АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ОГОРОДЖЕННЯ МІСЦЬ ПЕРЕШКОД ДЛЯ РУХУ ПОЇЗДІВ І МІСЦЬ ПРОВЕДЕННЯ РОБІТНА ПЕРЕГОНАХ

Читайте также:
  1. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОВЕДЕННЯ ТА КЕРІВНИЦТВО НАВЧАЛЬНОЮ ТА ВИРОБНИЧОЮ ПРАКТИКОЮ
  2. Виготовлення копій протоколів про проведення негласних слідчих (розшукових) дій та додатків до них не допускається.
  3. Виготовлення, утворення несправжніх (імітаційних) засобів для проведення конкретних негласних слідчих дій оформлюється відповідним протоколом.
  4. Виключно прокурор має право прийняти рішення про проведення такої негласної слідчої (розшукової) дії, як контроль за вчиненням злочину.
  5. Виявляти хиби в організації та методиці проведення навчального процесу.
  6. Відбуття покарання або смерть засудженого не є перешкодою для перегляду справи в інтересах його реабілітації.
  7. Глава 71. Процесуальні дії у справі про порушення митних правил та порядок їх проведення
  8. Дата проведення туру: 07 - 21 липня / 12 - 26 серпня
  9. Дата проведення туру: 3 - 17 липня / 12 - 26 серпня
  10. Деякі методики проведення процедур
  11. Для проведення іспиту з використанням комп’ютерів
  12. До проведення анкетування

6.3.1. Будь-яка перешкода для руху поїздів на перегоні має бути огороджена сигналами «Зупинка» незалежно від того, очікується поїзд чи ні.

Місця проведення робіт на перегоні, що вимагають зупинки поїздів, огороджуються так, як і перешкоди.

Перешкоди на перегоні огороджуються з обох боків на відстані 50 м від меж ділянки, що огороджується, сигналами «Зупинка». Від цих сигналів на відстані Б, вказаній у графі 3 таблиці 6.1, в залежності від керуючого спуску та максимально допустимої швидкості руху поїздів на перегоні укладається по три петарди і на відстані 200 м від першої, ближчої до місця робіт, петарди у напрямку від місця робіт встановлюються тимчасові сигнали «Зменшення швидкості». Схеми огородження перешкод і місць проведення робіт на одноколійній ділянці показані на рис. 6.9, на одній із колій двоколійної ділянки – на рис. 6.10, на обох коліях двоколійної ділянки – на рис. 6.11.

 

Рисунок 6.9

 

Рисунок 6.10

 

Рисунок 6.11

 

Тимчасові сигнали «Зменшення швидкості» та петарди мають знаходитися під охороною сигналістів, які стоять з ручними червоними сигналами на відстані 20 м від першої петарди у бік місця робіт. Тимчасові сигнали «Зупинка» повинні знаходитися під наглядом керівника робіт.

У випадку виконання робіт розгорнутим фронтом (більше 200 м) місця робіт огороджуються порядком, що показаний на рис. 6.12.

 

Рисунок 6.12

 

Тимчасові сигнали «Зупинка», встановлені на відстані 50 м від меж ділянки, що вимагає огородження, повинні знаходитися під охороною сигналістів з ручними червоними сигналами, які стоять біля них.

Якщо місце перешкоди чи проведення робіт на перегоні знаходиться біля станції і огородити це місце встановленим порядком неможливо, то з боку перегону воно огороджується так, як вказано вище, а з боку станції тимчасовий сигнал «Зупинка» встановлюється на осі колії проти вхідного сигналу (або сигнального знака «Межа станції») з укладанням трьох петард, що охороняються сигналістом. Якщо місце перешкоди чи проведення робіт розміщене на відстані менше 60 м від вхідного світлофору (або сигнального знака «Межа станції»), то петарди з боку станції не укладаються. Схема огородження перешкоди перед вхідним світлофором показана на рисунку 6.13.

 

Рисунок 6.13

 

При підході поїзда до тимчасового сигналу «Зменшення швидкості» машиніст повинен подати один довгий свисток локомотива (моторвагонного та спеціального самохідного рухомого складу), а при підході до сигналіста з ручним червоним сигналом подати сигнал зупинки та вжити заходів щодо негайної зупинки поїзда, щоб зупинитися, не проїжджаючи тимчасового сигналу «Зупинка».

Сигналісти на відміну від інших працівників залізничного транспорту мають носити головний убір з верхом жовтого кольору.

Місця перешкод для руху поїздів і місця проведення робіт на багатоколійних перегонах огороджуються у відповідності з порядком, встановленим Державною адміністрацією залізничного транспорту України.

 

6.3.2. При несподіваному виникненні перешкоди та відсутності необхідних тимчасових сигналів необхідно негайно на місці перешкоди встановити сигнал «Зупинка» (рис. 6.14):

вдень – червоний прапорець;

вночі – ліхтар з червоним вогнем,

і з обох боків на відстані Б, вказаній в графі 3 таблиці 6.1, у залежності від керуючого спуску та максимально допустимої швидкості руху поїздів на перегоні укласти по три петарди.

Рисунок 6.14

Петарди мають охоронятися працівниками залізниці, які зобов’язані стояти з ручними червоними сигналами на відстані 20 м від першої петарди у бік місця перешкоди.

Сигнали встановлюються у першу чергу з боку очікуваного поїзда. На одноколійних ділянках, якщо невідомо, з якого боку очікується поїзд, сигнали встановлюються у першу чергу з боку спуску до огородженого місця, а на площадці – з боку кривої чи виїмки.

Детальний порядок дій працівників у разі огородження перешкод, що несподівано виникли, визначається нормативними документами Державної адміністрації залізничного транспорту України.

6.3.3. Місця, через які поїзди можуть проходити тільки з провідником (із швидкістю менше 15 км/год), а також сплетіння колій на двоколійних ділянках на одному рівні огороджуються як місце перешкоди для руху, але без укладання петард. Про встановлення цих сигналів на поїзди видаються письмові попередження.

Рисунок 6.15

 

При необхідності пропустити поїзд з провідником, на який не видано попередження, укладання петард обов’язкове.

Якщо пропускання поїздів з провідником встановлюється на тривалий час, то тимчасові сигнали «Зупинка» дозволяється заміняти світлофорами прикриття, що залишаються в закритому положенні з встановленням перед ними попереджувальних світлофорів (рис. 6.15).

Встановлення світлофорів прикриття затверджується наказом начальника залізниці, і в цьому випадку попередження на поїзди не видаються.

Якщо з обох боків огородженого місця відкривають колійні пости, то рух поїздів між цими постами проводиться за одним із засобів сигналізації та зв’язку, що застосовується без провідника. В окремих випадках для спостереження за прослідуванням поїзда по огородженому місці з встановленою швидкістю може призначатися і провідник.

 

6.3.4. Якщо місце, що вимагає зменшення швидкості, на перегоні розміщене поблизу станції й огородити його у встановленому порядку неможливо, то з боку перегону воно огороджується так, як вказано вище, а з боку станції – у порядку, показаному на рисунку 6.16.

 

Рисунок 6.16

 

При підході до тимчасового сигналу «Зменшення швидкості» машиніст повинен подати один довгий свисток локомотива (моторвагонного та спеціального самохідного рухомого складу) і вести поїзд так, щоб проїхати місце, огороджене тимчасовими сигнальними знаками «Початок небезпечного місця» (рис. 6.17) та «Кінець небезпечного місця» (рис. 6.18), із швидкістю, вказаною у попередженні, а при відсутності попередження – із швидкістю не більше 25 км/год.

 

Рисунок 6.17 Рисунок 6.18

Сигнальний знак «Кінець небезпечного місця» розміщується на зворотному боці знака «Початок небезпечногомісця».

Тимчасові сигнали зменшення швидкості та сигнальні знаки «Початок небезпечного місця» та «Кінець небезпечного місця» на станційних коліях і багатоколійних перегонах можуть застосовуватися із вкороченими жердинами.

 

6.3.5. Місця проведення робіт на колії, що не вимагають огородження сигналами «Зупинка» або «Зменшення швидкості», але вимагають попередження тих, що працюють, про наближення поїзда, огороджуються тимчасовими сигнальними знаками «С» про подачу свистка, які встановлюються біля колії, де проводяться роботи, а також біля кожної суміжної головної колії (рис. 6.19).

Тимчасові сигнальні знаки «С» встановлюються у такому ж порядку біля суміжних головних колій і при проведенні робіт, огороджених сигналами «Зупинка» (див. рис. 6.10 і 6.13) або сигналами «Зменшення швидкості».

На перегонах, де обертаються поїзди із швидкістю більше 120 км/год, тимчасові сигнальні знаки «С» встановлюються на відстані 800 – 1500 м від меж ділянки робіт.

Рисунок 6.19

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)