АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Захищені входи та виходи

Читайте также:
  1. Q.50 Обратитесь к выставке. НОК техником на провайдера входит в команду, показанную. Назовите две причины, чтобы использовать эту команду? (Выберите два.)
  2. В кабинет входит третий военнослужащий.
  3. В компетенцию городского управления входило благоустройство, развитии торговли, устройство больниц, школ, городское налогообложение.
  4. В понятие экстремистской деятельности не входит
  5. В состав глутатионпероксидазы входит микроэлемент
  6. В стоимость входит: экскурсионное и автобусное обслуживание, входные билеты по программе, завтрак
  7. Вилли Виер, бизнесмен средних лет, входит, ковыляя, к голливудскому хирургу Наткейсу.
  8. Вопрос № 8. Что входит в обязанности специалиста, ответственного за безопасное производство работ с применением ПС?
  9. Входит Колобок.
  10. Входит Ловейко с вещами.
  11. Входит Паратов.
  12. Входит Эгль.

 

Входи до сховища повинні задовольняти наступним вимогам:

- мати необхідну пропускну здатність;

- забезпечувати захист людей, які укриваються від уражаючих чинників зброї масового ураження (ЗМУ).

Входи складаються з драбинного спуску або пандусу, передтамбуру, тамбуру, або тамбур-шлюзу та вхідних прорізів з дверима.

Тамбур-шлюзи призначені для запобігання небезпечного ураження людей, що знаходяться в сховищі, при вході до нього людей, які запізнилися при­бути у встановлений час. Для сховищ, які містять до 600 чоловік передбачається устрій при одному з входів однокамерного тамбур-шлюзу. Для сховищ, які містять більш ніж 600 чоловік обладнується двокамерний тамбур-шлюз, або два однокамерних при різних входах. Площа кожної камери тамбур-шлюзу при ширині дверного прорізу 0,8м - 8м2, а при ширині 1,2м - 10м2.

В тамбур-шлюзі передбачається встановлення захисно-герметичних дверей (ЗГД), відповідних класу захисту сховищ, що відкриваються на зовні по напрямку евакуації людей. Всі входи повинні обладнуватися тамбурами, або тамбур-шлюзами. Ширину тамбур-шлюзу, ширину та довжину тамбуру та передтамбуру слід приймати на 0,6м більше ширини дверного полотна. Двері в тамбурі передбачаються: в зовнішній стіні - захисно-герметичні, відповідно класу сховища, а у внутрішній стіні - герметичні. Двері повинні відкриватись на зовні за напрямком евакуації людей.

Кількість входів приймається в залежності від місткості сховища із розрахунку: один вхід, розміром 0,8 х 1,8м - на 200 чоловік, або розміром 1,2 х 2,0м - на 300 чоловік, але не менш двох входів.

При місткості сховища до 300 чоловік допускається облаштовувати один вхід, при цьому другим повинен бути аварійний вихід, у вигляді тунелю з внутрішнім розміром 1,2 х 2,0м та з дверним прорізом розміром 0,8 х 1,8м.

Входи повинні розташовуватися в протилежних боках сховищ з ура­хуванням напрямку руху основних потоків людей, які укриваються.

В сховищах місткістю до 600 чоловік передбачається аварійний вихід у вигляді вертикальної шахти з захисним оголовком. Висота оголовку - 1,2м з віддаленням від будівлі на відстані 0,5 висоти будинку плюс 3м. При цьому аварійний вихід повинен з'єднуватись зі схови­щем тунелем. Внутрішні розміри тунелю і шахти повинні бути 0,9 х 1,3м. Вихід зі сховища до тунелю повинен обладнуватись захисно-герметичними та герметичними ставнями, які установлені відповідно із зовнішньої та внутрішньої сторони стін. В сховищах місткістю 600 чоловік і більше один з виходів слід обладнати як аварійний (евакуаційний) в вигляді тунелю з внутрішнім розміром 1,2 х 2м. При цьому вихід із сховища до тунелю повинен здійснюватися крізь тамбур, який обладнаний захисно-герметичними та герметичними двери­ма розміром 0,8 х 1,8м. Аварійні виходи слід розташовувати вище рівня підземних вод.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)