АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТОДИ НАВЧАННЯ

Читайте также:
  1. A. Учебно-методическое обеспечение самостоятельной работы студентов
  2. I.Организационно – методический раздел
  3. II Методика виконання курсової роботи.
  4. II. ПОРЯДОК И МЕТОДИКА ПРОВЕДЕНИЯ ЭКЗАМЕНА
  5. II. Учебно-методический блок
  6. II. Учебно-методический блок
  7. III. Методика расчета эффективности электрофильтра.
  8. IV. ІНФОРМАЦІЙНО-МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
  9. IV. Методические указания по прохождению производственной практики
  10. V. Учебно-методическое обеспечение курса
  11. V. Учебно-методическое обеспечение курса
  12. VI. Методичні вказівки до виконання курсової роботи.

Для засвоєння студентами необхідного обсягу знань із дисципліни «Організація державного обліку та контролю технічного стану транспортних засобів» застосовуються наступні методи навчання: репродуктивний, проблемного аналізу, дослідницький. Форми організації навчання:

— словесні (лекція, пояснення, розповідь, бесіда);

— практичні (практична робота);

— самостійна робота студента.

Лекція як форма навчання має інформаційний характер, чіткий план. Структура лекції підпорядковується логіці предмета, вона не тільки стимулює конкретно-образне мислення, а й активізує логічне мислення слухачів, послідовно з’єднує всі пункти плану. Висунені в лекції ідеї викладають на високому рівні, але з урахуванням рівня підготовки слухачів, усі поняття та терміни пояснюють, аргументують, при цьому широко застосовують наочність, активізують увагу слухачів тощо. Предметом лекції має бути вивчення складних об’єктів, явищ, подій, процесів, що мають між собою зв’язки і залежності причинно-наслідкового характеру.

Тематика лекцій включає теми двох змістових модулів з дисципліни.

Пояснення — доказовий виклад матеріалу, пов’язаний із вивченням правил, законів та явищ. Метод пояснення застосовують як на лекціях, так і під час практичних занять, консультацій тощо.

Розповідь — образний, емоційний і водночас короткотривалий виклад питань, що містять переважно фактичний матеріал. Розповідь-опис дає послідовний виклад ознак, особливостей, якостей предметів та явищ (опис роботи якогось приладу тощо). Розповіді застосовують на лекціях, практичних заняттях як фрагмент.

Бесіда (полемічна, евристична)— це розмова викладача зі студентами на підставі чіткої системи запитань, заздалегідь визначених, які підводять слухачів до активного засвоєння системи фактів, нового поняття або закономірностей. Запитання до бесіди мають сприяти цілісному сприйняттю певного питання. Бесіди застосовуються на лекціях, практичному занятті.

Практична форма навчання знаходить своє втілення безпосередньо при виконанні практичних робіт.

Самостійна робота студента (СРС) полягає в організації самостійної роботи студентів над друкованим текстом — засвоєння лекційного матеріалу, а також самостійне вивчення за підручниками, посібниками та іншими джерелами тем і розділів, визначених викладачем для самостійного опанування. Ця робота вимагає певної послідовності виконання:

1) складання плану;

2) запис у стислій формі основних положень матеріалу, що вивчається;

3) виписування цитат;

4) конспектування — стислий виклад суті прочитаного;

5) рецензування — складання критичного відгуку про матеріал, що самостійно вивчався.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)