АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ОГОРОДЖЕННЯ ПОЇЗДА ПРИ ВИМУШЕНІЙ ЗУПИНЦІ НА ПЕРЕГОНІ

Читайте также:
  1. Надання першої допомоги при враженні діяльності мозку, зупинці дихання та серцевої діяльності
  2. Огородження
  3. ОГОРОДЖЕННЯ МІСЦЬ ПЕРЕШКОД ДЛЯ РУХУ ПОЇЗДІВ І МІСЦЬ ПРОВЕДЕННЯ РОБІТ НА СТАНЦІЯХ
  4. ОГОРОДЖЕННЯ МІСЦЬ ПЕРЕШКОД ДЛЯ РУХУ ПОЇЗДІВ І МІСЦЬ ПРОВЕДЕННЯ РОБІТНА ПЕРЕГОНАХ

6.6.1. При вимушеній зупинці на перегоні пасажирського поїзда огородження виконує провідник останнього пасажирського вагона за вказівкою машиніста у випадках:

виклику відбудовного чи пожежного поїзда, а також допоміжного локомотива, якщо допомога надається з хвоста;

якщо поїзд був відправлений при перерві дії всіх засобів сигналізації та зв’язку по правильній колії на двоколійний перегін чи одноколійний перегін з повідомленням про відправлення за ним другого поїзда.

Провідник останнього пасажирського вагона, який огороджує поїзд, що зупинився, має привести в дію ручні гальма, укласти на відстані 800 м від хвоста поїзда петарди, після чого відійти від місця укладених петард назад до поїзда на 20 м і показувати ручний червоний сигнал у бік перегону (рис. 6.30).

При вимушеній зупинці на перегоні інших поїздів вони огороджуються лише у випадках, коли відправлення було проведено за умови перерви дії всіх засобів сигналізації та зв’язку по правильній колії на двоколійний перегін чи одноколійний перегін з видачею повідомлення про відправлення за ним другого поїзда. При цьому огородження виконується помічником машиніста, який повинен негайно після зупинки перейти у хвіст поїзда, перевірити наявність сигналів хвостового вагона, уважно спостерігати за перегоном і у випадку появи поїзда, що йде слідом, вжити заходів щодо його зупинки.

Рисунок 6.30

Якщо допомога поїзду, що зупинився, надається з голови, машиніст ведучого локомотива при наближенні відбудовного (пожежного) поїзда чи допоміжного локомотива повинен подавати сигнал загальної тривоги; вдень, при поганій видимості, увімкнути прожектор.

6.6.2. Провідник вагона, який огороджує хвіст пасажирського поїзда, що зупинився на перегоні, повертається до состава тільки після підходу і зупинки відбудовного (пожежного) поїзда або допоміжного локомотива чи при передачі огородження іншому працівникові, який підійшов до місця зупинки пасажирського поїзда.

Помічник машиніста, який знаходиться біля хвоста поїзда, що був відправлений при перерві дії всіх засобів сигналізації та зв’язку, повертається на локомотив тільки після підходу і зупинки поїзда, що йде за ним, або за сигналом машиніста, який він подає свистком локомотива, якщо відпала потреба в огородженні.

6.6.3. На ділянках, обладнаних автоблокуванням, при зупинці на перегоні пасажирського поїзда провідник останнього пасажирського вагона зобов’язаний перевірити видимість сигналів хвостового вагона, уважно спостерігати за перегоном і у випадку появи поїзда, що йде слідом, вжити заходів щодо його зупинки.

6.6.4. При вимушеній зупинці поїзда на двоколійному чи багатоколійному перегоні внаслідок сходу з рейок, зіткнення, розваленого вантажу тощо, коли потрібно огородити місце перешкоди для руху поїздів, що виникло на суміжній колії, машиніст повинен подавати сигнал загальної тривоги.

При цьому у випадку зупинки пасажирського поїзда огородження проводиться з голови помічником машиніста, а з хвоста – провідником останнього пасажирського вагона укладанням петард на відстані 1000 м від голови та хвоста поїзда, як показано на мал. 6.31.

При зупинці інших поїздів огородження проводиться помічником машиніста укладанням петард на суміжній колії з боку очікуваного по цій колії поїзда на відстані 1000 м від місця перешкоди (мал. 6.32). Якщо голова поїзда знаходиться від місця перешкоди на відстані більше 1000 м, петарди на суміжній колії укладаються проти локомотива. Якщо машиністом поїзда буде одержано повідомлення про те, що по суміжній колії відправлений поїзд у неправильному напрямку, він повинен по радіозв'язку викликати помічника машиніста для укладання петард на такій же відстані від місця перешкоди з протилежного боку.

Рисунок 6.31

Рисунок 6.32

На ділянках, де обертаються пасажирські поїзди із швидкістю більше 120 км/год, відстані, на які необхідно укладати петарди, встановлюються начальником залізниці, з інформуванням залізниць, чиї поїзди курсують на даних ділянках.

Після укладання петард помічник машиніста та провідник вагона повинні відійти від місця укладених петард назад до поїзда на 20 м і показувати червоний сигнал у бік можливого наближення поїзда.

6.6.5. До огородження хвоста та голови поїзда, що має вимушену зупинку на перегоні, а також місць перешкод для руху поїздів на суміжній колії двоколійного чи багатоколійного перегону за розпорядженням машиніста ведучого локомотива можуть бути залучені працівники локомотивної бригади, провідники пасажирських вагонів, а також працівники інших служб.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)