АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визначення можливостей вашого бізнесу

Читайте также:
  1. I. Визначення здібностей школяра шляхом спостереження.
  2. А) визначення повинно бути співмірним; б) визначення не повинно робити кола; в) визначення має бути чіткім.
  3. Аналіз освітлення робочої зони розробника проекту з метою визначення та забезпечення його оптимального значення.
  4. БУДІВНИЦТВА ТА АВТОТРАНСПОРТУ» З МЕТОЮ ВИЗНАЧЕННЯ ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ УЧНІВ 31
  5. Види жорсткості та лужності води. Їх класифікація та визначення. Технічні параметри.
  6. Виділення і визначення розмірів зелених зон міст України
  7. Визначення
  8. ВИЗНАЧЕННЯ АКТИВНОСТІ ФЕРМЕНТІВ
  9. Визначення антинуклеарних антитіл, LE-клітин
  10. ВИЗНАЧЕННЯ БІЛІРУБІНУ В СИРОВАТЦІ КРОВІ
  11. ВИЗНАЧЕННЯ В КРОВІ ГЛЮКОЗИ
  12. Визначення відношення молярних теплоємностей повітря методом адіабатичного розширення

Найпоширеніша та найдорожча помилка – це початковий вибір хибної справи.

ЯКЩО ВИ ЩЕ НЕ ВИЗНАЧИЛИСЬ З МАЙБУТНІМ БІЗНЕСОМ, ЗРОБІТЬ ТАК:

1. На аркуші паперу напишіть вид діяльності, яким би ви хотіли займатись (це буде заголовок). Візьміть окремий аркуш для кожного виду діяльності або того, що вам цікаво.

2. На цих самих аркушах складіть якомога повніший перелік підприємств, що мають відношення до даного виду діяльності.

3. На цих самих аркушах складіть список всіх товарів або послуг, які ви можете уявити, що пов’язані з даним видом діяльності. Використайте вашу уяву та подумайте про всі можливі товари або послуги, які ви могли б здійснювати.

4. Складіть перелік підприємств, які краще себе почувають у важкі часи (одне з них можливо вам підійде). Прикладами можуть служити ломбарди, СТО та магазини тканин.

ПРИКЛАД

Припустимо, що ви в нарешті обрали три потенційних підприємства: служба евакуації, продаж автомобілів, які були у користуванні, та СТО. Тепер ви можете провести порівняльну оцінку за допомогою наступного контрольного переліку (або, ще краще, вашого власного контрольного переліку) з системою оцінки від 1 до 10. Такий аналіз допоможе вам об’єктивно вибрати ваш власний бізнес.

Мета Служба евакуації Продаж ненових автомобілів СТО
Чи можу я займатись тим, що мені подобається?      
Чи задовольнятиму я таким чином зростаючий попит?      
Чи можу я адаптуватись?      
Чи можу я спочатку навчитись та спробувати?      

Як оцінити бізнес?

Чи дійсно це те, чим мені сподобається займатись? Як сказав Харві МакКей: “Знайди те, що тобі подобається
робити і ти не будеш працювати жодного дня у своєму житті.” Також, якщо ви займаєтесь тим, що вам подобається, то існує велика ймовірність, що ви будете цим займатись і в складні, і в легкі часи.

Запитайте себе:

· Чи задовольнить це зростаючий попит, для якого поки що немає заміни?

· Чи зможу я задовольнити спеціалізований цільовий попит, для якого, на думку клієнта, поки що немає заміни?

· Чи знайду я необхідний об’єм капіталу?

· Чи зможу я вивчити цей бізнес, працюючи спочатку на когось? Наприклад: якщо ви плануєте відкрити цілодобовий магазин, попрацюйте спочатку в загальнонаціональній мережі.

· Чи можу я працювати як оболонкова фірма без виробництва та з мінімальною кількістю працівників? Наприклад, ви плануєте налагодити збут лінії меблів, вам, можливо, слід подумати про передачу замовлень продавцю-виробнику. Заощадження коштів часто являється первинною задачею, але ви також звільняєте свій час та капітал. Основним ризиком є продуктивність продавця та ваш успіх у розвитку взаємовигідних відносин.

· Що мені спочатку випробувати: товар чи послугу? Ваша концепція успішного товару чи послуги може не гармоніювати з реаліями ринку. Спочатку випробуйте невеликий обсяг. Як заявляє Вольфганг Пак: “Я більше навчився в одному непрацюючому ресторані, ніж у всіх успішних.”

· Чи повинен я подумати про партнера з додатковими знаннями, або який може допомогти в фінансуванні бізнесу?


Перелік “За” та “Проти”
Складіть перелік "за" та "проти" характеристик вашого бізнесу. На чистому аркуші паперу проведіть вертикальну лінію вниз до середини сторінки, та напишіть позитивні моменти з однієї сторони, та негативні – з іншої. Іноді це допомагає чіткіше сформулювати думки.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)