АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахунок вартості основних фондів, амортизаційних відрахувань (форма № 5)

Читайте также:
  1. C-3. Розрахунок процесу розпилювання блоків на плити-заготовки (Алмазне дискове розпилювання).
  2. I. Розрахунок захисного заземлення.
  3. II. Розрахунок блискавкозахисних пристроїв
  4. III. РОЗРАХУНОК ПОКАЗНИКІВ ПРИБУТКОВОСТІ АКЦІЙ
  5. IV. Розрахунок показників прибутковості акцій
  6. Альтернативні теорії вартості
  7. Аналіз складу, руху та стану основних фондів
  8. Б) Маркс вважав, що суперечність у трудовій теорії вартості Сміта- Рікардо розв’язується, якщо предметом купівлі-продажу вважати робочу силу, а не працю.
  9. Вартості частки та розрахунки з учасником
  10. Вибір та розрахунок обладнання для підготовки сировини до розпилювання.
  11. Визначення основних параметрів пожежі.
  12. Виробництво основних сільськогосподарських культур, тис. ц

Для визначення об’єму будови (графа 3) треба помножити площу цеху, дільниці на висоту, яку приймаємо 6 метрів. Витрати на монтаж для будови не розраховуються (графа 6).

Кількість технологічного обладнання беремо з форми № 1 (графа 9). Ціни за одиницю обладнання приймаємо згідно діючих цін у поточному році в даній галузі і задані в початкових даних.

Первісна вартість обладнання визначається шляхом помноження кількості кожного виду обладнання на ціну за одиницю.

Витрати на монтаж обладнання приймаємо у розмірі 20% від первісної вартості обладнання. Балансова вартість (графа 7) визначається як сума первісної вартості обладнання і витрат на монтаж.

Амортизаційні відрахування визначаються за формулою:

(грн.)

де: Фосн - балансова вартість основних фондів (грн.)

Но - норма амортизаційних відрахувань (%).

Для будови норма амортизаційних відрахувань - 8%

Для технологічного обладнання - 24%

Для транспортних засобів - 40%

Вартість транспортних засобів (графа 5) приймаємо у розмірі 30% від загальної вартості обладнання.

 

4.2. Кошторис витрат на утримання та експлуатацію обладнання та транспорту (форма №6)

Річний фонд основної заробітної плати допоміжних робочих по утриманню обладнання і транспорту включається в кошторис з п. 3.3. Відрахування на соціальні заходи обчислюються від їх зарплати. Вартість допоміжних матеріалів та запасних частин складає 30% від зарплати робочих по утриманню обладнання і транспорту. Амортизація обладнання і транспорту, а також поточний ремонт включається у кошторис з форми № 5 (графа 9, 11). Знос пристосувань та інструментів приймаємо у розмірі 0,5% від балансової вартості обладнання і транспорту (форма № 5 графа 7). Інші витрати приймаємо у розмірі 1% від суми вище перерахованих витрат у цієї форми (п.1 - п.4). Загальна сума витрат кошториса визначається шляхом додавання усіх пунктів (п.1 - п.5)

 

4.3. Кошторис загальновиробничих витрат (форма №7)

Річний фонд основної заробітної плати фахівців і службовців включається у кошторис з п. 3.3. Відрахування на соціальні заходи обчислюються від їх зарплати. Амортизація будови цеху та поточний ремонт включається у кошторис з форми № 5 (графа 9,11). Вартість електроенергії, води, пари на побутові потреби цеху розраховані у п. 2.2. Витрати на охорону праці складають 2% від основної зарплати основних виробничих робочих (п.3.3.). Інші витрати приймаємо у розмірі 10% від суми вище перерахованих витрат у цієї форми (п. 1 - п. 5). Загальна сума витрат кошториса визначається шляхом додавання усіх пунктів (п.1. - п.6.)

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)