АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЧОЛОВІЧА СТАТЕВА СИСТЕМА. Тестові завдання з бази даних «КРОК-1»

Читайте также:
  1. E согласно механизму сотрудничества с системами фермента.
  2. II. Богословская система
  3. III. Лексика как система (8 часов)
  4. SCADA как система диспетчерского управления
  5. SCADA система Citect
  6. SCADA-система: назначение и функции
  7. SCADA: требования к системам верхнего уровня
  8. Shelter (разработчик USC) – система управления отелем, гостиницей, домов отдыха, пансионатов, санаториев
  9. VІ. Узагальнення і систематизація знань. Практична робота
  10. аблица 10. Строение клетки. Структурная система цитоплазмы
  11. Абсорбционный чиллер предназначен для получения холодной воды, которая в последующем может использоваться в качестве хладагента в системах кондиционирования.
  12. АВТОМАТИЗИРОВАННАЯ СИСТЕМА КОНТРОЛЯ ЭНЕРГОРЕСУРСОВ

 

Тестові завдання з бази даних «КРОК-1»

Р.

 

Під час механічної травми сім’яника у чоловіка відмічене порушення цілістності стінок багатоьх звивистих канальців. До чого це призведе?

A *Асперматогенезу.

B Поліспермії.

C Збільшення кількості тестостерону

D Моноспермії.

E Зменшення синтезу тестостерону.

Р.

На гістологічному зрізі бачимо орган, який ззовні вкритий серозною та білочною оболонками. Строму органа складає пухка сполучна тканина, в якій містяться клітини Лейдіга, паренхіма представлена канальцями, внутрішню поверхню канальців вистеляє сперматогенний епітелій. Що це за орган?

A *Сім’яник.

B Придаток сім’яника.

C Простата.

D Молочна залоза.

E Яєчник.

На одній з фаз сперматогенезу спостерігаються зміни ядра і цитоплазми сперматид, які призводять до утворення зрілих статевих клітин. Назвіть азу гаметогенеза.

A * Формування.

B Дозрівання.

C Росту

D Розмноження

E Проліферація

При дослідженні сем'яної рідини у пацієнта віком 25 років виявлена недостатня кількість статевих клітин. Які з клітин чоловічих статевих залоз, поділяючись, звичайно забезпечують достатню для запліднення кількість сперматозоїдів?

A *Сперматогонії

B Сустентоцити

C Підтримуючи клітини

D Клітини Сертолі

E Клітини Лейдіга

Сімейна пара скаржиться на неспроможність мати дітей. Після обстеження виявлено – у чоловіка постраждав сперматогенний епітелій яєчка, що призвело до відсутності сперматозоїдів в сім’яній рідині і як наслідок – до безпліддя. Який відділ сім’яника простраждав?

A * Звивисті сім’яні канальці

B Прямі сім’яні канальці

C Сітка яєчка

D Протоки придатка

E Виносні протоки

Під час статевого дозрівання клітини чоловічих статевих залоз починають продукувати чоловічий статевий гормон тестостерон, який обумовлює появу вторинних статевих ознак. Які клітини чоловічих статевих залоз продукують цей гормон?

A *Клітини Лейдіга

B Сустентоцити

C Клітинпи Сертолі

D Підтримуючі клітини

E Сперматозоїди

Як наслідок перенесеного орхіту в чоловіка 43 років порушилося продуктування сперматозоїдів. В яких утвореннях яєчка відбулися патологічні зміни?

A * Ductuli seminiferi contorti

B Rete testis

C Ductuli seminiferi recti

D Ductuli eferentes testis

E Ductus epididimidis

На гістологічному препараті бачимо канальці в поперечному перерізі, стінка яких складається з слизової, м’язової та адвентиційної оболонок. Епітелій слизової представлений високими призматичними клітинами зі стереоциліями і низькими камбіальними клітинами. Який орган чоловічої статевої системи було досліджено?

A *Протоку придатка.

B Сім’яник.

C Передміхурову залозу.

D Сім’явипорскувальну протоку.

E Сечівник.

Рр.

В гістопрепараті представлений м’язово-залозистий орган, який має дольчасту будову. В дольках розташовані окремі залози, вивідні протоки яких відкриваються в великий канал, розташо-ваний в центрі органу, стінка цього каналу вистелена перехідним епітелієм. Строму органу складають сполучна та м’язова тканини, гладкі міоцити розташовані навколо залозок повздовжніми та циркулярними шарами, скорочення їх сприяє виведенню секрета залозок. Що це за орган?

A. *Простата.

B. Сім’яник.

C. Сім’яний пухірець.

D. Придаток сім’яника.

E. Молочна залоза.

Які фактори зумовлюють дивергенцію розвитку органів статевої системи?

A. *Статеві хромосоми та гормон інгібін.

B. Статеві хромосоми.

C. Інгібін.

D. Соматичні хромосоми.

E. Тестостерон

На гістологічному препараті сім’яника між звивистими канальцями виявляються клітини великих розмірів, кулястої або багатокутної форми з ацидофільною цитоплазмою, яка містить багато ліпідних гранул. Що продукують ці клітини?

A *Тестостерон.

B Інгібін.

C Прогестерон.

D Естроген.

E Лютропін.

При мікроскопії еякулята ліквідатора аварії на атомній електростанції виявлено олігоспермію - недостатню кількість сперматозоїдів. Які структури статевої системи, в котрих відбувається сперматогенез, зазнали ушкодження?

A *Звивисті сім'яні канальці

B Прямі канальці

C Сітка сім'яника

D Виносні канальці

E Протока придатку

На гістологічному препараті звивистого сім'яного канальця видно клітини, які розташовані у бухтоподібних заглибинах підтримуючих клітин, мають великі розміри та є тетраплоїдними. Вони вступають в профазу І-го поділу мейозу. Що це за клітини?

A * Сперматоцити першого порядку;

B Сперматоцити другого порядку;

C Сперматогонії типа А;

D Сперматогонії типа В;

E Сперматиди.

При обстеженні хворого з эндокринною патологією встановлено, що в плазмі крові підвищено рівень тестостерону. Які клітини в організмі чоловіка відповідальні за продукцію цього гормону?

A Гландулоцити сім’яників

B Сустентоцити сім’яників

C Сперматогенні клітини

D Клітини передміхурової залози

E Клітини сім’яних пухирців

В гістологічному препараті сім'яника в пухкій волокнистій сполучній тканині між звивистими канальцями визначаються групи великих клітин неправильної кулястої форми з світлим ядром та ацидофільною цитоплазмою. Визначте функцію цих клітин.

A *Продукція тестостерона.

B Трофічна.

C Продукція естрогенів.

D Бар'єрна.

E Опорна.

В одному із відділів сім”явиносних шляхів епітеліоцити слизової оболонки мають аксонему. Вкажіть відділ?

A *Сітка яєчка та виносні канальці

B Сітка яєчка

C Виносні канальці та протока над”яєчка (придатка яєчка)

D Протока над”яєчка та сім”явиносна протока

E Сім”явиносна та сім”явипорскувальна протоки

На гістологічному препараті одного з відділів сім”явиносних шляхів епітелій слизової оболонки дворядний. Призматичні клітини із стереоциліями на апікальній поверхні чергуються з вставними клітинами. Є м”язова та адвентиційна оболонка. Який відділ сім”явиносних шляхів поданий на препараті?

A *протока над”яєчка

B прямі сім”яні канальці

C виносні канальці сім”яника

D сім”явиносна протока

E сім”явипорскувальна протока

В біоптаті яєчка в стінці звивистих канальців визначено клітини на різних стадіях сперматогенезу. Яку назву мають клітини після завершення фази росту?

A Сперматоцит І порядку

B Сперматогония типу А

C Сперматозоїд

D Сперматоцит ІІ порядку

E Сперматозоон

Після оперативного втручання було видалене кістозне утворення малого тазу. При гістологічному дослідженні визначено, що воно походить з правого сім’яного пухирця. Який епітелій вистиляє порожнину сім’яного пухирця?

A Одношаровий циліндричний

B Одношаровий плоский

C Одношаровий кубічний

D Багатошаровий кубічний

E Багатошаровий плоский

В стінці жовточного мішка виявляються клітини з крупними ядрами, підвищеним вмістом глікогену і високою активністю лужної фосфатази. Ці клітини с кров’ю по судинам мігрують в статеві валики. В які клітини чоловічої статевої системи вони диференціюються?

A Сперматогенні клітини

B Клітини Лейдіга

C Фібробласти

D Клітини крові

E Підтримуючі клітини

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.01 сек.)