психіатричний розлад хворого.

A. *Опійна наркоманія, стан абстиненції.

B. Токсико-інфекційний психоз.

C. Іпохондрична депресія.

D. Тривожний розлад, панічна атака.

E. Синдром Ганзера.

 

23041 Жінка 20 років, відмічає після паління своєрідне сп'яніння з відчуттям припливу сил, піднесення настрою, почуттям нереальності та зміни навколишнього: світ наповнюється яскравими кольорами, предмети збільшуються за розміром, обличчя людей набувають карикатурного вигляду, втрачається відчуття часу та простору. Який діагноз найбільш вірогідний у даному випадку?

A. *Гашишоманія

B. Морфінізм

C. Кокаїноманія

D. Барбітуроманія

E. Нікотиноманія

 

 


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)