АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Відеоендоскопи

Читайте также:

    Гнучкі відеоендоскопи відрізняються від волокнисто-оптичних візуальною системою. Канал для передачі зображення являє собою лінзовий об'єктив, що будує зображення досліджуваного об'єкта на відеочутливій матриці. Далі, зображення передається по електричному кабелі у вигляді електричних сигналів в електронний блок перетворення відео сигналу й виводиться на відеомонітор (малюнок 8.15). Достоїнства відеоендоскопів: висока розв'язна здатність, порівнянна із твердими ендоскопами; змінні об'єктиви, що дозволяють проводити візуальний контроль об'єкта з відстаней від 1 мм до 30 м; можливість реєстрації проведеного обстеження на відеомагнітофоні або комп'ютері й ведення баз даних; можливість застосування систем виміру виявлених дефектів і ушкоджень. До цьому варто додати переваги, надавані комп'ютерними й цифровими технологіями: збільшення кута огляду, збільшення масштабу зображення, запам'ятовування й збереження зображення, вимір відстані до об'єкта й розмірів ушкоджень, редагування й аналіз зображення, звукові й текстові коментарі, поділ і накладення зображення.

     

    Рисунок 8.15 - Схема відеоендоскопа

    Використання відеоендоскопа припускає автономність і оперативність у роботі. Це досягається використанням автономного джерела живлення - батарейного пояса (рисунок 8.16).

     
     
    12 В батарейный пояс
     
     

     
     
    Шнур электропитания


    Крепление
    а)

     
     

    б)

    Рисунок 8.16 - Батарейний пояс (а) і комплектація оператора


    1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

    Поиск по сайту:



    Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)