АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Т-3. Принципи демократичних виборів. Виборчий процес і його головні процедури. Фінансування виборів

Читайте также:
  1. C-3. Розрахунок процесу розпилювання блоків на плити-заготовки (Алмазне дискове розпилювання).
  2. C.I Процессы с ключевых точек зрения
  3. Cхема электрическая принципиальная блока ТУ-16. Назначение, принцип действия.
  4. I. Электрофильтры. Характеристика процесса электрической очистки газов.
  5. II.1 Газетная метафора и процесс интенсификации ее выразительности
  6. II.1.1 Разновидности метонимии и ее функция в процессе создания газетной экспрессии
  7. III. Литературный процесс
  8. L.3.1. Процессы переноса вещества и тепла.
  9. L.3.2. Процессы присоединения частиц. Механизмы роста.
  10. MS EXCEL. Использование электронного табличного процессора excel: построение графиков. Взаимодействие excel с другими приложениями windows.
  11. V. Несколько принципиальных соображений
  12. V. Цивільно-процесуальне законодавство

 

1. Яка фундаментальна риса дозволяє оцінити рівень демократичності політичних виборів? а) кількість суб’єктів виборчого процесу, б) рівень ідеологічної поляризації, в) наявність чи відсутність вибору, г) розвиненість виборчого законодавства.

2. Які з перелічених виборчих принципів становлять серцевину європейського виборчого доробку? а) принцип всезагальності, б) непрямі вибори, в) принцип рівності,г)принцип періодичності й обов’язковості виборів, д) пряме виборче право, е) принцип публічності і відкритості виборів, є) таємність голосування,ж) принцип неприпустимості зловживання свободою діяльності друкованих ЗМІ.

3. Що таке уніформізм? а) використання єдиної форми виборчого бюлетеня, б) однаковий статус суб’єктів федерації у виборчому процесі,г) уніфікація розміру виборчого округу.

4. Які політичні наслідки розведення виборів у часі? а) збільшує витрати на проведення виборів, б) полегшує діяльність виборчих комісій і посилює контроль за їх діяльністю, в) зростає увага виборців до кандидатів та їх програм.

5. У якому сенсі вжито наступне визначення виборчої кампанії? а) регламентований законом набір заходів щодо організації вільного волевиявлення громадян _ виборча кампанія б) всі дії кандидата (партії) і його команди, направлені на забезпечення бажаного результату виборів агітаційна_ ____

6. Визначте про яку кампанію йдеться: а) певна діяльність визначених законом суб’єктів щодо забезпечення народного волевиявлення ___________ __________________ б) спеціально організована діяльність до часу офіційного початку виборів _____________________ в) скрита форма виборчої кампанії, яка розпочинається задовго до офіційного її початку й має на меті зібрати гроші та організаційні ресурси, підвищити політичний рейтинг попередня розкрутка ________

7. Від чого залежить унікальність виборчої кампанії? а) особи кандидата, б) задіяних ресурсів, в) специфіки моменту, г) типу виборчої кампанії, д) стратегії виборчої кампанії.

8. Які з зазначених чинників належать до 1) керованих б,д,є. а які до 2) некерованих а,в,г,е,ж_ а) загальний вектор соціально-політичних процесів у країні, б) залучення додаткових фінансових ресурсів, в) діяльність центральних, обласних і регіональних органів влади; г) економічна ситуація в державі та окрузі; д) співпраця з іншими кандидатами, е) особливості соціального портрета регіону; є) використання адміністративного ресурсу, ж) різка зміна політичної ситуації в сусідніх країнах.

9. Як називаються наступні етапи виборчої кампанії: а) до початку офіційної реєстрації кандидата в депутати (партії, блоку)_ нульовий _ б) перше знайомство з кандидатом та його програмою___ початковий __ в) реалізація плану-графіка виборчої кампанії основний_ г) активізація виборчої пропаганди та агітації; день виборів; підведення підсумків_ заключний

10. Як називаються наступні виборчі кампанії: а) вибори депутатів сільських чи районних рад з кількістю виборців до 5000 _місц.виб.камп. малого масштабу б) вибори депутатів місцевих Рад з кількістю виборців від 5 до 20 тис.__ середнього в) вибори депутатів місцевих Рад з кількістю виборців від 20 до 50 тис. _ великого масштабу г) вибори депутатів місцевих Рад з кількістю виборців понад 50 тис. регіональні виб. кампанії. д) вибори депутатів місцевих Рад з кількістю виборців понад 100 тис. _ середнього розміру е) вибори депутатів місцевих Рад з кількістю виборців понад 200 тис. _ великого є) виборча кампанія, яка охоплює усіх виборців України загальнонаціональна

11. Яке з зазначених положень правдиво відображає сутність виборчої кампанії та міжетнічних стосунків? а) при установчих виборах роль етнічного фактору зростає, б) якщо парламентські вибори передують місцевим роль етнічності зростає, в) при наявності етнічних партій роль етнічного фактору зростає.

12. Прономеруйте етапи виборчого процесу в порядку їх розгортання:

а) оприлюднення результатів голосування ___________________________(9)

б) голосування ___________________________________________________(7)

в) формування органів, що проводять вибори_________________________ (3)

г) складання списків виборців___________________________________ (4)

д) проведення в разі необхідності повторного голосування чи повторних виборів _______________________________________________________ (10)

е) призначення виборів та визначення дати їх проведення______________ (1)

є) передвиборна агітація___________________________________________(6)

ж) визначення виборчих округів та виборчих дільниць_________________ (2)

з)підрахунок голосів______________________________________________ (8)

і) висування та реєстрація кандидатів________________________________(5)

13. Визначте про яку з виборчих дільниць йдеться: а) виборча дільниця з кількістю виборців від 500 до 1500 осіб середня _б) виборча дільниця, яка створюється для обслуговування хворих у лікарні ___________________ в) виборча дільниця з кількістю виборців понад 1500 виборців _ велика г) виборча дільниця для голосування виборців, що перебувають за кордоном ____ закордонна в.к д) виборча дільниця з кількістю виборців до 500 осіб мала _

14. Як називається найвищий державний орган, відповідальний за проведення виборів в Україні? а) Верховна Рада України, б) Кабінет Міністрів України, в) Центральна виборча комісія, г) Президент України.

15. Як називається система реєстрації виборців, коли а) виборець реєструється лише один раз і більше не зобов’язаний цього робити ____ постійна ___б) виборець змушений реєструватися заново кожних виборів _ періодична _

16. Які органи складають списки виборців в Україні? а) органи Міністерства юстиції, б) виконавчі органи місцевих Рад, в) органи внутрішніх справ, г) робочі групи обліку виборців, д) виборчі комісії.

17. Який з існуючих способів висування кандидатів використовується в Україні? а) самовисування через подання у відповідні органи заяви, підписаної самим претендентом, б) висування кандидата через офіційне висунення від імені партії, в) висування кандидатів, виконане у такому самому порядку, що й обрання.

18. Хто є суб’єктом висування(номінації) кандидатів в Україні? а) самі кандидати, б) громадські комітети підтримки, в) трудові колективи, г) політичні партії, є) громадські організації.

19. Що таке попередні вибори? а) вибори з метою визначення кандидата з найвищим рейтингом, б) вибори, які проводяться до моменту офіційного початку виборчої кампанії, в) вибори, які відбуваються в США для визначення офіційного кандидата від партії на посаду президента.

20. Визначте, що ми відносимо до 1) прямого _ а,в,д,е, а що до 2) непрямого_ б,г, контактування з виборцями: а) особисті зустрічі, б) друкована агітація, в) виступи-промови на мітингах, г) жива опосередкована агітація, д) особисті зустрічі, е) кампанія “від дверей до дверей”.

21. Як співвідноситься обов’язкове голосування з принципом вільного волевиявлення? а) сприяє вільному волевиявленню, б) порушує принцип вільного волевиявлення.

22. Що називають втраченими голосами? а) голоси виборців у недійсних виборчих бюлетенях, б) голоси виборців, подані за кандидатів (партії), які не подолали виборчого бар’єру.

23. Який з перелічених типів виборчих систем вимагає 1) найменше _а_

а який 2) найбільше _г фінансових та організаційних ресурсів? а) пропорційна виборча система за партійними закритими списками, в одному загальнонаціональному виборчому окрузі, б) система голосування за принципом відносної більшості в) система голосування без права передачі голосу г) системи виборів у два тури, д) система представницького голосування.

24. Як низивають таку систему фінансування виборів: а) коли фінансування здійснюють фінансово-промислові групи _ плутократична _ б) коли кошти на виборчу кампанію надають виборці _ демократична __

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)