АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Оптимізація комірки

Читайте также:
  1. Оптимізація затрат пиловника.
  2. Оптимізація затрат пиловочника (на ЕОМ)
  3. ОПТИМІЗАЦІЯ ПЕРІОДИЧНИХ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ
  4. Тема 3. ОПТИМІЗАЦІЯ НЕПЕРЕРВНИХ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ
  5. ТЕМА 7. ВАРТІСТЬ І ОПТИМІЗАЦІЯ СТРУКТУРИ КАПІТАЛУ

Після того, як визначено число комірок, кожну з них потрібно оптимізувати для отримання найкращої продуктивності, доступності та масштабованості. Продуктивність додатків DCE падає до найнижчого рівня при початковому запуску, коли формуються запити до служб каталогів і захисту, а клієнти встановлюють зв'язки з сервером. Згодом застосування звертаються до цих служб набагато рідше.

 

Розміщення зазначених служб поблизу від станцій користувачів допоможе зменшити падіння продуктивності в комірці під час запуску. Для усунення конкуренції в доступі до служб і додатків DCE рекомендується створити достатню кількість їх копій. Наприклад, якщо в середовищі виникає 11 запитів на 10 серверів, буде доречним встановити один, два і навіть більше додаткових серверів, поки в реальних умовах не буде досягнута прийнятна продуктивність.

 

Ще одна причина зниження продуктивності у великих мережах - оновлення інформації служби захисту DCE. Програма реєстрації періодично записує на диск дані цієї служби. Дослідження, проведене Центром інформаційних технологій Мічиганського університету, показало, що, хоча середній час реєстрації складає всього 2 с, навіть при роботі з 50200 файлами, іноді воно досягає трьох хвилин і більше.

 

Враховуючи ту обставину, що початкові реалізації DCE підтримують сотні, а не десятки тисяч користувачів, неважко припустити, що більшість компаній не відчують зниження продуктивності через процедури реєстрації. У версії DCE 1.2 ця проблема повністю усунена. Підвищити доступність ресурсів допоможе створення копій застосувань і служб в кількох вузлах комірки. Такий захід дозволить у разі збою програми або служби перейти на роботу з їх копіями, а також поліпшить масштабованість системи. Для того, щоб в результаті відмови мережевого вузла частина користувачів не виявилася відрізаною від застосувань і служб DCE, спробуйте для кожного мережевого сегмента організувати окрему комірку і скопіювати в неї програми.

 

Інший спосіб захисту від відмов вузлів - створення комірки, де б зберігалися копії всіх застосувань і служб DCE. Однак, він непридатний при тривалих простоях мережі, оскільки в середовищі DCE передбачено один-єдиний екземпляр інформації про захист і каталогах.

 

Частина процесів DCE працює в кожному вузлі, наприклад програма-демон dced, яка у версії 1.1 пов'язує клієнта з сервером і обслуговує каталоги. При цьому в окремому вузлі може виконуватися тільки одна копія процесу. Добре, що збій процесу тягне за собою відмову не всієї комірки, а лише того вузла, на якому він працював. Для відновлення потрібно за допомогою мережевого або системного ПО визначити стан цього процесу і запустити його знову.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)