АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні положення. Конструктивними елементами сховища є:

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. Агальні положення щодо переходу на казначейське обслуговування місцевих бюджетів
  3. Аналіз фінансового положення компанії
  4. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  5. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  6. Визначте місце козацької держави у міжнародних відносинах та основні положення її дипломатичної діяльності.
  7. Вихідні положення
  8. Глава 1. Загальні положення
  9. Глава 1. Основні положення
  10. Глава 27. Загальні положення щодо умов та порядку переміщення і пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України
  11. Глава 39. Загальні положення щодо митного оформлення
  12. Глава 41. Загальні положення щодо митних платежів

Конструктивними елементами сховища є:

- несучі і огороджувальні конструкції основної споруди, перекриття, зовнішні стіни, внутрішні стіни, колони та перегородки, фундаменти;

- конструктивні елементи входів — стіни тамбурів, тамбурів-шлюзів, передтамбурів, драбинних спусків та пандусів, перекриття над ними, вхідні прорізи із захисними пристроями (дверима або воротами з засувами), захисні оголовки над входами до сховища;

- конструктивні елементи аварійних виходів - стіни, перекриття та фундаменти галерей і захисного оголовку, прорізи із захисними пристроями (дверима, ставнями).

Всі конструкції повинні бути розраховані на дію вибухової хвилі, незалежно від джерела її походження та мати необхідну міцність у відповідності з класом сховища.

Для сховища слід приймати перекриття за балочною схемою з опорою балок (ригелів) на колони, а також допускається приймати безбалочні перекриття.

Застосування несучих внутрішніх повздовжніх та поперечних стін допускається при відповідному техніко-економічному обгрунтуванні.

При розробці конструктивних рішень сховищ слід використовувати типові залізобетонні конструкції, які застосовуються в промисловому та цивільному будівництві з посиленням (в необхідних випадках) їх елементів.

Практика проектування показує, що найбільш доцільно приймати сітку колон 6м х 6м; 4,5м х 6м; 6м х 3м; 4,5м х 4,5м; 4,5м х 3м; 3м х 3м.

При будівлі сховищ можуть прийматись наступні конструктивні схеми:

- каркасно-панельні з повним каркасом;

- каркасно-панельні з неповним каркасом;

- безкаркасні.

Каркасно-панельна схема з повним каркасом уявляє собою систему, яка складається зі стійок та ригелів з заповненням з плит (панелей), міцно зв'язаних з елементами каркасу.

В каркасно-панельній схемі з неповним каркасом колони біля зовнішніх стін передбачаються в торцях споруди. Замість крайніх колон та заповнення облаштовуються суцільні стіни.

Для безкаркасної схеми вертикальні огороджуючі та внутрішні несучі конструкції виконуються у вигляді суцільних стін. Рекомендується засто­совувати каркасну схему, як найбільш раціональну, що надає можливість найкращим чином використовувати приміщення для господарських цілей.

Покриття слід надійно зв'язувати зі стінами шляхом зварювання зак­ладних деталей, або випусків арматури, потім вони зміцнюються монолітом бетону.

Колони та фундаменти виготовляються із збірного, або монолітного за­лізобетону.

Перегородки виконуються із достатньо міцних матеріалів, які мають не­велику питому вагу.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)