АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема«Бухгалтерський облік туристичної та рекламної

Читайте также:
  1. IV ДЕНЬ- облік та оцінка результатів.
  2. Бухгалтерського обліку 3
  3. Виберіть обліковий документ дитячої поліклініки?
  4. Види бухгалтерського обліку виконання бюджетів
  5. Виділення об'єктів облікової інформації
  6. Господарські операції з обліку виробничих запасів та готової продукції
  7. Господарські операції з обліку розрахунків з покупцями
  8. Господарські операції з обліку розрахунків за податками та платежами
  9. Дисципліна: «Управлінський облік»
  10. Дисципліна: «Фінансовий облік»
  11. для спеціальності 5.03050901 «Бухгалтерський облік»
  12. для спеціальності 5.03050901 «Бухгалтерський облік»

Діяльності»

На підприємстві виготовлено зразки рекламної продукції, для чого придбано і витрачено матеріали на суму 3 000 грн. без ПДВ, інші витрати становлять 2 500 грн.

Сплачено:

- За участь у виставці – 1 800 грн. з ПДВ;

- Оплата відрядження – 600 грн.

Зробити відповідні бухгалтерські проведення.

2. Туроператор:

- Придбав 20 бланків путівок по 5 грн. без ПДВ;

- Реалізував 10 путівок, вартість кожної 900 грн. без ПДВ.

Витрати тур фірми склали 2 500 грн.

Зробити відповідні бухгалтерські проведення.

Тема «Бухгалтерський облік у неприбуткових організаціях»

1. Неприбуткова організація (неплатник ПДВ):

А) придбала комп’ютер вартістю 11 500 грн. з терміном використання 6 років. Метод нарахування амортизації – прямолінійний. Об’єкт введено в експлуатацію;

Б) отримала цільову благодійну допомогу – 16 000 грн;

В) придбала папір на суму 800 грн.

Зробити бухгалтерські проведення.

Тема «Бухгалтерський облік готельного бізнесу та надання побутових послуг»

1. Ліцензування та сертифікація готельних послуг. Необхідно виконати: на підставі умови 1 та господарських операцій (таблиця 1) навести кореспонденцію рахунків готелю «А».

Умова. 1 Протягом березня 20хх року готель «А» перерахував грошові кошти в розмірі 8100 грн. за ліцензію, терміном дії до одного року та отримав ліцензію від органу ліцензування протягом 10 робочих днів. Сплачено сертифікацію готельних послуг за рік.

Таблиця 1

ГОСПОДАРСЬКІ ОПЕРАЦІЇ за березень 20хх року

№ з/п Зміст господарської операції Кореспонденція рахунків Сума, грн.
Дебет Кредит
  Перераховано грошові кошти за ліцензію, терміном дії до 1 року      
  Отримано ліцензію      
  Здійснено залік авансу      
  Сплачено сертифікацію готельних послуг      
  Визнано витрати по сертифікації готельних послуг      

2. Відображення в обліку готелю матеріальних активів. Необхідно виконати: на підставі умови 2 визначити господарські операцій готелю «А» та навести кореспонденцію рахунків.

Умова 2. Протягом березня 20хх року готель «А» отримав формений одягвартістю 25200 грн. (у т.ч. ПДВ), та перерахував грошові кошти постачальнику. Придбано холодильники вартістю 18360 грн. (у т.ч. ПДВ), меблі вартістю 42000 грн. (у т.ч. ПДВ). Здійснено встановлення холодильників, вартість складає 5000 грн. (у т.ч. ПДВ) та монтаж меблів, вартістю 12000 грн. (у т.ч. ПДВ). Холодильники та меблі введено в експлуатацію. Придбано та передано в експлуатацію: постільні речі вартістю 14240 грн. (у т.ч. ПДВ) та постільну білизну 8400 грн. (у т.ч. ПДВ). Придбано та передано в номери миючі засобі на суму 240 грн. (у т.ч. ПДВ).

3. Відображення в обліку готелю доходів і витрат Необхідно виконати: на підставі умови 3 визначити господарські операцій готелю «А», розрахувати собівартість послуг готелю та навести кореспонденцію рахунків. Враховуючи умови 1, 2, 3 визначити фінансовий результат готелю «А» за березень 20хх року.

Умова 3. Наприкінці березня отримано грошові кошти за поселення мешканців в розмірі 44400 грн. (у т.ч. ПДВ). Нараховано та сплачено борг: за комунальні послуги номерів в сумі 720 грн. (у т.ч. ПДВ), за послуги зв’язку в сумі 340 грн. (у т.ч. ПДВ) Нараховано амортизацію номерного фонду в сумі 600 грн., нараховано амортизацію постільних речей 50% вартості, нараховано амортизацію інвентарю в сумі 1100 грн. Сплачено та визнано витратами медичний огляд персоналу в сумі 1200 грн. (у т.ч. ПДВ).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)